maanantai 8. marraskuuta 2021

Yhteistyötä seurakunnan kanssa

Olen pitänyt siitä kiinni, etten kirjoita tässä blogissa mitään uskonnosta tai puoluepolitiikasta. Myöskään hoitolassa en ota niitä koskaan itse puheenaiheeksi. Kuitenkin nyt on kiva kertoa, että Hämeenlinnan seurakunta on ehdottanut yhteistyötä pienyrittäjille.Seimiasetelma jouluksi

Olin todella ilahtunut, kun Kaupunkikeskusta ry ilmoitti meille jäsenyrityksille, että Hämeenlinnan seurakunta tarjoaa apuaan joulunäyteikkunaan. Idea on sellainen, että seurakunnan puolesta tehdään jouluseimiasetelma näyteikkunoihin ja minulla parvekkeelle. Seurakunta tekee kartan näistä yrityksistä joissa seimiasetelma on ja sen mukaan voi käydä bongaamassa tuon näyteikkunan. Näin saadaan ihmiset enemmän kiertelemään kaupungilla ja toivottavasti myös sisään liikkeisiin.
Tämä oli minusta loistava idea. He myös ilmoittivat, että seimiasetelma tehdään marraskuun lopulla ja puretaan joulukuun lopussa heidän toimestaan, eikä yrittäjän tarvitse itse tehdä mitään. Tämä kuulosti ihan erityisen hyvältä, koska joulun alla on muutenkin työtä riittämiin. Tuskin moni olisi lähtenyt yhteistyöhön mukaan, jos se olisi vaatinut paljon työtä tai maksanut kovasti.
Minusta tämä idea on erinomainen ja näin tuodaan esiin seurakuntaa, pienyrityksiä ja joulun sanomaa. En odota tältä yhteistyöltä mitään suurta asiakasvirtaa, vaan pidän pääasiana, että osallistun aina, kun on mahdollista yhteisiin ideoihin. 


Tervakosken kirkon jouluvalaistus

En ole koskaan ollut erityisen innostunut uskonnosta ja en osallistu seurakuntien toimintaan. Työssäni saan kuitenkin paljon tietoa kirkollisista asioista, koska moni pitkäaikainen asiakkaani on seurakunnan palkkalistoilla. Itse olen varmaankin tyypillinen suomalainen ja käyn kirkossa vain häissä ja hautajaisissa. 
Toisaalta ulkomaan matkoilla poikkeamme usein kirkkoihin ja käymme ihastelemassa niiden kauneutta ja harrasta tunnelmaa. 
Monta kertaa olemme huomanneet mainoksen kirkkokonsertista ja käymme kuuntelemassa senkin. Ilmeisesti katolisissa maissa kirkoissa on enemmän konsertteja, kuin meillä Suomessa on, koska turistina olen niissä usein käynyt. 
Kuulun itse Janakkalan seurakuntaan, mutta harvoin edes muistan, että meillä on Tervakoskellakin pieni puukirkko, eikä vain tuo jylhä Pyhän Laurin kirkko Tarinmaalla. Nyt kuulin, että tässä Tervakosken kirkossa on joulun alla kaunis ja ammattitaidolla tehty sisävalaistus. Kirkko on poikkeuksellisesti auki 14.12. alkaen useimpina iltoina kello 17.00-19.00, jotta ihmiset pääsevät nauttimaan valoista ja rauhallisesta tunnelmasta. 
Tämä valaistus oli ollut jo viime joulunakin, mutta itse kuulin siitä vasta nyt. Ajattelinkin, että haluan käydä katsomassa millainen joulutunnelma siellä on. Kotoani ei ole kuin viitisen kilometriä Tervakoskelle, joten matka ei ainakaan ole esteenä. Jos aiotte käydä kirkkoa katsomassa, niin tarkistakaa aukioloajat vielä seurakunnan nettisivuilta, ettei niihin ole tullut muutoksia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti