lauantai 1. tammikuuta 2022

Uudenvuodenlupauksia!

Tämä taitaa olla jo yli kymmenes kerta, kun kirjoitan Purkkiarmeijan komentajassa uudenvuodenlupauksistani. Sitä ennen kirjoitin niitä omaan päiväkirjaani tai puhuin niistä läheisilleni, mutta aina olen tehnyt uudenvuodenlupauksia.


Tammiale jatkuu verkkokaupassa ja hoitolassa 9.1. asti!


Matkalla paremmaksi ihmiseksi

Ehkä uudenvuodenlupaukseni liittyy siihen, että yritän kasvattaa itsestäni parempaa ihmistä. Haluan oppia lisää omasta työstäni ja kehittyä siinä, miten toimin asiakaspalvelussa. Pyrin keksimään keinoja, millä parhaiten motivoisin ihmisiä ihonhoitoon ja rentoutumiseen.
Tietysti haluan olla parempi ihminen myös läheisilleni ja siinä onkin pitkä tie. Viimeisinä kahtena vuotena olen tehnyt hoitolani eteen työtä todella paljon ja se kostautuu muissa ihmissuhteissa. Onneksi minulla on pieni, mutta tiivis lähipiiri, joka on kestänyt sen, että käytän kaiken liikenevän ajan työhöni. Onni on myös, että työni on minulle mieleistä, enkä joudu ponnistelemaan väkisin. 
Tänä vuonna haluan panostaa uuden oppimiseen, kouluttautumiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Koronan vuoksi koulutukset ovat nyt pari vuotta olleet enemmän vanhan kertausta, mikä on aina hyväksi, mutta nyt haluaisin oppia jo jotain ihan uutta. Ehkä joku uusi hierontamenetelmä olisi hyvä lisäys hoitotarjontaan tai voisin kehittää jonkun uuden hoidon. En ole myöskään osallistunut muutamaan vuoteen mihinkään yrittäjyysprojektiin ja sellainenkin olisi ihan kiva. Olen aina pitänyt yhteistyöstä muiden yrittäjien kanssa ja olenkin oppinut toisilta paljon. 
Sitten olen päättänyt taas kunnostautua oman itseni huolenpidossa ja alkuvuonna varaan hammaslääkärin, suuhygienistin, optikon, fysioterapeutin, gynekologin ja mitähän vielä keksisin. Ehkä olisi hyväksi ottaa joskus verikokeitakin ja voisin jopa käydä juttelemassa muutaman kerran työnohjauksessa, jossa saisin järjesteltyä ajatuksiani. 


Kuuntelemisen taito on kullan arvoinen

Kuuntelemisen taito on asia, jonka oppimisessa olen aina vaan alkumetreillä. Olen ymmärtänyt jo kymmeniä vuosia sitten, että kuuntelemalla toisia ihmisiä voin auttaa heitä parhaiten. Sen oppiminen on hyvin vaikeaa ja aika usein huomaan olevani suuna ja päänä. Varsinkin läheisiäni en kuuntele kunnolla, vaan tuon koko ajan esiin omia mielipiteitäni. 
Monella läheiselläni on menossa hyvin raskas elämänvaihe sairauksineen ja kuoleman tapauksineen, joten kuunteleminen auttaisi heitä paljon. Yritän tankata itselleni mielenrauhaa kirjoista ja kirjoittamalla, jotta kykenisin paremmin kuuntelemaan toisen menetyksiä. Kissat ovat tässä myös erinomainen apu, koska itselleni paras rauhoittuminen tapahtuu kissojen hyristessä sylissäni. 
Kuunteleminen on myös tärkeä taito asiakaspalvelussa varsinkin uusien asiakkaiden kohdalla. Vain kuuntelemalla saa selville onko asiakkaalla jokin iho-ongelma, jota itse en havaitse ja mikä hänen oma käsitys on ihostaan ja ihonhoidosta. 
On ihan turhaa neuvoa asiakkaalle kymmenen tärkeää hoitotuotetta, jos hän on siihen asti käyttänyt vain vettä ja saippuaa. Mitään moralisointia tai paheksuntaa ei kukaan asiakas halua, eikä ansaitse, vaan pitää pystyä perustelemaan, miksi olisi hyvä muuttaa ihonhoitotottumuksia. 
Ennakkoluuloista asiakasta pitää kuunnella tarkoin, jotta osaan kertoa hänelle oikeat faktat. Moni asiakas on saanut niin huonoja kokemuksia edellisissä kauneushoitoloissa ja ostamistaan hoitotuotteista, että on ihan perusteltua ollakin ennakkoluuloinen. Tarkasti kuuntelemalla ymmärtää, mistä ennakkoluulot johtuvat ja niin ne ovat helpompi kumota. Kokonaisuutena minulla on paljon oppimista toisen ihmisen kohtaamisessa ja taas alkaa uusi vuosi, jolloin minulla on mahdollisuus parantaa tapojani.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti