torstai 4. marraskuuta 2021

Tupakoitsijan ihonhoito

Muistan kirjoittaa ihan liian harvoin siitä, miten tupakoitsija voi ihoaan hoitaa. Tupakointi on edelleen yleistä, vaikka se on huomattavasti vähentynytkin ja juuri tupakoitsijan iho tarvitsee erityisen hyvää ja tehokasta hoitoa.


Tehokkaimmat keinot hoitaa tupakoitsijan ihoa ovat säännölliset kuorinnat ja kasvohoidot.


Tupakka savustaa ihon pinnan

Aloin kirjoittamaan tätä juttua siksi, että olen hiljattain nähnyt parilla miehellä, miten jatkuva savuttaminen on noennut nenänpään ja suun ympärystän lähes mustan harmaaksi. Tiedän, että kumpikin polttaa paljon ja ilmeisesti pikkusikareita. Olen aivan varma, että jo kuorinta-aineen käyttö muuttaisi heidän ihon värin täysin, saati sitten kasvohoito.
Valitettavan harvoin tupakoitsija käy kasvohoidossa, mutta tiedän kokemuksesta, että varsinkin miehillä iho on suorastaan nokeentunut. Kevyestikin hedelmähappopitoinen puhdistusmaito irrottaa ihosta harmaata hilseilyä ja alkupuhdistuksessa pesuveden joutuu vaihtamaan useamman kerran. Naisilla tämä nokeentunut pintakerros on vähäisempää, koska he käyttävät suojaavaa kosteusvoidetta ja meikkiä sekä puhdistavat ihonsa paremmin. 
Iho kärsii tästä ulkoisesta haitasta saati sitten niistä ongelmista, mitä nikotiini ja terva aiheuttaa sisäkautta verenkierrossa. Hyvällä ihonhoidolla voi auttaa paljon ja minä en nalkuta tai paheksu tupakointia, jos tullaan kasvohoitoon. Minun työtäni on neuvoa paras mahdollinen hoitomenetelmä, eikä arvostella kenenkään elämäntapoja. Ymmärrän, että tupakkaan jää koukkuun ja siitä on vaikea luopua. Kyllähän moni haluaisi lopettaa tupakoinnin, mutta se on todella vaikeaa.


Tupakointi rasittaa verisuonia

Jatkuva tupakointi laajentaa verisuonia ja jo parin vuoden säännöllisen tupakoinnin jälkeen ihon pinnassa näkyy sinipunainen verisuoniverkosto. Tupakka myös kuivattaa ja ohentaa ihoa, mikä nopeuttaa rypistymistä. 
Kuitenkin elimistöllä on hieno toipumiskyky ja olen nähnyt, miten tupakoinnin loputtua, iho paranee. Minulla on useita kokemuksia siitä, kun 50-60-vuotias lopettaa monen kymmenen vuoden tupakoinnin ja ihonhoitoa tehostetaan. Vuoden aikana joka kuukausi tehty NANOLIFT-KASVOHOITO (124€) ja tehokas kotihoito parantavat ihon todella näkyvästi. Punakkuus ja verisuonet häipyvät ja ihosta tulee kirkkaampi ja pehmeämpi.
Tupakoitsijalle suosittelen säännöllistä kasvohoitoa 4-6 viikon välein ja DERMATUDE-KASVOHOITO (170€ / 4krt yht.600€) on tehokkain vaihtoehto. Puhdistukseen kotona kannattaa käyttää kevyesti kuorivaa pesuainetta, esimerkiksi Dermalogican uutta DAILY GLYCOLIC CLEANSERia (150ml 36€ ja 295ml 57€) tai iS Clinicalin WARMING HONEY CLEANSERia (52€). Myös tehokkaampi kuorinta 2-3 kertaa viikossa on todella tarpeellista, jottei iho harmaannu tupakansavusta. Dermalogican HYDRO MASQUE EXFOLIANT (59€) on hyvä valinta, koska se samalla myös kosteuttaa.
Seerumina on erinomainen iS Clinicalin Tähtitarjous ACTIVE SERUM 15ml NYT 79€ (99€) ja 30ml NYT 129€ (165€) tai PRO-HEAL SERUM (15ml 109€ ja 30ml 189€), jos ihossa on taipumusta ruusufinniin ja herkkyyteen. 
Hoitovoiteena toimii hyvin punoituksia rauhoittava Dermalogican CALM WATER GEL (46€), josta miehetkin pitävät, koska se on niin ohut ja nopeasti imeytyvä. Kuivalle ja ohuelle iholle hoitovoiteena suosittelen iS Clinicalin SHEALD RECOVERY BALMia (87€), joka kiinteyttää ja silottaa ryppyjä.
2 kommenttia:

 1. Anonyymi22:39

  Joko sinulla Inkeri on käyttökokemuksia IS CLINICAL® - Active Peel System - kuorintaliinoista? , esittelyn perusteella todella mielenkiintoinen uutuus! Timo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa Timo, että kyseessä on todella mielenkiintoinen uutuus. Olen jo tätä Active Peel Systemiä (109€) saanut kokeilla ja olen aivan myyty. Aivan loistava hoitotuote ja siitä tulee takuulla suursuosikki. Sain sen keskiviikkona jo myyntiin eli se löytyy nyt verkkokaupastakin. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan sitä.
   Olen kirjoittanut sunnuntaiksi Active Peel Systemistä blogijutun ja siinä on tarkemmin kerrottu mistä on kyse.

   Inkeri

   Poista