maanantai 15. marraskuuta 2021

Foliohattutätien salaliittoja

Olen vuosikausia seurannut erilaisten ääriliikkeiden toimintaa, koska se on osa sotahistoriaharrastustani ja kiinnostukseni kohdistuu myös yhteiskunta- ja poliittiseenhistoriaan. Seuratessani tätä omaa harrastustani olen välillä ajautunut nettisivuille, joissa vallalla ovat salaliittoteoriat. 


Koronaa ei ole

Aina on ollut pieni ryhmä ihmisiä, jotka uskovat johonkin maailmanloppuun tai ovat hurahtaneet fanaattiseen lahkolaisuuteen. Yleensä se on ollut niin pieni ryhmä, että niin sanotut tavikset eivät heitä edes tunne, eivätkä he vaikuta muiden elämään. 
Nyt minusta näyttää, että koronan myötä erilaiset uskomukset ja ääriajattelu on lisääntynyt valtavasti. Keskustelen usein tästä aiheesta asiakkaiden kanssa, jotka yleensä kuuluvat siihen ryhmään, joilla on jo kaksi rokotusta ja he eivät kyseenalaista THL:n tietämystä. Moni heistä on hyvin huolissaan, kun lähipiirissä onkin joku, joka uskoo salaliittoihin tai vastustaa rokotuksia. 
Nythän on ollut jo mediassakin kirjoituksia, miten vakavia ristiriitoja perheissä, työpaikoilla ja ystävyyssuhteissa on tullut koronaan liittyvien asioiden myötä. Itsekin olen törmännyt ajatuksiin, joita ei oikein voisi todeksi uskoa. Ihmettelen miksi juuri korona ja nämä rokotukset ovat tuoneet esiin näitä salaliittoteorioita. Miksi kukaan ei ole aikaisemmin keksinyt pelätä, että esimerkiksi influenssarokotuksessa ihmisiin laitetaan mikrosiru?
Erikoisinta minusta on, että jopa kansanedustaja väittää, ettei koko koronaa ole. Se on kuulemma mitätön nuhakuume, joka lähtee aspiriinilla, eikä vaadi sen kummempaa hoitoa. Nyt vaan on joku pahisten piiri keksinyt uskotella koko ihmiskunnalle, että korona on vaarallinen tauti. Ihmetyksekseni tähän ajatusmalliin uskoo suuri joukko ihan fiksuina pitämiäni ihmisiä. 


Rokotetut sairastuttavat muita

Olin suorastaan järkyttynyt, kun seurasin muutamia hyvinvointiyrittäjien facebooksivuja ja siellä keskustelun aiheena oli, miten rokotetut ihmiset sairastuttavat muita. He uskovat, että ollessaan rokotetun läheisyydessä he saavat päänsärkyä, kuumetta, nivelkipua, ripulia, aivosumua, hampaiden heilumista, ikenien turvotusta, hiusten lähtöä ja kaikkea mahdollista muuta ikävää. 
Osa heistä uskoi tähän niin vahvasti, että on lakannut hoitamasta rokotettuja asiakkaita. Kirjoitusten mukaan yksi puolentoistatunnin hieronta rokotetulle aiheuttaa tekijälle suuret kivut seuraavana päivänä. Joillakin oli kehitettynä joku elimistön puhdistusmenetelmä jollain aineella, joka vaikuttaa vuorokauden. Se kuulosti minusta vaaralliselta, mutta kirjoittajat pitivät sitä hyvänä juttuna. 
Tunnettu lääkäri ja kirjailija Antti Heikkilä on viime päivinä kirjoitellut, että rokote aiheuttaa AIDSin. Tämä näyttääkin nyt olevan uusin uhkakuva, mitä netissä levitetään. Juttuihin liitetään pitkiä englanninkielisiä tutkimuksia, jotka muka todistavat tämän väitteen ja videoilla professorit paasaavat englanniksi, japaniksi, kiinaksi yms. ihmiskunnan kuolemaa AIDSiin. Rokotus kuulemma vähentää ihmisen immuunivastetta 5% per kuukausi, joten ensi keväänä maaliskuun kohdalla suurimmalla osalla on immuniteetti kadonnut samaan vaiheeseen, kuin AIDS-potilailla. Pelottava ajatus, jos tähän alkaa uskomaan. Ihmettelen, miksi kukaan ei kyseenalaista sitä, mitä joku hyötyisi siitä, että maailma olisi väärällään AIDS-potilaita. 
Hyvin tunteisiin vetoava oli joku mukamas tutkittu tieto, että rokotetut sairastuttavat pahiten lemmikkieläimiä ja alle kymmenvuotiaita lapsia. Ajattelin heti meidän poikia, että olemmeko aiheuttaneet niille sairastumista. Ainakin Vinskillä tuntuu olevan ADHD, koska joka ilta puoliyhdeksän uutisten alkaessa Vinski vetää olohuonetta ympäri niin, että tavarat lentelevät. Vanhat pojat katsovat tyrmistyneenä minkä härdellin Vinski sai ja vetäytyvät kauemmaksi. Ympyrää pitää juosta parikymmentä kertaa ja sen jälkeen vetää tuhatta ja sataa ylös ja alas rappusia. Sitten, kun tätä on tarpeeksi tehty, Vinski-poika asettuu nukkumaan. Yöllä Vinski siirtyy Valtsun viereen ja ne ovat kyllä suloisia, kun nukkuvat nenät yhdessä.Voihan se olla, että Vinski olisi toisenlainen ilman palveluskunnan rokotuksia, mutta mitään todisteita ei siitä ole. Ihmettelen muutenkin, miten joku lemmikin omistaja osaa tulkita lemmikin olotilaa juuri rokotuksista johtuvaksi. Mielestäni tällaiset luulot ovat ihan vailla järkeä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti