perjantai 23. huhtikuuta 2021

Aurinkovoide vai päivävoide?

Aika monelle kuluttajalle on hiukan epäselvää, mikä on aurinkovoide ja mikä on päivävoide ja onko niillä jotain eroa. Toinen epäselvä asia on aurinkosuojallisen voiteen käyttö eli laitetaanko sen alle jotain muuta ja voiko sen päälle levittää meikin.

Dermalogicalta ja iS Clinicalilta löytyy useita hoitavia päivävoiteita hyvällä aurinkosuojalla.

Vastauksia aurinkosuojakysymyksiin

Nykyisin kaikki pelkästään kasvoille tarkoitetut aurinkosuojalliset voiteet ovat samalla päivävoiteita, eikä niiden alle tarvitse laittaa mitään muuta. Tietysti iholle on hyväksi, jos päivävoiteen alle laitetaan myös seerumi. Tämän seerumin voi aamuisin levittää huolimatta siitä onko päivävoide aurinkosuojallinen vai ilman aurinkosuojaa. 
Samoin aurinkosuojallisen päivävoiteen päälle voi laittaa meikkivoiteen. Meikkivoiteessakin voi olla oma suojakerroin, eikä ole ollenkaan huono asia, jos laittaa kaksi aurinkosuojallista tuotetta päällekäin. Meidän suosituin aurinkosuojallinen päivävoide on Dermalogican DYNAMIC SKIN RECOVERY SK50 (69€), joka on hyvin hoitava vanhenevan ihon voide. Dynamic Skin Recoveryn kärkisijaa hätyyttelee iS Clinicalin ECLIPSE SK50 beige (54€), joka on tosi edullinen, koska se on tuplakoko verrattuna muihin päivävoiteisiin. Tuo kevyt tasoittava värisävy on myös ollut asiakkaille erittäin mieleinen.
Suosituin aurinkosuojallinen meikki meillä on Dermalogican SKIN PERFECT PRIMER SK30 (49€), jonka voi hyvin levittää Dynamic Skin Recoveryn päälle, eikä nämä kerrokset tunnu tai näytä paksuilta. Lyhyeen ulkoiluun suojaksi riittää pelkästään Skin Perfect Primer SK30, mutta sen alle pitää aina laittaa toinen päivävoide. Skin Perfect Primerin koostumus on sellainen, ettei siinä ole riittävästi hoitovaikutusta yksinään iholle laitettuna. 


Miksi kaikissa voiteissa ei ole aurinkosuojaa?

Toinen väärä käsitys on se, että luullaan kaikissa voiteissa olevan jonkinlainen aurinkosuoja. Näinhän se ei ole, vaikka nykyään suurimmassa osassa päivävoiteita suojakerroin onkin. Suojakerroin ja sen suuruus kerrotaan aina voiteen pakkauksessa ja yleensä se on merkitty hyvin näkyvästi SPF-lukuna.
Alle kahdenkympin suojakertoimella ei ole kovinkaan suuri suojaava vaikutus ja meillä ei ole myynnissä kuin yksi tuote alle tuon kahdenkympin kertoimen ja se on Dermalogican TOTAL EYE CARE SK15 (47€) silmänympärysvoide. Ohuelle silmänympärykselle tuo viidentoista kerroin on ihan riittävä. 
Meidän suosituimmissa voiteissa, esimerkiksi Dermalogican INTENSIVE MOISTURE BALANCE (75€) hoitovoiteessa tai iS Clinicalin REPARATIVEE MOISTURE EMULSION (109€) hoitovoiteessa, ei ole suojakertoimia. Tämä johtuu siitä, että ne on tarkoitettu yö- ja päivävoiteiksi, eikä ole tarkoituksen mukaista, jos yövoiteessa on aurinkosuoja. Näiden päälle voi päiväksi levittää vielä aurinkosuojallisen päivävoiteen tai meikin. 
Uudempi Dermalogican PRISMA PROTECT SK30 (65€) on hyvin kevyt päivävoide ja se sopii rasvaisellekin iholle. Kuivaihoinen voi laittaa sen alle hoitovoiteen, esimerkiksi tuon Intensive Moisture Balancen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti