lauantai 3. huhtikuuta 2021

Kissakuulumisia

Voisin vähän kertoa meidän karvakorvien kuulumisia, kun pääsiäiseen liittyy noidat, puput, kissat yms. Onneksi on nämä rakkaat veitikat, jotka tuovat iloa elämään näin koronankin aikaan. Ilman niitä ei elämässä nykyään tapahtuisi yhtään mitään. 


Valtsu villinä

Valtsu 14v. teki taas sellaisen tempauksen, että sydän meinasi pysähtyä. Valtsuhan on ollut koko ikänsä innokas karkailemaan ja tunkee itsensä pihalle milloin mistäkin. Nyt, kun aurinko alkaa jo lämmittämään Valtsu ja Winston ovat alkaneet viihtymään ulkohäkissään pitempiä aikoja. Jösse on sen verran herkkä, että se vielä lämmittää vanhoja luitaan sisätiloissa ja odottaa kesää. 
Olin viime lauantaina yksin kotona, kun aamupäivällä Jösse tuli kovasti selittämään minulle jotain. Se katsoa tapitti minua ja mölisi ja miukui ja juoksi ikkunasta ikkunaan. Minä vaan rauhoittelin, että ulkona on samat tutut vanhempieni kissat mitkä aina ennenkin enkä asiaa noteeranut sen enempää.
Sitten parin tunnin päästä äitini soitti hätääntyneenä, että heidän olohuoneessa on vieras kissa ja tule äkkiä tänne. Olin ihan ihmeissäni ettei siellä nyt vieras kissa voi olla ja lähdin juoksujalkaa viereiseen asuntoon. Meidän Valtsuhan siellä tutki olohuonetta ja uteliaana haisteli joka paikkaa. Minä olin ihan järkyttynyt enkä ymmärtänyt miten on mahdollista, että Valtsu on siellä. 
Asiaa, kun hetken mietin niin tajusin, että Valtsu oli karannut ulkohäkistä jotain kautta. Äitini sanoi katselleensa ikkunasta jo pitkään, että Ykän kanssa joku leikki pihassa, mutta hän piti sitä Kultsuna joka on lähes saman värinen. Sitten äitini oli huudellut, että tulisitteko jo syömään ja Valtsu oli rynnännyt muiden kissojen mukana sisälle. 
Seuraavaksi meille tuli hätä Vinskistä, että jos se on karannut Valtsun mukana niin miten me se kiinni saadaan. Eikä Vinski tunne talon ympärystä yhtään, kun Valtsu sentään on useimmilla karkumatkoillaan vähän pyörinyt pihassa. Menin vauhdilla kotiin katsomaan missä Vinski on ja ensin sitä ei näkynyt missään. Olin jo ihan sydän syrjällään, että onko se karannut tielle tai metsään. Aikani, kun etsin joka kaapin ja kolon, se tuli unisin silmin vaatekaapista sen näköisenä, että miksi hänen unta häiritään. 
Vasta myöhemmin tajusin, että Jössehän yritti selittää sitä, miten Valtsu äheltää itseään karkuteille. Taas kerran päätin kuunnella poikien juttuja vastaisuudessa paremmin.


Winston on iso poika

Harmillisen nopeasti Winstonista eli Vinskistä on tullut jo iso kissa. Tietysti se on mieleltään meidän pikkuhönö, joka sählää ja sohlaa omiaan, mutta aikuisen mitoissa se alkaa olla. Kävimme leikkauttamassa sen helmikuussa ja onneksi eläinlääkärireissu meni hyvin.
Meillä oli myös toinen eläinlääkärikäynti, kun veimme vanhat pojat tarkastukseen. Jösse on laihtunut tosi paljon talven aikana ja siitä on tullut suorastaan heiveröinen, vaikka tähän asti se on ollut talon isoin kissa. Pelkäsimme, että kyse on jostain vakavasta, joka vie Jösseltä hengen heti kohta. Olin suorastaan helpottunut, kun selvisi, että Jössellä on sydänvika, mikä on lääkkeillä korjattavissa. Muuten kaikki veriarvot olivat hyvät ja Jösse sai sydänlääkkeet aamuksi ja illaksi. Valtsu oli ihan terve ja kyllä sen näkikin, kun se hösäsi lääkärin hoitohuoneessa koko ajan. Ihan hävetti, miten utelias kissa meillä on, kun se tonki kaikkia laatikoita ja yritti avata kaappeja. 
Mikään helppo juttu tuo Jössen lääkitseminen ei ole. Hyvä, jos saamme edes yhden lääkkeen päivässä niin, että Jösse varmasti sen nielaisee. Tähän asti paras konsti on ollut iltaherkkuhetki, kun iltauutisten aikaan mieheni ja Jösse syövät puoliksi viiliä, jugurttia tai riisifruttia. Jössen lemppari on hedelmäinen riisifrutti ja siihen sekoitan jauhetun pillerin. Teen seosta noin lusikallisen Jösselle omaan kuppiin, mutta nyt se on alkanut jo vähän empiä, miksi hän saa oman kupin, eikä syö mieheni kanssa samasta niin kuin ennenkin. Pelkäämme, että kohta se hoksaa tässä olevan joku juoni ja taas pitää keksiä uusi keino lääkitsemiseen. 1 kommentti:

  1. Anonyymi09:04

    Tässä oli niin ihanaa kissakerrontaa. Muista nyt kuunnella, mitä he sinulle kertovat. Onnea Jössen iltaherkkuhetkiin.

    Iloisia pääsiäispäiviä,
    Leena

    VastaaPoista