sunnuntai 14. marraskuuta 2021

Suojaa iho sateelta ja tuulelta

Taas on se vaihe vuodesta, kun alan kirjoittamaan sisälämmityksen, pakkasen ja tuulen ihoa rasittavasta vaikutuksesta. Tuntuu, että kirjoitan näistä yhtenään, mutta niistä pitää muistuttaa joka vuosi ihan niin kuin talvirenkaiden vaihdosta autoon.


Dermalogican Barrier Repair muodostaa suojan ympäristön haittatekijöitä vastaan ja ehkäisee kosteuden haihtumista ihosta.


Talvitakki iholle

Nykyisin pakkasaika on ollut aika lyhyt, enkä pidä sitä pahimpana ongelmana iholle. Pahinta on viileä sade ja tuuli, jotka vievät iholta kosteuden ja rasittavat pintaverisuonia. Moni asiakas luulee, että sateinen ja märkä syyssää olisi ihon kosteudelle hyväksi. Näin se ei ole, koska ihon lämpöä alhaisempi vain pari asteinen kylmä vesi kuivattaa ja altistaa ihon couperosalle.
Silloin, kun iho on lievästi kostea sateesta, kylmä tuuli kohdistuu siihen erittäin pahasti. Se rasittaa pintaverisuonten lämmönsäätelyä ja couperosa syntyy juuri näistä lämmönvaihteluista. Samalla tuo sadevesi huuhtelee pois ihon kosteus- ja suojabarriääriä ja iho jää alttiiksi saasteiselle sadevedelle ja muille ilman epäpuhtauksille.
Tämän takia nyt kannattaa ottaa käyttöön BARRIER REPAIR (45€) suojaava hoitovoide ellei se ole jo käytössä. Itse käytän syys-lokakuulta asti Barrier Repairia aamulla ja illalla kaikkien muiden hoitotuotteiden päällä. Barrier Repair sulaa ihon pintaan ja lisää ihon omaa kosteuden sitomiskykyä. Samalla se suojaa tuulelta, pakkaselta ja kuivattavalta sisäilmalta. 


Barrier Repair suojaa ihoa

Mitä pahemmalle rasitukselle iho joutuu sitä enemmän se tarvitsee hoitoa ja suojaa. Käytän taas esimerkkinä kerrospukeutumista eli monta ohutta vaatekerrosta lämmittää paremmin kuin yksi paksu vaate. Samoin iho saa enemmän hoitoa useammasta päällekäisestä hoitotuotekerroksesta kuin yhdestä paksusta voiteesta.
Seerumi laitetaan aina ensimmäisenä puhtaalle iholle ja se imeytyy syvimpään solukerrokseen. Talvella helposti punoittava iho saa hyvän avun Dermalogican ULTRA CALMING SERUM CONCENTRATESTA (58€) ja hyvä hoitovoide sen kanssa on CALM WATER GEL (46€) tai INTENSIVE MOISTURE BALANCE (100ml 75€). 
Päiväksi meikin alle paras vaihtoehto on Tähtitarjouksena oleva iS Clinicalin REPARATIVE MOISTURE EMULSION NYT 85€ (109€) ja vasta näiden voiteiden päälle laitetaan Barrier Repair. Barrier Repairin päälle laitetaan kaikki värilliset meikkituotteet eli meikinpohjustusaine SKINPERFECT PRIMER SK30 (49€) ja meikkivoide. 
Nyt Tähtitarjouksena olevat Youngbloodin mineraalimeikkivoiteet ovat myös itsessään suojaavia ja hoitavia. Sateisena päivä meikki antaa hyvän suojan, ettei sadevesi rasita ihoa. NATURAL MINERAL FOUNDATION NYT 49€ (65€) jauhemainen meikkivoide on tehokas suoja, mutta myös nestemäinen LIQUID MINERAL FOUNDATION NYT 65€ (79€) on suojaava.
Olen varmaan vähän vainoharhainen, mutta koen sadeveden olevan melkoinen rikkihappokylpy iholle. Sadevedessä on tutkimusten mukaan niin paljon ilmansaasteita, että se on suorastaan syövyttävää. Tämä on jäänyt mieleeni, joten suojaan ihoni sateella erityisen hyvin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti