maanantai 20. joulukuuta 2021

Rohtuneet huulet terveeksi

Olen monena talvena huomioinut, kun nuoret käyvät teinipuhdistuksissa, heidän huulensa ovat ihan rohtuneet vereslihalle. Tiedän itsestäni, että rikki rohtuneet huulet ovat tosi kipeät ja kaikki suolainen ruoka kirvelee valtavasti. Vitamin E Lip Balm sopii lapsillekin

Olen etsinyt pitkään hoitolaan myyntiin hyvää huulirasvaa, joka kävisi lapsillekin. Nyt se löytyi: VITAMIN E LIP BALM (10€) on myynnissä hoitolassa ja verkkokaupassa. Dermalogicalla oli pitkään myynnissä maailman paras huulivoide, joka on lopetettu jo monta vuotta sitten. Vielä nytkin asiakkaat kyselevät sen perään, mutta mitään ei ole sen tilalle tullut. Nyt voin sanoa, että Vitamin E Lip Balm korvaa sen. 
En olisi uskonut, että hyvän huulirasvan etsiminen olisi näin vaikeaa. Halusin sen olevan edullinen, miellyttävä käyttää ja koko perheelle sopiva. Etsimisessä meni pari talvea, koska oli tosi vaikea löytää hajusteetonta ja väriaineetonta huulirasvaa. 
Joka vuosi markkinoilta vedetään pois huulirasvoja, jotka aiheuttavat ärsytystä ja yleensä syy on hajusteet ja väriaineet. Makuhuulirasvat ovat olleet pitkään lasten suosiossa ja ne vasta pahoja allergeeneja ovat. Voin sanoa ihan suoraan, ettei lapsen huulille pitäisi laittaa näitä maku- ja hajuaineellisia huulirasvoja, koska ne niin helposti ärsyttävät. 
Nykyisin on myös huulirasvoja ja huulipunia, joiden tarkoitus on tuoda huulille lisäpulleutta ja tehdä suu suuremman näköiseksi. Halvemmissa huulituotteissa turvotus aiheutetaan jollain ärsykeellä, esimerkiksi chilipippurilla, joka saa ohuen limakalvon punoittamaan ja turpoamaan. Näitäkin pidän hyvin kyseenalaisina ja pitkän päälle ne voivat johtaa pysyviin allergiaongelmiin. Missään tapauksessa sellaiset eivät sovi lasten huulille. Vitamin E Lip Balm sisältää avokadoöljyä

Vitamin E Lip Balm sisältää runsaasti hoitavia kasviöljyjä ja eniten avokadoöljyä. Avokadoöljyä pidetään rikkaimpana kasviöljynä, koska se sisältää eniten vitamiineja ja se on erittäin suosittu kosmetiikan raaka-aine. Muita öljyjä ovat oliiviöljy, soijaöljy ja auringonkukkaöljy, jotka ovat kaikki ohutta huulen limakalvoa hoitavia. 
Mukana on pieni määrä mehiläisvahaa, joka tekee huulirasvasta vettähylkivän ja kosteutta sitovan. Yleensä huulirasvoissa on paljon vaseliinia, mikä toisaalta suojaa vedeltä, mutta toisaalta kuivattaa. Vaseliinipitoisilla huulirasvoilla joutuu helposti kierteeseen, että mitä enemmän niitä käyttää sitä enemmän niitä tarvitaan. Itse välttäisin näitä vaseliineja, jotka merkitään raaka-ainelistaan nimillä mineral oil ja liquid vaselin. Pelkkä valkovaseliini on hyvin kuivattavaa ja siitä tulee nopeasti tarve aina vaan lisätä ja lisätä. 
Lasten huulille kannattaa Vitamin E Lip Balmia levittää reilusti yli huulien limakalvon, koska lapset helposti nuoleskelevat huuliaan ja koko suun alue kuivuu ja punoittaa. Nuhaisena aikana nenän ympärys helposti rohtuu ja niistäminen alkaa sattumaan ja siihenkin Vitamin E Lip Balm auttaa oikein hyvin. 
Toivoisinkin, että jokaisella lapsella olisi mahdollisuus käyttää hyvää huulirasvaa, koska aina kipeät huulet ei ole kiva muisto lapsuudesta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti