perjantai 17. joulukuuta 2021

Hyvin tehty kasvohoito vaikuttaa koko ihmiseen

Joskus tuntuu, että nykyihminen on sen verran irtaantunut realismista, ettei kaikki oman ruumin toiminnot ole kovin selviä. Kasvohoidon yhteydessä asiakkaalle tulee helposti vessahätä tai alkaa yskittämään ja nämä aiheuttavat ihmettelyä uusissa asiakkaissa.


Luukku 17: Rakastaa ei ole sama kuin katsoa toisiaan silmiin, se on katsomista yhdessä samaan suuntaan. -Antonie de Saint-Euxepéry


Kasvohieronta vilkastuttaa aineenvaihduntaa

Yksi kasvohoidon tarkoitus on vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja poistaa turvotusta. Tehokas kasvohoito vaikuttaa koko elimistön aineenvaihduntaan, koska nesteitä poistavia imusolmukkeita on nivustaipeissa, leuan alla sekä kainaloissa ja kasvohieronnassa käsitellään juuri tätä leuan alustaa ja työnnetään nesteitä kainaloihin päin. Käsittelyssä on siis 2/3 imusolmukkeista ja tämän takia kasvohoito vaikuttaa koko elimistön aineenvaihduntaan, joten siksi joudutaan juoksemaan vessassa. 
Kerron nyt vielä senkin, että nesteen poistuminen ja vessassa juokseminen on hyvin positiivinen asia elimistölle. Tämä herättää joissakin asiakkaissa pientä pelästymistä siitä, mitä olen heille tehnyt, kun pissahätä tulee yhtenään. Tämä on siis ihan normaalia ja on hyvä asia turvotuksen poistumisen kannalta. Yleensä varsinkin Nanolift ja Dermatude -hoitojen aikana ja jälkeen on tyypillistä, että vessassa juoksu lisääntyy ja hoitojen jälkeen kannattaa myös juoda paljon. Runsas veden juonti ylläpitää aineenvaihdunnan vilkkautta. 


Kasvohoidossa voi helpommin yskittää

Yskiminen kasvohoidon aikana on toinen asia, mikä hämmästyttää asiakkaita ja herättää epäluuloja hoidon vaikutuksista. Aina näin talvella olen varautunut asiakkaiden yskimiseen kurkkupastilleilla ja kertakäyttömukeilla, jotta saan annettua yskivälle asiakkaalle nopeasti vettä.
Näin talvella ulkoa tultaessa alkaa helposti pelkkä lämmön vaihtelu yskittämään varsinkin, jos on vielä jotain flunssan jälkitilaa. Kasvohoidossa ollaan selällään ja se vielä lisää yskimisen tarvetta. Yleensähän yskä kiusaa eniten öisin, kun ollaan pitkällään. 
Kasvohieronta saa limaa liikkeelle poskionteloista ja sekin lisää yskän ärsytystä, mikä on aivan normaalia. Yleensä yskiminen rauhoittuu, kun tottuu lämpimään huoneilmaan ja kurkkupastillin imeskely auttaa hyvin paljon. Tähän aikaan vuodesta rauhoittelen monta kertaa päivässä yskivää kasvohoitoasiakasta ja joskus sekin auttaa, että nostan asiakkaan hetkeksi istumaan ja hän juo hiukan vettä.
Olen yhden ainoan kerran työvuosieni aikana joutunut lopettamaan kasvohoidon kesken, kun asiakkaan yskiminen ei loppunut millään. Yleensä yskänpuuskat rauhoittuvat parin kerran jälkeen ja asiakas voi rentoutua ja nauttia kasvohoidosta. Ymmärrän hyvin, että asiakkaalle on ikävää, kun yskiminen häiritsee rentoutumista ja siksi olenkin oppinut keinoja, millä yskä rauhoitetaan. 
Aika usein uusi asiakas säikähtää yskimistä ja pelkää sen olevan joku allergiareaktio tai minun aiheuttaneen sellaista työlläni. Joskus asiakkaan on hyvin vaikea uskoa, että kyseessä on aivan normaalireaktio, enkä minä voi asialle mitään muuta, kuin nämä kertomani yksinkertaiset keinot. 
Välillä tuntuu, että ihmiset säikähtävät kaikkia elimistön normaaleja toimintoja ja nämä epämukavuudet pitäisi heti jonkun muun poistaa. 

Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti