tiistai 4. tammikuuta 2022

Kulmakarvat kunniassa

Naistenlehdet ovat kilvan kirjoittaneet, mikä oli vuoden 2021 muoti- ja ihonhoitotrendi. Omassa hoitolassani näen selvästi, miten kulmakarvojen merkitys on noussut. Kulmat ovat olleet tärkeät nuorilla tytöillä jo pitkään, mutta nyt myös aikuiset naiset ovat ne löytäneet.


Tammiale verkkokaupassa ja hoitolassa sunnuntaihin 9.1. asti.


Muoti on kiertokulkua

Ulkonäössä kulmakarvojen muoto ja malli ovat näkyvämpiä muodin tuomia muutoksia. Kaksikymmentäluvulla kulmakarvat nypittiin lähes pois ja ne piirrettiin ohuiksi viivoiksi melkein toiseen kohtaan. Tämä näkyy hyvin valokuvissa sen aikakauden filmitähdillä, esimerkiksi Marlene Dietrichillä ja Jean Harlovilla
Sodan aikana 1930-40-luvuilla kulmakarvat olivat luonnolliset ja ihailtiin reipasta, urheilullista ja sotaponnistuksiin osallistuvaa naista. Sekin taas vaihtui 50-60-luvulla täysin toiseen suuntaan ja kulmakarvat olivat taas ohuet viivat. Näitä asiakkaita minäkin jo kohtasin työni alkuvuosina 1980-luvulla ja se ikäluokka erottui selvästi lähes vailla kulmakarvoja.
Olen itse 70-80-luvun muodin kasvatti ja omana aikanani ei kulmakarvojen merkitys ollut kovinkaan suuri. Kosmetologikoulussa ne muotoiltiin siistiksi ja luonnollisiksi. Siksi olinkin ihan ihmeissäni nuorena kosmetologina, kun asiakkaina oli 30-luvulla syntyneitä, joiden päähänpinttymä oli kapeat, viivamaiset kulmakarvat. He piirsivät aina nämä kulmakarvat, vaikka muuta meikkiä ei ollutkaan ja pidin sitä silloin hassun näköisenä. 
Muoti siis sanelee hyvin vahvasti sen, miltä kulmakarvat näyttävät. Mieleeni tulee aina oma äitini, kun puhe tulee muodista ja kulmakarvoista. Äitini teki yli neljäkymmentä vuotta työtä asiakaspalvelussa ja meikkasi aina huolellisesti. Sitten joskus 90-luvulla ollessaan viisikymppinen hän tuli hoitolassa käymään työpäivänsä jälkeen. Katsoin, että hänellä oli siniset kulmakarvat ja sanoin hänelle siitä. Huomautin, että olet aamulla vahingossa piirtänyt kulmakarvat sinisellä kajalilla. Äitini totesi tehneensä sen tahallaan ja minä tietysti marmatin, ettei noin voi tehdä. Hän kysyi minulta, että näytä minulle se kirja, missä kielletään, ettei kulmakarvat voi olla siniset. Äitini on hyvin erikoinen taiteilijapersoona ja tämä oli minulle opetus, että ihminen voi tehdä niin kuin itse haluaa ja unohtaa kaikki muodin määräykset.


Kulmien laminointi

Kulmakarvojen laminointi (55€) tuli markkinoille 2020 keväällä ja aloitin itse sitä tekemään noin vuosi sitten. Nykyisin minulla on useampi asiakas, joka käy säännöllisesti kulmakarvojen laminoinnissa. Heidän ikähaarukkansa on 35-75-vuotta eli kysymys ei ole määrätyn ikäluokan muodista. 
Kulmien laminointi on hyvin luonnollinen tapa korostaa kulmakarvoja ja kukaan ulkopuolinen ei juuri huomaa, että niille on mitään tehtykään. Laminoinnissa kulmakarvat käsitellään samoilla kemiallisilla aineilla kuin ripsien kestotaivutuksessa tehdään. Näin yksittäisistä karvoista tulee hiukan paksummat ja jäykemmät ja niissä pysyy kestoväri paremmin. Kulmakarvat pysyvät myös tasaisena ja kiharatkin karvat ovat kurissa. 
Suosittelen, että jokaisen on paras itse kokeilla, miltä laminointi näyttää, koska sitä ei voi selittää. Yleisin syy, miksi kulmien laminointia ei jatketa ensimmäisen kerran jälkeen on se, että tulosta pidetään liian vähäisenä. Siksi kokeileminen kannattaa, koska ei ole pelkoa, että tapahtuu joku liian näkyvä muutos.
Monella asiakkaalla on ongelmana liian vähäiset kulmakarvat ja usein syynä tähän on liiallinen nyppiminen. Tähän hyvä apu on MAXEY LASH -ripsiseerumi (108€), joka auttaa yhtä hyvin myös kulmakarvoja tuuhentavasti kuin ripsissäkin. 
Maxey Lash on osoittautunut loistavaksi tavaksi saada pitkät tuuheat ripset ja se tehoaa jokaisella. Kulmakarvojen tuuhentuminen kestää pidempään eli noin 2-3 kk ja tulos ei aina ole niin varma kuin ripsissä. Maxey Lash ripsiseerumi ei auta, jos karvatupet puuttuvat kokonaan ja tämän on saattanut jatkuva nyppiminen aiheuttaa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti