tiistai 20. huhtikuuta 2021

Ripsenkääntäjän ammattitaito

Ajattelin, että voisin nimittää itseäni työni perusteella myös ripsenkääntäjäksi. Onhan niitä silmänkääntäjiä, kielenkääntäjiä, takinkääntäjiä ja paistinkääntäjillä on oma ritarikuntakin. Kyllä siihen mahtuu yksi ripsenkääntäjäkin.

Yumi™Lashes -ripsien kestotaivutus on turvallinen ja saa omat luonnolliset ripsesi näyttämään pitkiltä, kauniilta ja näyttäviltä, ilman liimaa ja irto-osia.

Kokenut ripsenkääntäjä valmiina palvelukseen

Kestoripsien tekijöitä sanotaan ripsiteknikoiksi, mutta omalla kohdallani en halua korostaa kylmää tekniikkaa. Ripsien kestotaivutus (88€) on sellainen laji, että siinä pitää olla tekniikka kunnossa, mutta myös hoidollinen tapa työskennellä. 
Harvassa työssä silmän ja käden yhteistyö on niin vaativaa, kuin yksittäisen ripsen käsittelyssä. Työ on äärettömän pikkutarkkaa sekä aikaa vievää ja kiire ja hätäily pilaavat taatusti työn tuloksen. Sanoisin ripsien kestotaivutuksen olevan ammattini vaativin työ. Huomaan itsessäni, että työn alussa ripsiä taivuttaessani muotin päälle lopetan myös puhumisen, koska käteni tärähtävät puheen rytmissä. Se on harvinaista minulta, että keskityn työvaiheeseen niin totaalisesti, etten voi edes puhua. Tuon aloitusvaiheen jälkeen kyllä taas puhe luistaa, mutta on mielenkiintoista huomioida, miten suhtaudun uuteen työmenetelmään. 
Voin sanoa, että ripsien kestotaivutus on minulle uusi työmenetelmä, koska olen tehnyt sitä kolmisen vuotta ja ehkä vain 500 työkertaa. Muissa hoidoissani olen työvaiheita toistanut useita tuhansia kertoja. Olen varmaan hidas oppimaan, mutta nyt voin sanoa kokemukseni ripsien kestotaivutuksesta olevan niin laaja ja pitkä, että olen työn tasoon itsekin tyytyväinen. Oikeastaan viime viikolla koin ahaa-elämyksen, että nyt minä todella osaan tämän homman. 


Ripsien kestotaivutus on hyvin suosittua

Ripsien kestotaivutus ja kulmien laminointi (129€) on nyt erittäin suosittua. Ehkä tämä korona hiukan vauhditti sen suosiota, koska kasvoista ei suusuojan takaa näy juuri muuta kuin silmät. Moni haluaa helpon tavan korostaa silmiään ja sen helpompaa ei olekaan, kuin tämä kestotaivutus. 
En edes haluaisi tarjota asiakkaille sellaisia kaunistusmenetelmiä, joiden takia pitää koko ajan jotain varoa ja nyhvätä peilin edessä jotain tekemässä. Itse en sellaista viitsisi tehdä, joten en niitä asiakkaillekaan tarjoa. 
Tämä ripsien kestotaivutus on näin vanhemmiten helppo tapa saada silmät paremmin näkyville ja hiukan nostetta koko silmien alueelle. Nuorille ripsien kestotaivutuksella saadaan aikaan varsinaiset säihkysilmät, koska menetelmä korostaa myös ripsien pituutta ja kyllähän pitkät kauniisti kaarevat ripset kaunistavat kaikenikäisiä. 
Siihenkin olen tyytyväinen, ettei kenellekään ole tullut mitään ärsytyksiä tai herkistymisiä. Tosin työssä käsitelläänkin vain ripsiä, eikä tietenkään itse silmää, joten ärsytyksen mahdollisuus on vähäinen. Joskus asiakkaat kysyvät työtä tehdessäni, että teenkö minä mitään, kun mitään ei tunnu. Ripsihän on tunnoton ja käsittelyn pitää olla niin tarkkaa, ettei se kohdistu muuhun kuin ripsiin. Tietysti se voi ensimmäisellä kerralla vaikuttaa oudolta, kun ei oikein kunnolla tunne, missä käteni liikkuvat. Kuitenkin niin sen pitääkin olla, jos työ tehdään huolellisesti ja oikein.
Ihmettelen kovasti, miten joku voi itseoppineena lähteä tekemään ripsipidennyksiä ja ripsien kestotaivutuksia. Monihan katsoo youtubesta videon ja tekee pimeästi tutuilleen parilla kympillä näitä ripsiä. Usein myös aineet hankitaan superhalvalla Kiinasta ja ne voivat olla ihan mitä tahansa. 
En ikinä antaisi kenenkään koskea silmiini ilman riittävää ammattitaitoa. Jos minulta vaaditaan 500 työkertaa, jotta koen osaavani ripsien kestotaivutuksen, niin kuinka paljon työkertoja vaaditaan siltä, joka ei ikinä ole tehnyt sorminäppäryyttä vaativaa kosmetologin työtä? Veikkaan, että ainakin tuplasti tuon verran, mutta tuskin sama asiakas suostuu kovin montaa kertaa harjoituskappaleeksi. Suosittelenkin, että mietitte tarkkaan, millainen työkokemus tekijällä on ennen kuin varaatte oman hoitoaikanne. 

Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti