sunnuntai 12. joulukuuta 2021

Rauhoita punoittava iho

Pakkaskauden aiheuttama lämmönvaihtelu ja kuivuus rasittavat erityisesti ohutta ja herkkää ihoa. Pintaverisuonet joutuvat koville, kun niiden pitää sopeutua viidenkymmenenkin asteen lämpötilaeroihin, kun mennään sisätiloista yli parinkympin pakkaseen ulos. Kuivuus lisää ihon punoitusta

Kuiva iho on selvästi ohuempi kuin rasvainen iho, koska kuivassa ihossa on vain neljä solukerrosta, mutta rasvaisessa ihossa on viisi. Kuiva iho ohenee vielä lisää, ellei sitä hoideta kunnolla ja tämä oheneminen näkyy ihon punoituksena, kiristyksenä ja kutinana. Couperosa eli pintaverisuonten laajeneminen ja katkeilu näkyy ohuella iholla selvemmin ja se koetaan usein hyvin häiritsevänä. 
Couperosan ja ihon punoituksen tärkein hoito on kosteutus ja sitä kautta ihon vahvistuminen. Dermalogican ULTRA CALMING SERUM CONCENTRATE (58€) on seerumi, joka vahvistaa ihoa ja vähentää punoitusta. Se sopii kaikenikäisille, myös ihan nuorelle iholle. Sen päälle kosteusvoiteena suosittelen CALM WATER GELiä (46€), joka myös rauhoittaa punoitusta, mutta ennen kaikkea se on superkosteuttava. 
Suojaava BARRIER REPAIR (45€) on ihan välttämätön ohuelle couperosa-iholle talvella, koska se vahvistaa ihon omaa suojabarriääriä. Mitä enemmän iho pääsee kuivumaan sitä pahemmin se punoittaa, kuumottaa ja kutisee. Ennaltaehkäisy on tässäkin asiassa parasta ja ihon tehohoito kannattaa aloittaa nyt, jottei vielä tulossa oleva talvikausi kuivata ihoa ärtymiseen asti.


Puhdistusaineellakin voidaan rauhoittaa punoitusta

Puhdistusaine kannattaa valita tarkasti, koska liian tehokas puhdistus aiheuttaa vain kuivumista ja ärtyneisyyttä lisää. Dermalogican herkälle iholle tarkoitettu ULTRA CALMING -hoitolinjan puhdistusmaito ULTRA CALMING CLEANSER (250ml 38€, 500ml 58€) on punoitusta rauhoittava, eikä se takuulla kuivata ihoa. Se on täysin vesiliukoinen ja huuhtoutuu hyvin lämpimällä vedellä pois. 
Ultra Calming Cleanser on Dermalogican suosituin puhdistustuote talvella ja sitä voivat käyttää kaikki, joiden iho on kuivuuteen taipuvainen tai pintakuiva.
PRECLEANSE (46€) ja PRECLEANSE BALM  (46€) alkupuhdistusaineet ovat tehokkaita puhdistustuotteita, mutta myös ravitsevia hoitoaineita kuivalle iholle. Kumpikin Precleanse sisältää hoitavia kasviöljyjä, mitkä puhdistuksen aikana imeytyvät ihoon ja parantavat ihon suojabarriääriä. 
Puhdistuksen jälkeen suosittelen hoitosuihkeeksi ULTRA CALMING MISTiä (34€), joka on rauhoittava ja kosteuttava ja sitä voi tähän aikaan vuodesta suihkuttaa pitkin päivää meikinkin päälle poistamaan kiristystä ja kuivuuden tunnetta. Dermalogicalla oli myynnissä toinenkin hoitovesi Redness Relief Essence, mutta se on jäänyt kokonaan pois myynnistä. Se on harmillista, koska siitä pidettiin kovasti. Tosin niin pidetään Ultra Calming Mististäkin
Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti