perjantai 24. joulukuuta 2021

Hyvää joulua!

Käsillä on taas vuoden kohokohta eli jouluaatto. Joulu nostaa esiin monenlaisia tunteita ja siihen kirjoon kuuluu ilo, suru ja menneiden joulujen muisteleminen. Itselläni tätä joulua varjostaa haikeus, koska perheessäni on ollut niin suuria muutoksia viime joulun jälkeen.


Luukku 24: Rakastan joulussa kaikkea sen mukanaan kuljettamaa, sen jännitystä ja lapsenkaltaista viattomuuden henkeä. - Hillary Scott


Perinteinen joulu

Oma jouluni on osittain perinteinen ja osittain hyvin erilainen kuin ennen. Jouluaattoaterialla on koolla neljä aikuista, kaksi aikuista kissaa ja yksi kissalapsi. Joukosta puuttuu kaksi, koska oma isäni on laitoshoidossa ja mieheni isä kuoli kesällä. Onneksi kummankin äiti on hyvässä kunnossa ja he viettävät joulua mielellään meidän kanssamme. 
Vanhat pojat Jösse ja Valtsu ovat vuoden vanhempia kuin viime jouluna ja pikku Vinskikin on jo puolitoistavuotias. Jösseä hiukan väsyttää sydämen vajaatoiminta, mutta emme myöskään lääkitse häntä enää. Yritimme useamman viikon viime keväänä antaa Jösselle sydänlääkettä, mutta se tuli vartissa oksennuksena ulos. Päädyimme siihen, että Jösseä ei kiusata lääkkeellä varsinkin, kun sen väsymys tuntui vaan lisääntyvän. Nyt Jösse viettää ihan tyytyväisen vanhan papparaisen päiviä, jonka elämän täyttää hyvä ruoka ja pehmeät nukkumapaikat. Välillä se kuitenkin riehaantuu vielä painimaan Vinskin kanssa.
Veljensä Valtsu on sitä vastoin ihan elämänsä kunnossa, eikä viidentoista vuoden ikä näy vielä missään. Valtsu on ottanut pomon paikan Hertan kuoltua ja pitää kovaa jöötä Vinskille. Yöllä Valtsu heltyy ja ottaa Vinskin kainaloonsa nukkumaan. 
Muutenkin Vinski seuraa ja matkii tarkasti Valtsun tekemisiä ja kulkee aina pari metriä Valtsun perässä. Aina se ei Valtsua miellytä, mutta Vinski on kovapäinen eikä välitä pienestä kurituksesta. Tässä suhteessa joulu kulkee perinteistä rataansa, että katselemme kissojen touhuja ja juttelemme mukavia. Varsinkin anoppini 89v.on hyvin ilahtunut poikien leikeistä, koska hänellä ei ole omia kissoja. Tietysti pojat laittavat parastaan ja esiintyvät kunnolla, kun kerran on innostunutta yleisöä eli ihan niin kuin ihmislapsetkin tekevät.

Rentouttava joulu

Itselleni joulu merkitsee ennen kaikkea lepoa ja vapaapäiviä, niin kuin monelle muullekin työssä käyvälle. Nyt joulu on kovin lyhyt ja olisin kyllä voinut pitää useammankin vapaapäivän. Joulu on aina hoitolassa hyvin kiireinen aika, koska työpäiviä on vähemmän ja asiakkaita saman verran kuin muinakin kuukausina. Tämän lisäksi on vielä ostoksilla kävijät, vilkas verkkokauppa ja erilaiset muut kyselyt.
Nautinkin siitä, että saan olla joulun mieheni ja kissojen kanssa rauhassa kotona ja vain olla möllötellä. Yleensä en ehdi kodin jouluvalmisteluja edes miettiä, kun hoitolan joulu vie kaiken liikenevän ajan. Jouluvalmistelut jääkin kokonaan miehelleni ja ruuat haettiin taas valmiina Peltosirkun marjatilalta. Peltosirkun ruuat meillä on ollut jo yli kymmenen vuotta ja siihen voi aina luottaa, että jouluruoka on onnistunutta.
Joulukoristeetkin on kotona aika vähäisiä, koska kissat innostuvat niistä vähän liikaa ja sitä menoa ei paikat ehjänä kestä. Nykyisin vanhat pojat tuskin mitään rikkoisivat, mutta Vinski kyllä tutkii ja katsoo joka paikan. 


Toivotan oikein hyvää ja rentouttavaa joulua kaikille blogin lukijoille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti