maanantai 24. tammikuuta 2022

Vedenjuonti ei poista ihon kuivuutta

Nykyisin elää sitkeä harha, että vedenjuonti vaikuttaisi ihoon jotenkin positiivisesti ja muutenkin siitä haetaan terveyshyötyjä. Vedenjuonnilla ei pysty korvaamaan ihonhoitoa, eikä se vaikuta millään tavalla ihon kuivuuteen.


Suomessa jokaisen iho joutuu kokemaan sisäilman kuivattavan vaikutuksen, eikä vedenjuonti ole siihen apuna.


Ihon kuivuus ei johdu veden puutteesta

Olen hyvin perusteellisesti perehtynyt ääriolosuhteiden ihovaikutuksiin sotahistoriaharrastukseni kautta. Juutalaiset lääkärit tekivät tutkimuksia ihmisen elimistön toiminnasta ghetton olosuhteissa. Heiltä jäi paljon tietoa nälän, janon, kylmyyden ja kuumuuden vaikutuksista ihmisen kehoon. 
Näiden tutkimusten takia tiedetään tarkkaan, miten eri ravintoaineiden ja vitamiinien puutteet näkyvät ihossa ja hiuksissa sekä tietysti koko elimistössä.
Normaalissa tilanteessa jano kertoo sen, milloin elimistö tarvitsee nestettä. Vedenjuontia lisäämällä voidaan jonkin verran vaikuttaa aineenvaihduntaan vilkastuttavasti, mutta se ei kovinkaan paljoa vaikuta ihon tilanteeseen. Liiallinen vedenjuonti on taas hengenvaarallista ja se ei saa mennä överiksi. 
Ihon kuivuus johtuu siitä, että kuivassa sisäilmassa ihosolukko haihduttaa omaa kosteuttaan liikaa pois. Ihon pintakerroksen kiristyminen antaa viestin alempiin ihokerroksiin, että pinnassa tarvitaan kosteutta. Kuitenkin kuiva sisäilma haihduttaa heti tuon ihon tuottaman kosteuden ja iho alkaa kuivumaan syvempiä kerroksia myöten. 

Ihon kosteuden haihtumista pitää hidastaa

Suomessa jokaisen iho joutuu kokemaan tämän sisäilman kuivattavan vaikutuksen, eikä vedenjuonti ole siihen apuna. Kosteusvoiteiden vaikutuksesta ihosolukko pystyy paremmin sitomaan omaa kosteuttaan, eikä luovuta sitä niin helposti. 
Hyaluronihappo on kosmetiikan raaka-aineista huippuesimerkki kosteuden sitomiskyvystä. Hyaluronihappomolekyyli pystyy sitomaan itseensä kosteutta tuhatkertaisesti verrattuna sen omaan molekyylikokoon. Tähän aikaan vuodesta on tärkeää käyttää hyaluronihappopitoista hoitotuotetta esimerkiksi nyt Tähtitarjouksena viimeistä päivää olevaa iS Clinicalin HYDRA-COOL SERUMia 15ml NYT 55€ (69€) ja 30ml NYT 83€ (109€). 
Jotkut kosmeettiset tuotteet suojaavat ihoa, jottei ilmaston kuivattava vaikutus pääse siihen vaikuttamaan. Tällaisia voiteita ovat esimerkiksi Dermalogican SUPER RICH REPAIR (50ml 93€ ja 100ml 149€) ja iS Clinicalin SHEALD RECOVERY BALM (87€). Nämä voiteet sekoittuvat ihon omaan suojabarriääriin vahvistaen sen toimintaa. 
Lähes kaikilla kosmeettisilla tuotteilla on kosteuttava vaikutus ja suuria määriä ihoon imeytyvää kosteutta sisältää esimerkiksi CALM WATER GEL (46€). Se ei kuitenkaan sisällä suojaavia aineita, mitä näin talvella tarvitaan myös ja siksi sen päälle kannattaa laittaa esimerkiksi BARRIER REPAIR (45€), joka myös vahvistaa ihon omaa suojautumiskykyä. 
Mietin usein kaupassa, miten paljon tarjolla on erilaisia juomavaihtoehtoja ja lähdevesiä. Juomalla meidän hyvälaatuista hanavettä limsojen ja terveysvesien sijaan säästyy rahat hyvälaatuiseen kosmetiikkaan. Nykyäänhän juomapulloissa mainostetaan myös sen ihovaikutuksia, mutta se on ihan kukkua ja markkinamiesten keksintöä. 








Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti