lauantai 10. huhtikuuta 2021

Meikki suojaa maskin haittavaikutuksilta

Ilmeisesti koko kevät menee suusuojaa käyttäen ja iho-ongelmia on ennustettavissa lisää. Käsitykseni mukaan hikoilu ja aurinko eivät tee hyvää suusuojan hautomalle iholle. Maskin hankaava vaikutus myös korostuu hien kostuttamalla iholla.

Dermalogican Sheer Tint sk 20 kattaa ihon kaikki tarpeet koko päiväksi.


Uv-säteilyn vaikutus on erilaista

Epäilen, että pigmenttiläiskiä eli maksaläiskiä on tulossa lisääntyvä määrä suusuojan käytön takia. Suusuojan alla oleva iho on ollut tuntikaupalla pois auringon ja ulkoilman vaikutuksilta. Muutenkin aurinko rasittaa erityisesti keväisin ihoa, kun oma suojapigmentti on vähissä. Nyt tuolle suusuojan alueelle ei ole tullut normaaliakaan talven ajan suojakerrosta, vaan se on täysin alttiina uv-säteilylle, katupölylle ja siitepölylle. 
Jos suusuojaa pidetään ulkona auringossa lyhyitäkin aikoja, se heijastaa uv-säteilyn voimakkaampana ylempään kasvojen osaan. Varsinkin valkoinen suusuoja on hyvä heijastaja ja keväällä uv-säteilyä tulee poikkeuksellisen paljon maanpintaan. 
Tässä kerroin syyt siihen, miksi kannattaisi tänä keväänä erityisesti suojata ihoa myös meikillä. Meikiksi riittää ohuet meikinpohjustusaineetkin, joten kyse ei ole paksusta pakkelista. Ihmisen liikkuessa ja ilmeillessä suusuoja liikkuu myös ja suojan yläreuna hankaa ihoa koko ajan. Ohut kosteusvoide, joka imeytyy hyvin, kuluu nopeasti iholta pois ja se jää suojaa vaille. Samoin värittömät aurinkosuojavoiteet on tarkoitettu hyvin imeytyviksi, eikä niistä jää juurikaan mitään ihon pinnalle. Tästä syystä kasvoille on hyvä levittää värillinen voide, jonka pigmenttikerroksen on tarkoituskin jäädä peittämään ihon pintaa.


Ohutkin meikki suojaa

Parhaan aurinkosuojallisen värillisen voiteen voi meillä valita kolmesta tuotteesta. Dermalogican SKIN PERFECT PRIMER sk 30 (49€) meikinpohjustusaine ja SHEER TINT sk 20 (49€) värillinen päivävoide ovat kumpikin erinomaisia suojavaikutukseltaan. 
iS Clinicalin Tähtitarjous ECLIPSE sk 50 NYT 45€ (54€) värillinen voide suojaa myös jonkin verran hankaukselta ja sen suojakerroin on kaikista suurin. Tosin sen väripigmenttikerros on hyvin kevyttä mineraalipigmenttiä, joka ei ole kovin hyvin suojaavaa. Pigmenttiläiskiltä suojaamaan tämä Eclipse sk 50 on paras ja tehokkain, mutta hankausta vastaan se ei kovinkaan paljoa auta. Tosin kaikki ihot eivät ole alttiina hankaukselle, vaan se on ongelma vain herkälle, kuivalle ja ohuelle iholle.  
Dermalogican Sheer Tint sk 20 sisältää eniten väripigmenttiä, vaikka se jääkin iholle hyvin luonnollisen näköisenä, eikä jätä rajoja. Se on samalla myös päivävoide, joten sen voi levittää suoraan iholle. Se on helpoin mahdollinen kesäajan voide, joka kattaa kaikki ihon tarpeet päivää varten. 
Skin Perfect Primer sk 30 on meidän ylivoimaisesti suosituin värillinen voide ja vakioasiakkaista lähes jokainen käyttää sitä. Sen jälkeen, kun markkinoille tuli nämä Dermalogican kaksi meikinpohjustusainetta HYDRABLUR PRIMER (51€) ja Skin Perfect Primer sk 30 en ole varmaankaan koskaan poistunut kotipihasta ilman näitä kahta voidetta. Minähän käytän niitä päällekäin eli HydraBlur Primer alle ja värillinen Skin Perfect Primer sk 30 päälle. 
Käytän itsekin suusuojaa noin 10-12 tuntia joka arkipäivä ja ihoni on vanha sekä ohut, mikä voisi erityisesti kärsiä suusuojan hankaukselta, mutta onneksi olen säästynyt toistaiseksi kaikilta iho-ongelmilta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti