perjantai 3. joulukuuta 2021

Huoliteltu ulkonäkö on kohteliaisuus toisillekin

Olen koko elämäni pohtinut ulkonäön merkitystä ja keskustellut siitä lukemattomien ihmisten kanssa, mutta yleensä vain naisten. Ikääntymisen myötä suhde omaan ja toistenkin ulkonäköön muutuu ja on myös pakko hyväksyä oman peilikuvansa muutokset.
Korona on aiheuttanut ulkonäön repsahtamista

Koronan takia on ollut kohta parin vuoden jakso, ettei ulkonäöstä ole suuremmin välitetty. Moni asiakkaani harmittelee, että on päästänyt itsensä repsahtamaan, eikä enää ole rytmiä itsestään huolehtimisella. Etätyöt aiheuttavat sen, ettei enää meikata juuri ollenkaan ja sen myötä ihonhoitokin on jäänyt minimiin. Silloin, kun työhön lähtiessä tehdään meikki, se otetaan myös pois iltaisin ja iho hoidetaan perusteellisemmin. Nyt moni ei edes puhdista ihoaan päivittäin ja myös kosteutus unohtuu. Aika moni asiakas pitää tätä viitsimättömyyttään huonona asiana, mutta on niitäkin, jotka iloitsevat, että saa rupsahtaa rauhassa. 
Pidän tätä itsensä laiminlyöntiä huonona asiana, enkä niinkään kosmetologina, vaan tämän ikäisenä naisena ylipäätään. Tässä kuudenkympin iässä on itsensä hoitamisella ja meikkaamisella suuri merkitys. Itsensä retuperälle jättänyt kuusikymppinen voi näyttää jo seitsemänkymppiseltä, kun taas hyvinhoidettu käy viisikymppisestä. Ikäarvioon tulee nopeasti parinkymmenen vuoden ero. Enkä todellakaan halua näyttää kaksikymmentä vuotta vanhemmalta, kuin joku muu ikäiseni. 


Kuka on mummo?

Monesta naisesta tulee viidenkympin jälkeen mummo, niin kuin miehistä tulee pappoja. Isovanhemmuus on hieno asia ja ymmärrän sen tuovan elämään ihan uuden ulottuvuuden. Kuitenkin kuulen aika usein, että nainen vähättelee ulkonäkönsä merkitystä, kun on jo mummokin. He ehkä ajattelevat, että voivat nyt rauhassa antaa periksi vanhenemiselle, kun ovat oikeastikin mummoja. 
Mietin tätä asiaa parisuhteenkin kannalta, kun moni aviopari jää taas kaksistaan lasten lähdettyä. Miten parisuhde kestää sen, jos vaimo keskittyy vaan mummoilemiseen ja jättää vaimon ja naisen roolin kokonaan? Tietysti tätä tapahtuu toisinkin päin ja moni nainen on aika kypsä kuusikymppiseen mieheensä joka löhöää verkkareissa ja haisee hielle. 
Jo perushygieniasta huolehtimisen tarve lisääntyy ikääntyessä. Iho ohentuu ja sen ph muuttuu, kun vaihdevuosi-ikä on ohitettu. Tämä tarkoittaa sitä, että bakteeritoiminta iholla lisääntyy ja hautuvat ihon kohdat tuoksahtelevat helpommin. Myös sieni-ihottumia syntyy hautuviin kohtiin ja ellei niitä hoida, ne tuovat omaa imelää hajuaan. Kaiken kaikkiaan ikääntymisen myötä oman terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito vie koko ajan enemmän aikaa.
Suosittelisinkin, että viimeistään viisikymppisten jälkeen kannattaa hankkia luottokosmetologi- ja kampaaja, joka auttaa omissa ammattiasioissaan. Säännöllinen kasvohoito on aina vaan tärkeämpää ja mitä vähäisempää kotihoito on sitä enemmän pitää panostaa hoitolahoitoon. Muutenkin kosmetologin kanssa kannattaa neuvotella, mikä olisi helpoin tapa riittävän hyvään kotihoitoon. Neuvon mielelläni, mikä olisi ihan minimi hoito, millä iho pärjää, jos on sellainen elämänvaihe, ettei aika tai voimat riitä tehokkaaseen kotihoitoon. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti