perjantai 24. kesäkuuta 2022

Juhannussauna poistaa stressiä

Hyvää ja aurinkoista juhannusaattoa kaikille asiakkaille ja blogin lukijoille! Tänään on sydänkesän suurin ja odotetuin  juhla, joka kokoaa suvut mökkeilemään, aloittaa monien kesälomat ja pistää ihmiset putoilemaan veneestä. 



Saunominen on suomalainen perinne

Aikaisemmin ihonhoitoalalla suhtauduttiin saunomiseen negatiivisesti ja varsinkin ulkomaiset kosmetologikouluttajat pitivät saunaa ihon surmana. Yleensä kuuntelin näitä Dermalogican eteläafrikkalaisia tai amerikkalaisia kouluttajia hyvin huvittuneena, kun he paasasivat saunomisen haitoista, vaikka olivat tuskin saunaa nähneetkään. 
Nykyisinhän saunominen on sallittua ja sen nimi on vaihtunut Spa:ksi tai kodin kylpyosastoksi. Mielestäni se on ihan sama, miksi sitä nimitetään, mutta sauna on suomalainen perinne ja veden kanssa läträäminen rentouttaa. Ei sen mukavampaa kesäkokemusta olekaan, kun käydä mökkisaunassa ja istua sen jälkeen hyttysten syötävänä nautiskelemassa palanutta grillimakkaraa. Taisin nyt olla vähän kyyninen, mutta totta toinen puoli. 
Joka tapauksessa pidän saunomista hyvänä tapana poistaa stressiä ja rentoutua. Saunomiseen on myös helppo liittää kasvojen ja vartalon hoitotoimia. Kylpemisen yhteydessä ei tarvitse varoa hiuksia tai vaatteita ja iho tulee hoidettua kaulaa ja hiusrajaa myöten.


Ihonhoitoa saunassa

Jalkojen perusteellisempi hoito kannattaa liittää saunomiseen. Saunan löylyssä on hyvä hetki nauttia jalkakylvystä ja sen jälkeen raspata pehmenneet kovettumat pois. Saunan jälkeen jalat kannattaa rasvata hyvin esimerkiksi CCS -jalkavoiteella (19€) ja antaa voiteen vaikuttaa yön ylitse. 
Vartalokin kannattaa kuoria, koska hilseily irtoaa parhaiten löylyn jälkeen. Dermalogican Thermafoliant Body Scrub (48€) on helppo käyttää ja se korvaa myös suihkuvaahdon. Hyvin kuoritulle iholle vartalovoiteetkin imeytyvät parhainen ja iS Clinicalin Body Complex (83€) on ihoa silottava ja kosteuttava tehovoide vartalolle.
Usein asiakkaat kysyvät, mikä tuote olisi hyvä käyttää saunan löylyssä. Naamioita voi käyttää, mutta siinä on yksi käytännön ongelma. Saunassa iho valuu hikeä ja ei mene montaa minuuttia, kun naamio alkaa valumaan suuhun ja silmiin. Samoin käy kaikille voiteille, mitä iholle laittaa saunan löylyyn mennessä. Siksi pidänkin järkevämpänä hoitaa ihoa vasta löylyn jälkeen tai saunasta pois tullessa.
Itse kuorin kasvot aina, kun olen löylytellyt ja iho on pehmennyt. iS Clinicalin Tri-Active Exfoliating Masque (119€) on tehokas, mutta hellävarainen kuorinta, joka uudistaa ihoa syvemmältä kuin pintakuorinnat. Itse pidän tätä kuorintaa parhaana saunareissulle. Tietysti myös kevyemmät Daily Microfoliant (59€) ja uusi Daily Milkfoliant (68€) toimivat paremmin löylyn lämmittämällä iholla. 

Nauttikaa juhannussaunasta ja Suomen kesästä!






Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje TÄSTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti