lauantai 4. joulukuuta 2021

Silmänympärykset kärsivät kasvomaskista

Kasvomaskit ovat olleet jatkuvassa käytössä yli vuoden verran ja niistä ei vieläkään päästä eroon. Nyt pidemmän kokemuksen myötä on huomattu, että maski hidastaa kasvojen alueen aineenvaihduntaa ja silmäpusseja, tummuutta sekä ryppyjä syntyy helpommin.Hoida silmänympärykset entistä paremmin

Vasta nyt maskin käytön myötä on huomattu, miten paljon sen kevyt painallus poskipäillä sulkee lymfatiehyitä ja aiheuttaa sitä kautta silmäpusseja ja rypistymistä. Olen myös ikäväkseni huomannut tämän tänä syksynä omissa silmänympäryksissäni. Enitenhän asia tuo näkyviä ongelmia yli nelikymppisille, joiden aineenvaihdunta alkaa muutenkin hidastumaan ja iho rypistymään. Ilmeisesti silmänympärys kuivuu myös tavallista enemmän, koska hengitysilma nousee maskin alta suoraan silmiin ja rasittaa ohutta ihoa. 
Nämä seikat kannattaa ottaa huomioon silmänympärystuotteita valitessa ja muutenkin silmänympärysalueen hoitoon kannattaa panostaa enemmän. Tähän aikaan vuodesta myös silmätippojen käyttö lisääntyy ja ne valuvat helposti poskille kuivattaen silmänalustaa. Suojaavin silmänympärysvoide on Dermalogican MULTIVITAMIN POWER FIRM (58€), joka sulaa ihon rakenteeseen ja jättää iholle suojapinnan. Suosittelenkin tätä silmänympärysvoidetta lähes kaikille näin talvella ja se toimii myös hyvin huulirasvana. Multivitamin Power Firm on hyvä käyttää ainakin päivällä, koska se suojaa myös tuulelta, sateelta ja pakkaselta. 
Tehokkain rypistymistä ehkäisevä silmänympärysvoide on iS Clinicalin YOUTH EYE COMPLEX (119€), jota voi käyttää aamulla ja illalla. Paljon ulkoilevalle suosittelen vielä Youth Eye Complexin päälle päivisin tämän Multivitamin Power Firmin, ellei käytä suojaavaa meikkiä.
Atooppisen kuivalle ja helposti ärtyvälle silmänympärysiholle kannattaa käyttää naamion tyyppistä Dermalogican STRESS POSITIVE EYE LIFTiä (57€), joka on todella hoitava ja herkistymisiä rauhoittava. Sen voi jättää vaikuttamaan koko yöksi ja se ei tee pahaa päiväkäytössäkään. Tiedän atooppisia asiakkaitani, jotka ovat saanet silmänympärysihottumat kuriin käyttämällä Stress Positive Eye Liftiä.


Silmänympäryshoito kauneushoitolassa

Nyt, kun minulle on alkanut selvitä, miten paljon asiakkaiden silmänympärykset kärsivät maskin käytöstä, olen alkanut suunnittelemaan hoitolassa tehtävää silmänympäryshoitoa asiakkaille. Valmiita konseptejahan on kyllä kosmetologeille tarjolla, mutta ne eivät tyydytä minua. 
Kaikki hoitomenetelmät tulevat Suomeen ulkomailta ja niissä ei huomioida meidän ilmastoa, joka muuttaa hoitojen vaatimuksia. Nyt on erittäin muodikasta tehdä erilaisia happohoitoja korkeillakin pitoisuuksilla ja niitä on tarjolla myös silmänympäryshoitoina. Toivon, ettei kukaan erehdy niihin, koska tämän vuodenajan pakkasissa ja sisälämmityksen kuivuudessa, hapot aiheuttavat ihan liian voimakkaan reaktion.
Silmänympäryshoito pitää suunnitella meidän ilmastoon ja sille asiakasryhmälle, joka minulla käy. Siksi teen vielä kokeiluja ja etsin tietoa, joiden avulla pystyn kokoamaan täsmähoidon silmänympärysongelmiin. Niin kehitin Nanolift-kasvohoidonkin ja siitähän tulikin superhyvä. 
Kerron myöhemmin, mitä olen saanut aikaan ja missä vaiheessa kokeiluni menee. Asiakkaat voivat myös kokeilla Dermatuden ANTI-AGEING EYE PADS (49€) silmänympäryslappuja, jotka poistavat turvotusta ja silottavat ihoa. Itse olen saanut niillä suuren avun juuri niinä aamuina, kun silmien alla on varsinaiset eväspussit. 1 kommentti:

  1. Molemmat tässä mainitut Dermalocigan silmänympärysvoiteet käytössä ja alle vielä laitan C-vitamiiniseerumia ja atopiasta ei tietoakaan.

    VastaaPoista