keskiviikko 1. kesäkuuta 2022

Kasvohieronta on taitolaji

Harvoin asiakas tulee ajatelleeksi, mikä merkitys kasvohieronnalla on, kunhan se tuntuu hyvältä ja rentouttavalta. Kasvohierontoja on monia erilaisia, mutta aina niissä on selkeä kaava, miten ne tehdään, jotta saavutetaan haluttu hoitotulos.


Tehokas ja rentouttava kasvohieronta vaatii perusteellisen koulutuksen ja paljon ymmärrystä ihmisen anatomiasta.


Kasvohieronnalla on koreografia

Olen valmistunut kosmetologiksi 1980 ja silloin kasvohieronnan opetus oli perusteellista. Yhtä liikesarjaa hiottiin tuntitolkulla ja koko kaavan oppimiseen meni yksi lukukausi. Samoin anatomian ja fysiologian opetus oli sama kuin sairaanhoito-oppilaitoksessa ja siitä sai hyvät perustiedot ihmiskehon käsittelyyn.
Kaikki lihakset ja luut opeteltiin suomeksi sekä latinaksi ja ihotautioppi opeteltiin myös latinaksi. Nykyisin olen hyvin kiitollinen tästä hyvästä koulupohjastani, johon olen voinut lisäopit perustaa. Eihän ihmisen anatomia ole miksikään muuttunut näinä vuosina.
Tätä anatomian tietämystä olen tarvinnut koko ajan, kun opetellaan uutta hierontakaavaa. Tietysti sitä on tarvittu monessa muussakin asiassa ja viimeksi Dermatude-kasvohoidon oppimisessa. Dermatuden hoitopäätä kuljetetaan tietyn kaavan mukaan, eikä huidella miten sattuu. Hoidon tehoon vaikuttaa paljon se, miten hyvin tunnistaa eri lihakset ja niiden kiinnityskohdat ja juuri niitä pyritään käsittelemään. Tämä kaava pitää huolen siitä, että varmasti tulee käsiteltyä kasvoista joka kohta ja juuri sillä tavoin, mikä elvyttää ihon ja lihasten toimintaa parhaiten. 
Kasvohierontaliikkeitä on useita ja hierontakaavassa mainitaan, mitä liikettä käytetään. Liikeitä on esimerkiksi sively, taputtelu, väristys, naputtelu ja pyörittely. Jokainen liike tehdään määrätyllä painolla ja painon suunta pitää olla oikea.


Kasvohieronta vilkastuttaa aineenvaihduntaa

Hyvin tehty kasvohieronta laittaa aineenvaihdunnan liikkeelle koko elimistössä. Alueella, johon kasvohieronta kohdistuu, on kaksi kolmasosaa ihmisen imusolmukkeista, jotka poistavat nestettä ja kuona-aineita. Imusolmukkeita on nivustaipeissa, leuan alla sekä kainaloissa ja kasvohieronta vaikuttaa näihin leuan alla ja kainaloissa oleviin imusolmukkeisiin. 
Tämä aineenvaihdunnan elpyminen saa aikaan vessahädän ja melkein jokainen asiakas käy vessassa hoidon aikana ja sen jälkeen. Tämä on hyvä merkki siitä, että hieronta tehoaa. Pyytäkää aina päästä vessaan kesken hoidonkin, koska rentoutuminen loppuu siihen, kun hätä alkaa vaivaamaan. Kasvohoidon jälkeen kannattaa juoda paljon ja näin vielä lisätään kuona-aineiden poistumista. 
Kasvohieronta on mielestäni paras tapa saada asiakas rentoutumaan ja minusta se on hyvin tärkeä hoitovaikutus. Moni kosmetologi kokee kasvohieronnan dekolteelta asti hyvin raskaaksi tehdä ja tiedän, etteivät nuoremmat kosmetologit juurikaan panosta hierontaan. 
Tietysti kädet joutuvat koville, kun tekee staattista liikettä puolikin tuntia kerrallaan useita kertoja päivässä. Sormissa pitää olla voimaa, eikä heikoilla käsivoimilla pärjää tässä työssä. Tämän takia tyypilliset ammattivaivat kosmetologeilla ovat käsi- ja niskavaivat. Kyllähän minuakin välillä vaivaa särky ja käsien puutuminen öisin, mutta yritän tehdä jumppaliikkeitä, mitkä ovat vastapainoa työn kuormitukselle.
Useita vuosia sitten minulle soitti eräs äiti, jonka tytär oli lopettamassa peruskoulua. Hän kertoi, ettei tytön koulumenestys ole kovin hyvä, eikä motivaatiota koulutukseen ja mihinkään työhön ole. Äiti halusi tietää, miten pääsee kosmetologiksi. Hän sanoi, että tytölle sopisi kosmetologin työ, missä ei tarvitse tietää mitään, eikä tehdä juuri mitään. Loukkaannuin sydänjuuriani myöten, vaikka ymmärsin, että nainen itse oli tyhmä. Kerroin hänelle, että kosmetologikoulutus kestää 2-3 vuotta, pitää olla matemaattisesti ja taiteellisesti lahjakas ja pystyä toimimaan yrittäjänä. Yrittäjä ei taas selviydy kahdeksan tunnin työpäivällä ja sairaslomia tai muita lomia ei juuri ole. En tiedä tajusiko soittaja itse, miten loukkaava ja typerä hän oli. Tytärparkaa tuli sääliksi, koska ei perintötekijät kovin hyvät olleet.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje TÄSTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti