perjantai 3. kesäkuuta 2022

Hoitoa auringon polttamalle iholle

Näin alkukesästä on joka vuosi tullut muutama puhelu sen takia, että asiakas on polttanut ihonsa. Yleensä kyseessä on selkä ja olkapäät, mutta kyllä kaula ja kasvotkin voivat palaa vahingossa. Jokainen tietää, miten kipeä ja kuumottava auringon polttama iho on.


Auringon säteily osuu meihin aina ulkona ollessamme. Siksi jatkuva ja riittävä suojautuminen on erittäin tärkeää.
 

Kylmä auttaa kuumotukseen

Voin sanoa, että minua suorastaan ärsyttää, kun jokainen avun kysyjä selittää, ettei hän ollut ottamassa aurinkoa. He ihmettelevät, miten palaminen on mahdollista, vaikka he eivät ottaneet aurinkoa. Pidän sitä ihan nurinkurisena ajattelutapana, koska mistä se aurinko tietää ollaanko sitä ottamassa vai ei. Se paistaa yhtälailla auringonottajalle ja pihatöiden tekijälle. Yleensä ulkotöitä touhuavat eivät myös juurikaan käytä aurinkosuojavoiteita, koska hehän eivät ota aurinkoa. :) 
Auringon polttamaa sanotaan ihotautiopissa ihon punoitus-, kuumotus- ja turvotustilaksi ja kaikki nämä oireet palaminen aiheuttaa. Kylmäkääreet helpottavat oloa eniten ja ne myös vähän estävät palovamman etenemistä syvempiin ihokudoksiin. Lääkäreiden ohje on, että buranaa kipuun ja hydrokortisonivoidetta iholle ja juuri nämä kylmäkääreet. Myös antihistamiinia voi ottaa, jos iho kirvelee ja kuumottaa kovasti. Jokatapauksessa palanut vartalon iho aiheuttaa pari kolme huonosti nukuttua yötä, koska kaikki kosketus tuntuu pahalta. 


Kasvot tarvitsevat kosteutta

Palanut iho alkaa parissa päivässä hilseilemään ja ihon kosteuden tarve moninkertaistuu. Vartalolle tehokas kosteutus on iS Clinicalin Body Complex (83€), joka on täyteläisen hoitava ja vähentää hilseilyn syntymistä.
Kasvot ja kaula palavat huomattavasti herkemmin, kuin vartalon iho ja varsinkin dekoltee juuri puseroiden kaula-aukon kohdalla on pahin kohta palamiselle. Tehokkain apu on Hydra Intensive Cooling Masque (101€), joka on aivan ihanan viilentävä naamio ja myös rauhoittaa kuumotusta, vähentää punoitusta ja ehkäisee hilseilyä. Naamio kannattaa levittää tosi paksuna kerroksena ja vähän aikaa kannattaisi makoilla jääkylmä pyyhe kasvoilla, joka rauhoittaa ihon punoitusta.
Yleensä hilseily alkaa jo parin päivän kuluttua, mutta sitä ei heti kannata poistaa kuorinnalla. Runsas kosteutus vähentää hilseilyä ja kuoria kannattaa vasta parin viikon päästä palamisesta. Erinomainen hoitoaine palaneelle iholle on myös iS Clinicalin Hydra-Cool Serum (15ml 72€ ja 30ml 112€), joka nopeuttaa uusien terveiden solujen syntymistä ja vähentää hilseilyä. 
Tuon Hydra Intensive Cooling Masquen voi laittaa vaikka 5-7 yön kuurina niin, että se saa vaikuttaa koko yön yövoiteen tavoin. Päivällä hoitovoiteen alla paras vaihtoehto on tämä Hydra-Cool Serum. Pitkin päivää voi iholle sumutella Dermalogican uutta Hyaluronic Ceramide Mist -suihketta (47€), joka kosteuttaa ja vähentää ihon kiristämistä. Sitä voi pitää jääkaapissa ja tuntuu ihanalta sumuttaa tätä viileää hoitosuihketta kiristävälle ja kuumottavalle iholle. 

Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje TÄSTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti