torstai 23. joulukuuta 2021

Viimeinen työpäivä ennen joulua

Aatonaatto on aina viimeinen työpäiväni ennen joulua, koska en tule jouluaattona työhön. Yleensä aatonaatto on jo aika rauhallinen, koska suurin osa asiakkaistani on lahjansa ostaneet aikaisemmin ja moni paneutuu jo omaan jouluunsa.Haikea olo

Itselläni on aina vähän haikea olo aatonaattona, koska vuoden rankin rykäisy on takana ja enää ei joulun eteen voi muuta tehdä. Yleensä sitä summaa mielessään, teinkö nyt yritykseni eteen varmasti kaiken, mitä pystyin ja ovatko asiakkaat tyytyväisiä. 
Tämä oli minulle yli neljäskymmenes joulu, mitä olen omassa firmassani laittanut ja se pitäisi mennä jo rutiinilla. Rutiinilla se ei kuitenkaan mene koskaan, vaan jokainen vuosi on erilainen ja koskaan ei voi etukäteen ennustaa, mitä ihmiset haluavat ostaa joululahjoiksi ja milloin on suurin ostosruuhka lahjakorteille. 
En ole koskaan onnistunut täysin ennustamaan minä päivänä kaikki tulevat yhtä aikaa lahjakorttiostoksille. Yleensä 90% lahjakorteista myydään muutamassa tunnissa, mutta milloin nämä tunnit ovat, on aina arvoitus. Onneksi verkkokauppa alkaa tasoittamaan tätä lahjakorttikauppaa ja jo noin 20-30% ostetaan netistä. 
Entistä enemmän asiakkaat haluavat ostaa pieniä lahjapakkauksia läheisilleen ja TUOKSUSAIPPUASIENET (19€) olivat paras ”jouluhitti” jo toisen kerran. Samoin jalkavoiteet ja käsivoiteet tekevät kauppaansa, mutta kyllä lahjakortit ovat edelleen se suosituin joululahjaostos.


Kivat asiakkaat tekevät joulumielen

Jouluna käy paljon sellaisia asiakkaita, jotka käyvät vain jouluna ja kesälomilla. Moni vakioasiakas asuu pysyvästi ulkomailla, mutta he käyvät Hämeenlinnassa lomillaan. Yleensä he ovat kotoisin Hämeenlinnasta ja tulevat tänne tervehtimään sukuaan tai heillä on kesämökki täällä päin. 
Heidän takiaan joulussa on aina vähän kansainvälinen tuulahdus ja onneksi tänä jouluna edes osa pääsi Suomeen. Viime vuonnahan korona esti kokonaan joulun ajan matkustamiset ja moni asiakkaani ei päässyt Suomeen yli vuoteen. Tiedän sen olleen heille todella rankkaa, kun täällä on heidän iäkkäät vanhempansa. 
Joulun tienoilla on myös kiva kuunnella asiakkaiden jouluperinteistä ja saan heiltä vinkkejä jouluruuista ja kivoista lahjoista. Moni asiakas haluaa myös tulla hiukan lepäämään ja rentoutumaan kasvohoitoon ennen joululomien alkua. Nykyisin työelämä on todella vaativaa ja hektistä ja tiedän ihmisten olevan hyvin väsyneitä ja stressaantuneita.
Tätäkin joulua varjostaa korona ja esimerkiksi hoitohenkilökunta on sen takia hyvin ylikuormittunutta. Sekin näkyy hoitolassa, koska hoitohenkilökuntaan kuuluvat joutuvat siirtelemään varauksiaan lyhyellä viiveellä, kun työaika onkin muuttunut. Nämä muutokset vaikuttavat hoitolankin arkeen ja tunnen myötätunoa ja huolta siitä, miten sairaanhoito jaksaa jatkuvan varuillaan olon ja venymisen. 
Joka tapauksessa joulu on kivaa aikaa olla työssä ja silloin kohtaan asiakkaita erilailla kuin muulloin.

Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti