maanantai 19. huhtikuuta 2021

Harrastukset tuovat iloa elämään

Tämä korona-aika on nostanut erilaiset kädentaidot ja muut harrastukset suureen arvoon. Ihmiset ovat kotona enemmän kuin koskaan ennen ja tekemistä pitää löytyä. Itse olen näpertänyt jotain käsilläni koko ikäni.


Sielu lepää

Voin käyttää jopa niin dramaattista ilmaisua kuin sielu lepää siitä tunteesta, kun keskittyy käsissään olevaan työhön. Itselleni on auennut ihan uusi tiedon maailma, kun keksin aloittaa äänikirjojen kuuntelun. Nyt olen varmaan tuplannut sen ajan, mitä ehdin kirjoihin ja lukemiseen käyttää, kun löysin äänikirjat. Viime aikoina niitä onkin jo ihan kiitettävästi julkaistu niistä aiheista, joita itse haluan kuulla ja lukea. Uskon myös, että äänikirjojen valikoima vain laajenee ja kohta voi valita kaikista kirjoista kuunteleeko vai lukeeko sen. Minulla on aina ollut suunnaton tiedonhalu ja yleensä perehdyn kirjan aiheeseen perinpohjin. Onneksi on google, mistä löytyy taustatietoa mihin tahansa. 
Tällä hetkellä neulon kaulaliinoja ja myssyjä, joita alkaa kohta olla sadoittain. Ystäväni päivittelevät mitä ihmettä niillä teen ja en oikein osaa vastata. Ehkä annan niitä arpavoitoiksi tai Kattilan myyjäisiin, mutta sillä ei ole niin väliä, vaan pääasia on, että saan niitä neuloa. Näiden kaulahuivien määrästä voi arvata, että olen suorastaan pakkomielteisen ahkera, kun jotain aloitan tekemään. Aikaisemmin askartelin kissakortteja ja niitä tein useita tuhansia, mutta inspiraatio niihin on nyt laantunut.

Käsien työn jälki on kiva nähdä

Noista kissakorteista jäi valtava määrä paperiaskartelumateriaalia ja välineitä ja välillä innostun tekemään niistä jotain. Ennen pääsiäistä askartelin söpöjä karkkipusseja asiakkaille annettavaksi ja huomasin taas, miten kivaa paperiaskartelu on. Tästä seuraa se, että asiakkaat saavat kärsiä minun tuotoksistani, koska jotainhan niille on tehtävä. Onneksi hoitolassa ei ole nyt ketään muuta häpeämässä askartelutöitäni ja voin reilusti jakaa karkkipusseja kissankuvilla asiakkaille, jos niin haluan.
Askartelu, käsityöt ja lukeminen ovat nykyisin puheenaiheena tosi usein kasvohoidon yhteydessä. Monille käsityöharrastus on aivan uusi ja kipinä on tullut korona-aikana. Asiakkaat näyttävät kuvia todella upeista neuleista tai pitsiliinoista ja itsekin saan niistä lisäintoa tekemiseen. Hyvin monen asiakkaan kanssa vakiopuheenaihe on kirjat ja lukeminen ja olenkin saanut elämässäni asiakkailta lukuisia vinkkejä hyvistä kirjoista. Tähän äänikirjojen kuuntelemiseen kannusti niin moni asiakas, että minun oli pakko niitä kokeilla ja nyt olen tosi tyytyväinen kokeiluun. 
Itselleni käsityöt ja askartelu ovat jo kotona opittuja, koska meillä kaikki teki ja tekee käsillään jotain aina iltaisin. Äitini virkkasi tai nypläsi koko lapsuuteni ja hänelle oli itsestään selvää käydä kansalaisopiston kursseja kaikesta mahdollisesta. Näin haluaisin itsekin tehdä ja varmaan tulevina vuosina lopetan työpäiväni viideltä muutaman kerran viikossa ja suuntaan johonkin käsityökurssille. 

Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti