keskiviikko 21. huhtikuuta 2021

Poista silmämeikki aina iltaisin

Vielä nykyäänkin on paljon ihmisiä, jotka eivät poista iltaisin meikkiä ja jättävät ripsiväritkin odottamaan aamuun. Jotkut asiakkaat ovat jopa kertoneet sen olevan kätevää, kun ei tarvitse joka aamu aloittaa meikkaamaan alusta asti. 

iS Clinicalin suosikkiputsari Cleansing Complex on tehokas, mutta silti hellävarainen ja sopii jopa erittäin herkälle iholle.


Huonosti poistettu meikki ärsyttää ihoa ja silmiä

Muistan myös työuraltani tapauksia, kun asiakkaat ovat valittaneet silmämeikkien tai ripsivärin ärsyttävän silmiä. Asiasta keskusteltaessa on ilmennyt, etteivät he poista meikkiä joka ilta, vaan se saa rauhassa nukkuessa hiertyä tyynyyn ja silmiin. Minun on aika vaikea hakea siinä tilanteessa syytä ripsiväristä, koska ei kenenkään silmät kestä meikin möhjääntymistä silmiin. Myös ripset katkeilevat ja kuluvat tyngiksi, jos ripsivärin kanssa nukutaan. 
Meikkivoide tukkii huokoset, jos se hiertyy ihoon nukkuessa ja sekoittuu hikeen sekä ihotaliin. Varma tapa saada epäpuhdas iho on nukkua meikkien kanssa. Tiedän, että suurin osa lukijoista ihmettelee nyt, mistä oikein kerron, koska heille ei tulisi mieleenkään mennä nukkumaan puhdistamatta ihoaan. Kuitenkin totuus on, että huomattavasti pienempi osa naisista käyttää puhdistusmaitoa, kuin meikkituotteiden käyttäjiä on. Joillekin voi olla täysin uusi ajatus, että meikki pitäisi puhdistaa joka ilta ja käyttää siihen jotain muuta kuin saippuaa.
Juuri näihin ongelmiin on ollut hyvä apu Dermalogican PRECLEANSE (46€) ja PRECLEANSE BALM (46€). Tämä aluksi öljymäinen puhdistustuote on ollut erinomainen niille, jotka vasta harjoittelevat ihon kotihoitoa ja jokailtaista puhdistusta. En mitenkään halua syyllistää ketään näillä puhdistusjutuillani, koska eihän ihonhoito ole elämän tärkein asia ja puhdistusmaidon käytön voi opetella missä ikävaiheessa hyvänsä.


Kaksoispuhdistus on tehokkain

Dermalogica ja iS Clinical suosittelevat aina tekemään kaksoispuhdistuksen. Ensimmäinen puhdistuskerta poistaa ulkoisen lian eli meikin, pölyn, pakokaasujen rasvan ja muun ympäristötöhnän ja toinen puhdistuskerta pesee pois ihon itsensä erittämän talin ja hien. 
Yleensä pahin virhe ihonpuhdistuksessa on liian kuivattavat tuotteet, jotka vievät pois kaikki ihon omat suojakerrokset. Usein myös käytetään sellaista ripsiväriä, joka ei tahdo millään lähteä pois ja tämä onkin yleisin syy siihen, miksi vielä aamullakin on mustat renkaat silmien alla. 
Minusta olisi järkevintä tarkistaa aina uutta ripsiväriä ostaessaan, millä se on tarkoitus puhdistaa pois. Tämä Precleanse sulattaa lähes kaikki ripsivärit sekä silmämeikit ja sitä voi käyttää alkupuhdistusaineena minkä tahansa muun puhdistustuotteen kanssa. Sen jälkeen voi käyttää esimerkiksi Dermalogican ULTRA CALMING CLEANSERIA (250ml 38€ ja 500ml 58€), joka sopii kuivalle ja herkälle iholle. SPECIAL CLEANSING GEL (250ml 36€ ja 500ml 51€) on geelimäinen tuote, joka sopii kaikille ihotyypeille. Rasvoittuva ja epäpuhdas iho tulee tehokkaasti puhdistettua ACTIVE CLAY CLEANSERILLA (41€), joka ei kuivata, vaikka sulattaa hyvin mustapäitä ja ihotalia.
iS Clinicalilla kaksoispuhdistuksen voi aloittaa CREAM CLEANSERILLA (52€), joka on täysin vesiliukoinen täyteläinen puhdistusmaito. Sen jälkeen voi kaikki ihotyypit käyttää meidän suosikkiputsaria  CLEANSING COMPLEXIA (52€) tai kevyesti kuorivaa WARMING HONEY CLEANSERIA (52€).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti