tiistai 7. kesäkuuta 2022

Vaihdevuosi-ikäisen ihonhoito

Monelle tulee suuri huoli ulkonäöstään viidenkympin ja kuudenkympin välissä, kun estrogeenin vaikutus hiipuu. Estrogeenin väheneminen vaikuttaa ihoon ohentavasti ja turvotus helposti lisääntyy, mutta hyvällä ihonhoidolla ongelmat saadaan kuriin.


Parasta ihonhoitoa vaihdevuosi-ikäiselle on ehdottomasti Dermatude-kasvohoito sekä yksilöllinen hoito-ohjelma kotiin.


Estrogeenin puute ohentaa ihoa

Keskimäärin noin 36-vuotiaana estrogeenin tuotanto alkaa hiipua ja noin 42-vuotiaana se alkaa näkyä ihossa ohentumisena ja kuivumisena. Noin viisikymppisenä ihon kimmoisuus vähenee, turvotus lisääntyy ja iho alkaa rypistymään. Tämä on vääjäämätön asia, joka tapahtuu kaikkien kohdalla. Rasvoittuvalla iholla ohentuminen on hitaampaa ja muutenkin ohuella iholla kuivuminen alkaa aikaisemmin.
Kuitenkin olen sitä mieltä, ettei hormonikorvaushoitoa kannata aloittaa pelkästään ihon takia. En ole koskaan nähnyt, että hormonikorvaushoito tekisi näkyviä vaikutuksia ihoon. Teoriassa hormonikorvaushoito hidastaa ihon ohentumista, mutta käytännössä sen vaikutus on aivan minimaalinen. Suurin merkitys on hyvällä ihonhoidolla, eikä sitä pysty kompensoimaan pillereillä tai ravintomuutoksilla. Niin kauan, kun ihoa ei kosteuta tarpeeksi ja suojaa sitä auringolta, on aivan turhaa tehdä mitään muita temppuja. Minusta on vähän rahan hukkaa käydä plastiikkakirurgilla kiristämässä leukaperiä, jos ihon väri on kirjava kuin kissan vuota. Auringon aiheuttama ihon kirjavuus vanhentaa ulkonäköä eniten ja uv-säteily ohentaa ihoa sekä nopeuttaa veltostumista.


Hyviä hoitomenetelmiä vaihdevuosi-ikäiselle

Nykyisin koen olevani vaihdevuosi-ikäistenkin ihonhoidossa asiantuntija, koska itsekin olen jo kokenut tämän vaiheen naisen elämässä. Siinä iässä helposti on koko ihminen aikamoisessa myllerryksessä, eikä se koske pelkästään kehoa. Hormonikorvaushoitoa kannattaa ilman muuta kokeilla, jos se rauhoittaa muita ongelmia, mutta ihon takia sitä ei kannata tehdä.
Dermatude-kasvohoito (170€ ja neljän hoitokerran sarja 600€) on ehdottomasti tehokkain hoito yli viisikymppiselle, koska se vaikuttaa kollageenin tuotantoon, mikä antaa iholle kimmoisuuden. Muut vaikutukset ovat turvotuksen väheneminen, ihon värin heleytyminen, huokosten supistuminen, kosteutus ja ryppyjen silottuminen eli Dermatude-kasvohoito tekee kaikkea sitä, mitä yli viisikymppinen iho tarvitsee. Eikä se ole myöhäistä seitsemänkymppisenäkään. 
Hyviä kotihoitotuotteita on nyt Tähtitarjouksena oleva Sound Sleep Cocoon NYT 65€ (83€) yövoide, joka on ihanan kevyt geelin ja voiteen välimuoto. Yöllä kuumat aallot nostavat hien pintaan ja ihon punoitus lisääntyy. Sound Sleep Cocoon rauhoittaa punoitusta niin, ettei aamullakaan iho hehku punakkana ja hyvin imeytyvä voide ei aiheuta hikoilun kanssa myöskään tahmaisuutta. 
Kimmosäikeisiin vaikuttaa tehokkaasti iS Clinicalin Firming Complex (159€), joka on myös ohut geeli ja sopii hikisiin öihin. Dermalogican Smart Response Serum (139€) eli älyseerumi on monipuolinen tehotuote, mikä vaikuttaa neljällä eri tavalla. Smart Response Serum kiinteyttää, kosteuttaa, rauhoittaa punotuksia ja vähentää pigmenttiläiskiä. Paras tulos saadaan, jos tulee edes kerran kasvohoitoon ja saa ihonhoito-ohjeet juuri itseään varten.

Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje TÄSTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti