sunnuntai 21. marraskuuta 2021

Kotihoito on tärkeä osa hyvää ihonhoitoa

Pohdin edelleen, miten saisin motivoitua asiakkaat käyttämään kasvohoitojen kanssa yhteen sopivia kotihoitotuotteita. Hyvästä kasvohoidosta menee paljon hukkaan, kun sen vaikutuksia ei jatketa kotona ja oikein valittu kotihoitokosmetiikka tulee myös halvemmaksi.


Kasvohoitojen teho saattaa mennä hukkaan, jos kotihoitoa ei toteuteta oikein ja sopivilla tuotteilla.


Kotihoito ylläpitää kasvohoidon vaikutuksia

Yksi harmittavin esimerkki kotihoidon huonosta vaikutuksesta tapahtui muutama vuosi sitten, kun tein uudelle asiakkaalle neljän hoidon NANOLIFT -sarjan (124€/kpl). Asiakas oli noin viisikymppinen ja iho oli hyvin kuiva ja kireä. Ajankohta oli vuodenvaihde, kun pahimmat pakkaset olivat juuri alkamassa. Asiakas kertoi kärsineensä atooppisesta ihottumasta useampana talvena ja hän oli lukenut blogistani, miten hyvin Nanolift auttaa atooppiseen kuivuuteen.
Se onkin ihan totta, että olen monen vakioasiakkaan kohdalla saanut atooppisuuden taltutettua Nanolift-kasvohoidolla ja oikein suunnitellulla kotihoidolla. Tätä asiakasta myös häiritsi se, että iho alkoi kiiltämään päivän mittaan ja meikkivoide valui. Myös huokoset tulivat esille aukinaisina iltapäivästä, kun meikkivoide alkoi sulamaan iholla. 
Tein hänelle kotihoitosuunnitelman, niin kuin aina teen, ja kerroin paljon kotihoidon merkityksestä. Hänellä oli kuulemma ihan hyvät kotihoitoaineet, joihin hän oli tyytyväinen. Ihmettelin toisella hoitokerralla, kun iho hilseili ja kuoriutui näkyvinä murusina pois. Asiakas selitti sen olevan hänelle tyypillistä siihen vuodenaikaan, kun atopia oli pahimmillaan. Minusta se oli outo reaktio, enkä ymmärtänyt mistä se johtui, kun asiakas kuitenkin sanoi hoitavansa ihoaan hyvin kotonakin.


Retinoli ei sovi atooppiselle iholle

Kolmannella hoitokerralla iho oli vielä kuivempi ja kaulaan oli tulossa punoittavia atopialäiskiä. Olin aivan ymmälläni, enkä ollut nähnyt koskaan vastaavaa. Yritin suositella kotikäyttöön tehokkaita kosteutustuotteita, mutta häntä ei kiinnostanut, eikä hän halunnut kokeilla edes näytteitä. Pyysin, että hän toisi neljännellä kerralla mukanaan kotona käytetyt tuotteet, niin näkisin mitä ne ovat. Neljänteen hoitoon tullessaan iho oli jo selvillä atopialäiskillä ja asiakas joutui käyttämään kortisonivoiteita kutinaan. 
Sitten hän nosti esiin käyttämänsä kotihoitotuotteet ja meinasin pudota pepulleni. Hänellä oli jatkuvassa käytössä erään ammattilaissarjan vahva retinoli-seerumi, jota atoopikko ei saisi missään tapauksessa käyttää. Aamuisin hän laittoi meikin alle rasvoittuvan ihon päivävoiteen, joka oli talineritystä rauhoittava. Meikkivoide oli paksu sekä hyvin peittävä ja peittävyys perustui tiiviiseen synteettiseen pigmenttiin ja täyteläisyys tuli mineraaliöljystä eli valkovaseliinista. Sydäntäni kouraisee vielä vuosienkin jälkeen, kun olin niin harmissani asiakkaan puolesta. Käytännössä nuo Nanolift-kasvohoitoihin käytetyt rahat menivät täysin hukkaan. 
Retinoli eli A-vitamiinijohdannainen sopii hyvin harvalle Suomen sisälämmityskautena, koska se kuivattaa niin voimakkaasti. Retinolin tarkoitus on kuoria kuollutta solukkoa pois ja silottaa sekä kirkastaa ihoa. Atooppisella iholla tämä kuoriva vaikutus on niin kuivattava, että talvella se taatusti aktivoi atopian tulehdusvaiheeseen. 
Meikin kiiltäminen ja valuminen johtui huonolaatuisesta meikkivoiteesta, joka ei levittynyt kunnolla. Sen alle laitettu geelimäinen rasvaisen ihon päivävoide oli laadultaan niin erilainen, kuin meikkivoide, että näiden voidepohjat eivät toimineet yhdessä. Vielä, kun iho oli hilseilevä, nämä kaksi tuotetta jäivät ihon pintaan lillumaan ja totta kai meikki oli sottainen iltapäivän puolella. 
Tämä oli rajuin kokemukseni, miten väärin valittu kotihoitotuote pilaa koko hoitosysteemin. En vieläkään tiedä minkä virheen teen, kun en pysty asiakasta vakuuttamaan kotihoidon merkityksestä. Tämä kokemus kuitenkin opetti minut olemaan todella tarkkana, kun asiakas kertoo kotihoidostaan. 



24 kommenttia:

  1. Anonyymi23:03

    płyty hpl zewnętrzne przeznaczenie płyta hpl zewnętrzna to materia która mnie intryguje

    VastaaPoista
  2. Anonyymi15:52

    więcej najfajniejsza strona www w temacie my site

    VastaaPoista
  3. Anonyymi01:22

    wykończenia wnętrz najlepsza strona www w temacie wykończenia wnętrz warszawa

    VastaaPoista
  4. Anonyymi10:33

    klik super strona internetowa o my site

    VastaaPoista
  5. Anonyymi02:50

    zobacz Check my pages

    VastaaPoista
  6. Anonyymi04:23

    zobacz więcej to idea jakie mnie frapuje

    VastaaPoista
  7. Anonyymi07:26

    więcej własna strona www proszę sprawdzić

    VastaaPoista
  8. Anonyymi09:05

    klik najlepsza strona www na temat my site

    VastaaPoista
  9. Anonyymi09:22

    my site sprawdź to temat jaki mnie ciekawi

    VastaaPoista
  10. Anonyymi09:53

    th"=ferh a<

    VastaaPoista
  11. Anonyymi14:29

    tutaj Check my pages

    VastaaPoista
  12. Anonyymi14:33

    wjedź My site

    VastaaPoista
  13. Anonyymi15:44

    gerflor zobacz więcej to kwestia jaka mnie ciekawi

    VastaaPoista
  14. Anonyymi01:27

    kliknij to rzecz które mnie nurtuje

    VastaaPoista
  15. Anonyymi15:31

    tutaj moja strona internetowa

    VastaaPoista
  16. Anonyymi23:51

    co to jest odbiór mieszkania najlepsza strona internetowa na temat odbiory mieszkań warszawa

    VastaaPoista
  17. Anonyymi06:15

    wjedź wspiera

    VastaaPoista
  18. Anonyymi06:46

    zobacz więcej super strona na temat my site

    VastaaPoista
  19. Anonyymi07:56

    architekt wnętrz warszawa tutaj to sprawa która mnie ciekawi

    VastaaPoista