perjantai 19. marraskuuta 2021

Mikä on hoitovoide?

Kosmetiikan nimitykset muuttuvat kehityksen mukana ja vanhat käsitykset pitäisi unohtaa. Itseltäni se käy automaattisesti, mutta huomaan uusien nimitysten olevan hankalia asiakkaille. Kuitenkin pyrin itse käyttämään käsitteitä mahdollisimman selkeästi ja johdonmukaisesti.


Tähtitarjouksessa oleva iS Clinicalin REPARATIVE MOISTURE EMULSION on hoitovoide, joka käy yö- ja päivävoiteena ja on myös loistava meikinalusvoide.


Yövoide vai päivävoide?

Hoitovoide on tuote, jota voi käyttää sekä yöllä että päivällä. Enää ei kaikkia voiteita jaotella yökäyttöön ja päiväkäyttöön, vaan on paljon voiteita, jotka käyvät yöksi ja päiväksi. Esimerkiksi suosituin voide Dermalogican INTENSIVE MOISTURE BALANCE (100ml 75€) sopii käytettäväksi yö- ja päivävoiteena ja tällaisia voiteita nimitetään myös 24-tunnin voiteiksi. 
Silloin, kun kosmetiikan vaikutusaineet olivat aika vähäisiä, voiteet jaettiin paksuutensa ja rasvaisuutensa perusteella yö- ja päivävoiteiksi. Päivällä käytettiin ohuempaa voidetta, joka sopi meikin alle, eikä muutenkaan kiiltänyt päivän mittaan. 
Yövoide oli rasvaisempaa ja paksumpaa, joka tarvitsi koko yön imeytyäkseen. Yövoiteet olivat myös ravitsevampia ja nukkuessa ihon pintalämpötila nousee, joten voiteet imeytyvät paremmin. 
iS Clinicalilla, Dermalogicalla ja Dermatudella on aika vähän voiteita, mitkä olisivat selvästi yö- tai päivävoiteita. Ensimmäiseksi mieleen tulee Dermalogican SOUND SLEEP COCOON (78€) yövoide, joka vaikuttaa tuoksullaan rauhoittavasti ja sopii siksi nukkumisajankohtaan. Mitään vahinkoa ei tapahdu, vaikka sitäkin käyttäisi päivisin ja olen itsekin kokeillut, että se toimii myös meikinalusvoiteena.


Aurinkosuojalliset voiteet ovat aina päivävoiteita

Nykyisin aika usein päivävoiteissa on uv-suoja, mikä on todella tärkeää ja tarpeellista. Mikään ei estä käyttämästä suojakertoimellista voidetta myös yöllä, mutta kannattaa katsoa riittääkö sen hoitavuus. Aurinkosuojallisissa voiteissa suurin haaste on niiden keveys ja imeytyvyys. Siksi niiden vaikutusainepitoisuus on vähäinen ja yöksi kannattaa laittaa paljon hoitavampi voide. 
Päivällä käytettävällä voiteella on myös haasteena, miten se toimii meikin alla ja imeytyykö se niin hyvin, ettei kiiltele päivän mittaan. Nyt Tähtitarjouksessa oleva iS Clinicalin REPARATIVE MOISTURE EMULSION NYT 85€ (109€) on hoitovoide, joka käy yö- ja päivävoiteena. Se on myös hoitolani paras meikinalusvoide ja sen päälle meikkivoide levittyy siististi ja pysyy hyvänä koko päivän. 
Reparative Moisture Emulsion sisältää runsaasti elvyttäviä vaikutusaineita ja siksi se toimii myös yövoiteenakin. Suosittelen kokeilemaan, miten sileän ja kauniin pinnan Reparative Moisture Emulsion antaa iholle. 
Itse suosin näitä hoitovoiteita, jottei tarvitse olla monia erilaisia purkkeja. Matkalla on ainakin järkevää, että yksi tuote sopii yöksi ja päiväksi. Ellet ole aikaisemmin käyttänyt samaa voidetta yötäpäivää, kokeilu kannattaa aloittaa tästä Tähtitarjousvoiteesta Reparative Moisture Emulsionista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti