maanantai 13. kesäkuuta 2022

Vartalo kesäkuntoon

Kesä paljastaa vartalon ja talven kuivattama iho tulee esiin. Uskallatko sinä näyttää ihosi kaikkien katseltavaksi? Hilseilevä iho ei näytä kauniilta ja pitää myös huomioida, että talven piilossa ollut kroppa on erityisen altis palamaan.


Kesällä vartalon iho tulee esiin, joten säännöllinen kuorinta, kosteutus ja myös suojaus tulee todella tarpeeseen.


Kuori ja kosteuta

Viimeistään nyt kannattaa kuoria vartalon ihoa säännöllisesti, ellei sitä ole talven aikana tehnyt. Dermalogican Thermafoliant Body Scrub (48€) on kätevä tuote, koska se on samalla suihkuvaahto. Saunan löylyjen pehmentämä iho on helpoin kuoria, joten saunaa kannattaa hyödyntää vartalon hoidossakin. 
Kuorinnan jälkeen kosteuttavat voiteet imeytyvät ja tehoavat paremmin. iS Clinicalin Body Complex (83€) ja Youth Body Serum (149€) ovat tehokkaimmat vartalotuotteet. Body Complex on erittäin silottava sekä kosteuttava ja sen runsas vaikutusaineyhdistelmä hoitaa kuivan ihon nopeasti kuntoon. Youth Body Serum on aivan omaa luokkaansa oleva selluliittia ja rasvakertymää hajottava hoitosuihke. Se on suihkepullosta helppo sumuttaa iholle ja myös selän saa itse hoidettua. Youth Body Serum elvyttää ihon verenkiertoa ja aineenvaihduntaa ja sinisen harmaa hilseilevä iho näyttää paremmalta.
Moni harmittelee säärien kalpeutta ja vertaa niitä broilerin koipiin. Vertaus on hyvä ja itsekin näen omat broilerin koipeni. Puhun usein asiakkaiden kanssa itseruskettavan käytöstä sääriin ja minulla on oma kauneusnäkemys asiasta. Myyn erittäin laadukasta Body Drench Quick Tan Sprayta (44€), mitä voi käyttää sekä kasvoille että vartalolle. Itse käytän sitä vain kasvoille, koska en kulje koskaan ihmisten ilmoilla ilman sukkahousuja tai sukkia. 
Mielestäni tässä iässä sääret ja polvet ovat sen verran veltot, suonikkaat ja kalpeat, etten halua niitä paljastaa. Tosin en ole kulkenut ilman sukkahousuja parikymppisenäkään. Nykyäänhän myydään seitinohuita 10 denierin sukkia, jotka pysyvät hyvin ylhäällä silikonireunuksella, enkä koe sukkahousujakaan epämukaviksi. Tiedän myös jalkahoitokokemuksellani, ettei paljas jalka kengässä ole terveellistä, koska rakot ja hiertymät syntyvät nopeasti, joten siksikin käytän aina sukkia. 
Tuolla Quick Tan Spraylla saa sääret kyllä tasaisen ruskeiksi, jos se itselle riittää ja kokee sen siistiksi. Minulla on omat päähänpinttymäni, mutta minun näkemyksiäni ei muiden tarvitse noudataa. Joten myyn hyvälaatuista itseruskettavaa vartalolle sekä kasvoille ja neuvon mielelläni sen käyttöä. 


Aurinko polttaa nopeasti

Luen juuri Elin Danielson-Gambogin elämäkertaa ja siinä hän kirjeissään kertoo, miten ulkomaalaus on vaikeaa polttavan auringon takia. Elin Danielson-Gambogi vietti monta kesää Italiassa Välimeren rannalla maalaten rannikon näkymiä. Hän kirjoittaa ystävälleen, että pukeutuu leveälieriseen hattuun ja sitoo siihen kasvot ylittävän tylliharson lisäsuojaksi iholleen. Käsivarret suojasi pitkähihainen paita ja käsissä oli pitkävartiset käsineet ja hamehan oli muutenkin 1900-luvun alussa maahan asti. Hän harmittelee, että käsineet olivat työn huumassa paljastaneet kapean alan käsivartta auringolle ja siihen oli palanut kirvelevä punainen rantu. 
Näin tiiviisti vuosisadan alun naiset suojautuivat auringolta, vaikka Elin olikin reipas ”poikatyttö”. Tuo auringon aiheuttama rusketusjälki harmitti häntä niin paljon, että siitä piti ystävällekin kirjoittaa. Toivoisin, että tämä kalpeaihoisuus tulisi taas muotiin, jottei ihot enempää sairastuisi. 
Paras aurinkosuoja koko vartalolle on Dermalogican Protection Sport SK50 (39€), joka sopii kasvoille ja vartalolle. Se käy myös lapsille ja miehetkin tykkäävät sen hyvin imeytyvästä koostumuksesta. Moni asiakas ostaa sitä myös ”vierasvaraksi” mökille, jos kesävierailla ei ole omaa aurinkosuojaa mukana. Suosittelen lisäämään Protection Sportia 3-4 tunnin välein, jotta suoja varmasti pysyy hyvänä hikoillessakin. Toisaalta myös runsas kosteutus tekee kuivalle iholle muutenkin hyvää.
Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje TÄSTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti