torstai 30. kesäkuuta 2022

Vaihtelua puhdistustuotteilla

Ihonhoitoon kotona motivoi välillä uusien tuotteiden kokeilu. Puhdistustuotteita voi vaihdella ihon tilanteen ja vähän fiiliksenkin mukaan, mutta vaikuttavat hoitoaineet seerumit ja hoitovoiteet on hyvä käyttää yhdellä kertaa loppuun asti. 


Puhdistuksella on suuri vaikutus ihonhoitoon.


Puhdistuksella on suuri merkitys ihonhoidossa

Ihoon imeytyvät vaikuttavat hoitotuotteet, esimerkiksi seerumit, on aina paras käyttää yksi pullo kerralla loppuun. Niiden vaikutukset tulevat esiin vasta noin 2-3 viikon käytön jälkeen ja nimenomaan säännöllisen käytön myötä. 
Puhdistustuotteita voi vaihdella ja ainakin itselläni koen sen lisäävän motivaatiota ihon hoitoon. Tällä hetkellä Dermalogicalta löytyy hyvin monenlaisia puhdistusaineita ja iS Clinicalillakin niitä on kolme erilaista. Nyt vielä Youngblood esitteli omat ihonhoitotuotteensa ja varsinkin heidän puhdistuksensa ovat hyvin suosittuja. 
Puhdistuksella on suuri vaikutus ihonhoitoon, joten ei niitä nyt kannata läträillä ihan miten sattuu, vaan ihon tilanteen mukaan. Seerumien ja muiden hoitotuotteiden imeytyminen on paljon kiinni siitä, miten hyvin ihon pinta on hoidettu. Hilseilevä ja tukkeutunut ihon pintakerros vähentää muiden hoitotuotteiden imeytymistä.
Meikin poistamiseen kannattaa kiinnittää myös huomiota. Uusien asiakkaiden kohdalla näen hyvin usein, että puhdistus on täysin riittämätön. Yleensä ripsiväriä ei välttämättä ole edes yritetty poistaa ja meikkivoide tai poskipuna on niin imeytynyt ihohuokosiin, että huokosissa oleva tali on punertavaa. Usein myös hiusrajassa ja kaulassa on meikkivoiderantu, kun pesun yhteydessä varotaan hiuksia ja puseron kaulusta. 
En oikein ymmärrä miksi ihon kustannuksella säästetään hiuksia ja puseroa. Eikö sillä ole merkitystä, kun iho kukkii huonon puhdistuksen takia, mutta pusero on puhdas ja tukka tällingissä? 


Puhdistusuutuuksia

Asiakkaat ja minä olemme pitkään harmitelleet, kun Dermalogican varsinainen silmämeikinpoistogeeli jäi markkinoilta pois jo muutama vuosi sitten. Se oli todella suosittu tuote Suomessa ja mitään vastaavaa ei ole tullut tilalle. Olen takuulla kokeillut 20-30 ammattikäytössä olevaa silmämeikinpoistoainetta, mutta ei sen veroista löydy.
Nyt YB:n puhdistustuotteet toimivat hyvin myös silmämeikinpoistajina. Olen ottanut käyttöön YB:n Micellar Water with Colloidal Silver (41€) miselliveden ja käytän sitä silmämeikkiinkin. Laitan vanulappuun pienen määrän tätä misellivettä ja poistan sillä ensin silmämeikin. Sen jälkeen käytän aivan ihanan Nourishing Cleansing Oilin (58€), jonka hieron koko kasvoille ja vielä kevyesti silmäluomillekin. Sen huuhtelen pois runsaalla vedellä ja takuulla ripsiväri on liuennut ja iho tuntuu raikkaalta. 
Myös tätä Nourishing Cleansing Oilia voi käyttää pelkästään silmämeikin poistoon eli samaan tapaan laitetaan vanulappuun tai kostutettuun vanulappuun pari tippaa öljyä ja sillä pyyhitään meikki pois. 
Kaikista suosituin ja eniten myydyin puhdistusaine on iS Clinicalin Cleansing Complex (55€), joka myös poistaa silmämeikin ja on helppo sekä miellyttävä käyttää. Sen rinnalla voi käyttää 2-3 kertaa viikossa Warming Honey Cleanseria (55€), joka on kevyesti kuorivakin.
Tehokas yhdistelmä vahvaan meikkiin on Dermalogican suosittelema kaksoispuhdistus eli ensin Precleanse (49€) ja sen jälkeen kevyesti kuoriva Daily Glycolic Cleanser (38€-59€). Tuon Precleansen tilalla voi kokeilla YB:n Nourishing Cleansing Oilia, joka toimii samoin kuin Precleanse, mutta on hiukan ohuempi ja vesimäisempi öljy. 
Teet puhdistuksen millä tuotteella hyvänsä, niin sen jälkeen kannattaa kokeilla Dermalogican uutta Daily Milkfoliantia (19€-68€), jonka kuoriva vaikutus lisää hyvää puhdistustulosta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti