lauantai 25. joulukuuta 2021

Joulurauhaa!

Joulupäivä oli lapsena tosi pitkästyttävä, koska vielä 60-luvulla se vietettiin hiljaiselossa. Silloin ei saanut mennä kavereita tapaamaan, eikä kai paljoa uloskaan, vaan hissuteltiin rauhassa kotona. Eikä se mikään huono tapa ollutkaan, koska rauhoittuminen tekee hyvää kaikille.

Joulu on perhejuhla

Nykyisin joulupäivänä tapaan äitini sisaruksia vanhempieni luona eli nykyisin vain äitini kotona meidän seinän takana. Äitini kaksi sisarta ovat minulle hyvin rakkaat, koska meillä ei ole kuin kymmenisen vuotta ikäeroa ja olimme jo lapsena paljon yhdessä.
Tänä vuonna paikalla ei ole kuin toinen sisar miehineen. Toisen sisaren mies kuoli keväällä tapaturmaisesti ja leski sairastui loppukesästä vakavasti ja on nytkin sairaalassa. Se on minulle ja äidillenikin erittäin raskas asia. Perheessäni on viimeisen vuoden aikana tapahtunut ihan liian paljon kuolemaa ja vakavia sairastumisia. 
Kissat kuuluvat olennaisesti sukuni joulutraditioihin, koska koko suvullani on ollut aina kissoja. Joulupäivänä meitä vastaanottaa Kultsu, Täply, Ykä ja Mantu eli Pikkuleidi. Nämä äitini kissat ovat erittäin uteliaita ja seurallisia ja yleensä kiertävät sylistä syliin. 
Ihaninta on, että entinen kulkukissa Ykä ei enää pelkää ketään, vaan katselee uteliaana ketä ihmisiä hänen kotonaan käy kovaäänistä keskustelua. Niin rohkea Ykä ei ole, että hän menisi jonkun vieraan syliin, mutta antaa kyllä vieraiden jo silittääkin. Tämä Ykän kesyyntyminen on meille aina suuri kiitoksen aihe, kun se oli niin pelokas reppana meille ilmestyessään. Nyt ei Ykän tarvitse enää ikinä kärsiä kylmää tai nälkää. 


Jouluun kuuluvat kirjat

Harmillista, kun tämä joulu on niin kovin lyhyt, koska mielelläni lukisin monta päivää peräkkäin. Aikaisemmin sain aina kirjoja joululahjoiksi, mutta nykyisin valitsen ne Storytelistä. Aika paljon kuuntelen äänikirjoja kuulokkeilla, kun mieheni katselee urheilua tv:stä. Yleensä teen samalla jotain askartelua tai neulomista. 
Joululukemiseksi olen varannut FLORIAN HUBERin LUPAATHAN TAPPAA ITSESI. Kansan perikato kolmannessa valtakunnassa 1945. Florian Huber on arvostettu tietokirjailija ja hän on kirjoittanut paljon toisesta maailmansodasta. 
Voi olla, että jonkun mielestä tämä kirja ei oikein sovi jouluun, mutta minulle se on tärkeä osa harrastustani. Toinen kirja, minkä olen pyhiksi varannut on MARKKU HENRIKSONin TÄHTILIPUN MAA - Yhdysvaltain alueen historia. Tämä on tosi perusteellinen teos Amerikan historiasta ja erittäin mielenkiintoinen. Kuuntelen sitä äänikirjana, mutta vain parin tunnin palasina, jotta jaksan sulattaa kaiken tuon tiedon. 
Lukukokemukset vievät ajatukset kauaksi työstä ja siksi ne ovat hyvä tapa nollata pääkoppa kiireisen joulukuun jälkeen. Toivottavasti mahdollisimman moni asiakkaanikin ehtii nauttia lukukokemuksista ja kerätä voimia vuoden alkuun.








Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti