keskiviikko 17. marraskuuta 2021

Iho tarvitsee hyaluronihappoa

Yksi parhaimmista ja tunnetuimmista kosmetiikan raaka-aineista on hyaluronihappo. Se ei ole happo, vaikka nimi niin sanookin, vaan lempeä kosteuttava vaikutusaine. Iho muodostaa itsekin hyaluronihappoa, mutta sen määrä vähenee iän myötä.


iS Clinicalin HYDRA-COOL SERUM sisältää eniten puhdasta hyaluronihappoa ja se onkin niin täyteläistä, että se toimii myös kosteusvoiteena.


Hyaluronihappo kosteuttaa

Hyaluronihappo on erittäin kosteuttava vaikutusaine, joka myös silottaa ja vahvistaa ihoa. Hyaluronihappomolekyyli pystyy sitomaan itseensä kosteutta tuhatkertaisen määrän omaan kokoonsa nähden, joten se ei pelkästään tuo ihoon lisäkosteutta, vaan estää myös oman kosteuden haihtumista.
Elimistön itse tuottama hyaluronihappo alkaa vähentyä noin kolmikymppisenä ja tämä kuiva sisälämmityskausi nopeuttaa myös hyaluronihapon haihtumista. Siksi kaikki ihotyypit hyötyvät hyaluronihappopitoisten hoitotuotteiden käytöstä.
Hyaluronihappo on myös hyvin siedettyä, enkä ole koskaan kuullut, että joku olisi sille herkistynyt. Harmillista on, että jotkut sekoittavat sen hedelmähappoihin ja alkavat välttelemään sitä. Hyaluronihappoa käytetään nykyisin myös pistoshoidoissa, joissa injektoidaan täyteaineita ryppykohtiin. Itse en näihin halua lähteä, joten en tee pistoshoitoja, enkä niitä itsekään käyttäisi. 

Hyaluronihapposeerumit

Aloin kirjoittamaan tätä juttua siksi, että kokeilin erään muun kuin omien sarjojeni hyaluronihapposeerumia ja petyin täysin. En ennen kokeilua ymmärtänyt, että ero vaikutusaineiden määrässä on niin huomattava. Tämä seerumi oli kuin vettä olisin iholleni levitellyt ja vaikutusainepitoisuus oli korkeintaan prosentti. Ymmärrän hyvin, että ihmiset pettyvät kosmetiikan vaikutukseen, jos kokemuksia on vain tämän tyyppisistä tuotteista. 
iS Clinicalin HYDRA-COOL SERUM (15ml 69€ ja 30ml 109€) sisältää eniten puhdasta hyaluronihappoa ja se onkin niin täyteläistä, että se toimii myös kosteusvoiteena. Toinen hyaluronihappotuote iS Clinicalilta on YOUTH SERUM (30ml 183€), joka sisältää myös kiinteyttäviä vaikutusaineita. Tämä Youth Serum on erinomainen näin talvella kaikille yli nelikymppisille ja sitä voi käyttää myös silmänympäryksille. Youth Serumin silottava vaikutus näkyy jo yhden yön jälkeen, koska sen runsas hyaluronihappopitoisuus poistaa ihon kuivuuden nopeasti. 
SKIN HYDRATING BOOSTER (65€) on yksi Dermalogican suosituimmista seerumeista ja se on ollut myynnissä jo parikymmentä vuotta. Suosittelen kaikille, että talven aikana olisi käytössä joku näistä hyaluronihapposeerumeista. Suomen talvessa kosteuden puute on niin suuri, että kaikki ihotyypit tarvitsevat lisäkosteutta. Myös rasvainen ihotyyppi voi olla pintakuiva ja hilseilevä ja hyaluronihapposeerumit eivät rasvoita vaan poistavat kuivuuden tuomia ongelmia. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti