maanantai 13. joulukuuta 2021

Kosmetologin ihonhoitorutiinit

Jokaisella on omanlaisensa tyyli ja aikataulu, miten ihoaan hoitaa ja miten kotona rentoutuu. Ensimmäiseksi, kun itse menen kotiin, vaihdan löhövaatteet päälle ja pesen meikin pois ja laitan ihon heti yökuntoon.


Luukku 13: Muista, että toisinaan se, ettet saakaan sitä mitä haluat, voi olla itse asiassa suuri onnenpotku. -Dalai Lama


Meikki pitää puhdistaa huolellisesti pois

Olen joskus kertonutkin, miten ihmettelen asiakkaita, jotka tulevat aamun ensimmäiseksi asiakkaaksi ja heillä on edellisen päivän meikit kasvoillaan. En puutu asiaan sen enempää, joten en voi edes kysyä, onko meikkiä yritettykään illalla poistaa. Ensimmäinen ohjeeni onkin, että meikki pestään aina pois ennen nukkumaan menoa. Eikä pidä käyttää sellaisia meikkejä, jotka ovat itselle vaikea poistaa.
Ripsipidennysmuoti lisäsi suuresti ihonhoidon laiminlyöntiä, koska moni pelkää, että ripsiin menee rasvaa ja ne vaurioituvat. Varsinkin silmänympäryksen hoito on jäänyt ripsipidennysten takia ja ohut iho saa rypistyä rauhassa.
Itselläni on ollut aina sellainen tapa, että pesen meikit pois heti, kun tulen työstä. Voi olla, että opin tämän jo äidiltäni, joka teki myös näin. Nykyisin en juurikaan meikkaa kotioloissa, ellen lähde jossain käymään tai meille tulee vieraita. Jos olen ollut pari päivää seinästä reväistyn näköinen, kolmantena päivänä teen jo innoissani meikin, jotta näytän virkeämmältä. 
Aina, kun alan hoitamaan ihoani, otan puseron pois ja laitan hiukset kiinni. Tämä on tärkeä asia, koska muuten kaula jää hoitamatta ja meikit jäävät hiusrajaan. Silloin, jos hiukset uivat vedessä aina kumartuessa lavuaariin, niin niitä alkaa varomaan ja pesu tehdään huitaisten.
Dermalogican PRECLEANSE BALM (46€) tai PRECLEANSE (46€) ovat hyviä myös silmämeikin poistoon. Käytän itse Precleanse Balmia niin, että kostutan vanulapun ja puristan sen kuivaksi ja siihen hieron pienen määrän Precleanse Balmia. Se on hellävarainen ja hoitava tapa poistaa meikki. Nykyisin käytän sen jälkeen kakkosputsarina uutta Dermalogican DAILY GLYCOLIC CLEANSERia (36€), joka poistaa myös hilseilyä kevyesti.
Saunatiloissa minulla on iS Clinicalin CLENSING COMPLEX (52€), jota käytän myös vanulappuun levitettynä silmämeikin poistoon.


Iho huutaa kosteutta

Oma ihonikin on poikkeuksellisen kuiva tämän pakkaskauden takia ja Dermalogican MELTING MOISTURE MASQUE (71€) on ahkerassa käytössä. Olen käyttänyt sitä meikin alla lähes joka aamu, kun pakkanen oli lähellä pariakymmentä astetta. Melting Moisture Masque on ihan ihmenaamio, joka pitää ihon sileänä koko päivän eikä kasvot yhtään kiristele ja siitä huolimatta meikki pysyy hyvin.
Iltaisin käytän iS Clinicalin uuden ACTIVE PEEL SYSTEM (109€) kuorivan ja elvyttävän hoitomenetelmän ja se on toinen ihmehoito, joka kiinteyttää ja silottaa ihoa.  
Ensin aluksi koin tuon ykkösaineen aika kihelmöiväksi, mutta nyt, kun ole käyttänyt sitä pidempään, kihelmöintiä ei tunnu. Active Peel System on myös helppo käyttää, kun kaksi ainetta pyyhitään parin minuutin välein puhtaalle iholle ja ne saa yön yli vaikuttaa. 
Tunnen itsekin talven kuivuuden myös vartalolla ja Tähtitarjouksena oleva BODY COMPLEX NYT 55€ (79€) on paras kosteusvoide vartalolle, mitä olen käyttänyt. Se on täyteläisen hoitava ja pienikin määrä riittää poistamaan kuivuudesta johtuvaa kutinaa. Äitini 80v. on lähes atoopikko ja hän on jo monta vuotta pitänyt ihonsa ilman ihottumaa Body Complexin avulla. Body Complex on hyvä joululahjaideakin ja se tuottaa mielihyvää sekä terveyttä toiselle.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista oli lukea sinun rutiineistasi. Minulla on tällä hetkellä aika haastava tilanne ihon kanssa. Iho on kuiva ja pigmenttiläiskiä löytyy ja uutena ongelmana ruusufinni ohimolla. IS Clinicalin naamio on rauhoittanut näppylöitä, mutta edelleen niitä on. Samalla haluaisin tietysti pigmenttiläiskiä hoitaa ja muutenkin torjua ikääntymisen merkkejä. Ja kun vielä oon atoopikkoja. Mitä tuotteita kannattaisi nyt käyttää? Minulla on kaksoispuhdistus eli precleance balm ja ultracalming cleanser ja redness relief essence ja phyto replenish oil ja super rich repair kosteuttamassa. Ambulanssituubi ja tuo IS Clinicalin naamio on kanssa käytössä joka päivä. Ja meikkinä käytän Youngbloodin jauhemaista meikkipohjaa nyt.

    VastaaPoista
  2. Kiitos jos ehdit neuvoa!

    VastaaPoista