keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

Kesämeikit

Olen aina ottanut ennen Vappua uusia meikkivärejä myyntiin ja suurin osa meikkisarjoista tarjoaakin niitä paljon näin keväisin. Nyt tilanne on erilainen, kun meikkien myynti on selvästi vähentynyt ja varsinkin huulipunien myynti on ollut lähes nolla. 

Kokeiltuaan XTREME -silmämeikkejä moni ei enää kelpuuta muita.

Huulipunat jäävät hyllyyn

Amerikkalaiset taloustutkijat puhuvat huulipunaindeksistä ja sen mukaan huulipunien myynti kasvaa aina kriisiaikana. Naiset ostavat huulipunia ilahduttaakseen itseään epävarmoina aikoina ja huulipuna on tarpeeksi edullinen ostos. Nyt koronan aiheuttama kriisi on tehnyt päinvastoin ja huulipunien myynti on lähes nolla. Myös silmämeikkien myynti on selvästi vähentynyt, koska ihmiset ovat etätöissä, eivätkä tapaa ketään ja meikkaus on hyvin vähäistä. Huulipuna jää suusuojan taakse, joten senkin käyttö on monen mielestä tarpeetonta. 
Itse käytän huulipunaa ihan yhtä paljon kuin aina ennenkin, vaikka käytän suusuojaa kaksitoista tuntia päivässä. Joka aamu meikatessani laitan huulipunan ja lisään sitä puolenpäivän tienoilla, kun olen syönyt jotain. Muuten huuleni olisivat ihan rohtuneet, mutta hyvälaatuiset huulipunat Joan Collinsilta ja Youngbloodilta pitävät huulet kunnossa.
Ennen joulua otin myyntiin kotimaiset Havu -merkkiset huulipunat, mutta poistin ne myynnistä muutama viikko sitten. Niiden kohdalla kävi hiukan ikävä juttu, joka harmittaa vieläkin. Hämeenlinnassa kauneushoitolat ja kosmetologit ovat hyvissä väleissä ja jokainen keskittyy omaan työhönsä ja omiin tuotesarjoihinsa. Sanaton sopimus on, ettemme kilpaile samoilla kosmetiikkasarjoilla, koska vaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon. Kiinnostuin tästä Havusta, koska se oli kotimainen ja nuorten kehittämä  ennakkoluuloton kosmetiikkamerkki. Huulipunat olivatkin erittäin laadukkaita, kosteuttavia ja värit pysyivät hyvin. Silloin, kun minulle tultiin hoitolaan esittelemään Havu -huulipunia sanoin heti, että en ota niitä myyntiin, jos joku toinen kauneushoitola haluaa ne ottaa Hämeenlinnassa. Tein hyvin selväksi, etten lähde kilpailemaan tuttujen kosmetologien kanssa ja se on ollut periaatteeni aina. Minusta yrittäminen vaatii myös hyvää käytöstä, enkä lähde ahnehtimaan jotain toisilta kosmetologeilta. 
Ilmenikin, että samalla kertaa, kun minua käytiin tapaamassa, huulipunat myytiin noin parin sadan metrin päähän toiseen kauneushoitolaan. Koin sen tosi ikäväksi tempuksi varsinkin, kun olin neuvottelussa tuonut  oman periaatteeni hyvin esiin. Mietin muutaman viikon, mitä asian kanssa teen ja päätin maaliskuussa vetäytyä kilpailusta, koska minulta meni maku koko sarjaan ja niitä myyvään firmaan. Jätin siis Havun huulipunat pois omasta myyntivalikoimasta, vaikka ne olivat oikein hyviä tuotteita. Kerroin kyllä myyntihenkilölle tunteeni ja sen, että lopetan Havun myymisen, mutta hän ilmeisesti vain suuttui siitä. Sellainen asiakaspalvelu ei tuntunut kivalta, joten olin entistä vakuuttuneempi, että tein oikean päätöksen tuotesarjan kanssa.
Olen erittäin tyytyväinen Joan Collins ja YB huulipuniin ja olen koko talven käyttänyt Collinsin uusinta huulikiillettä nimeltä Ava. Se on lämmin korallin sävy ja sopii myös kesään. Joan Collins ja Youngblood tulevat samalta maahantuojalta, jonka kanssa olen tehnyt yhteistyötä koko 2000-luvun. Yleensäkin minulla on pitkät ja hyvin toimivat suhteet kaikkiin maahantuojiin, joita käytän. 


Xtremen silmämeikit

Jos on vielä joku, joka ei ole käyttänyt XTREMEN luomivärikyniä (35€), silmänrajauskyniä (35€) tai ripsiväriä (42€), niin kokeilkaapa niitä nyt. En ole mitään ripsiväriä myynyt ennen tätä näin paljon, koska jokainen hakee uuden vanhan loputtua. Ripsivärihän on juuri sellainen tuote, josta ei luovu, jos on yhden hyvän löytänyt.
Olen itse käyttänyt kevään aikana luomivärikyniä sävyltään Champagne, Rose, Chocolate, Mahogany ja Plum. Vaaleat pohjustusvärit ovat Rose ja Champagne ja tuo Rose on vaalea hiekansävyinen beige ja Champagne on helmenvaalea. Laitan tätä vaaleaa kynää koko luomen liikkuvalle osalle ja tummaa Mahogany sävyä leveänä rajauksena koko yläluomelle. Sen päälle laitan vielä kapeamman rajauksen silmänrajauskynällä esimerkiksi sävy Golden Olive, joka on nyt lempivärini. Sitten teen vielä Xtremen mustalla tussimaisella rajauskynällä ohuen rajauksen lähes ripsien sekaan. 
Tämä Mahogany sävy on lämmin vähän punertavan ruskea sävy, kun taas Chocolate on viileä ja selkeä tummanruskea. Sävy Plum on syvä violetti ja sen kanssa käytän sinistä rajauskynää sävy Sapphire. Sen jälkeen, kun otin nämä Xtremen silmämeikit valikoimaan, en ole muita juurikaan käyttänyt. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Xtremen silmämeikkejä. 

Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!

1 kommentti:

  1. Anonyymi09:51

    Okei, no nyt kuulostaa tosi oudolta, että joku toinen hoitola ei voisi ottaa samoja tuotteita myyntiin kuin sinä. Saahan niitä Havun huulipunia tilattua myös Havun omilta sivuilta.

    VastaaPoista