maanantai 20. kesäkuuta 2022

Kasvoissa on monenlaista kuoppaa ja möykkyä

Kuulen todella usein, kun asiakas päivittelee minulle, miten kamalalta hänen ihonsa näyttää. Yleensä haastattelen asiakasta lisää ja kysyn onko hän katsonut ihoaan suurentavalla peilillä ja vastaus on aina kyllä. Suurennuslasilla näkyy kaikki

Myönnän, että nuorempana meinasin hiiltyä tähän suurennuslasijuttuun. Nykyisin tiedän jo asiakkaan kysymyksistä, että taustalla on ihon katselu suurentavalla peilillä. Pidän sitä ihan tarpeettomana tiirailuna, koska suurennoksessa ihossa näkyy kaikki sen ominaisuudet. Ihon kuuluu olla sellainen kuin on ja vain sillä on merkitystä, miltä iho näyttää pelkästään silmin katsottuna.
Suurennetaan ihan mitä hyvänsä, vaikkapa jauhelihaa, niin siinä näkyy kaikenlaista epämiellyttävää. Ihmisen ihossa on huokosia, hikirauhasia, karvatuppeja, epätasaista pigmenttiä, hiusverisuonia, rasvaluomia, tavallisia luomia, miliumeja, arpia, hilseilyä, punoitusta, tulehdusta ja ties mitä muuta. 
Nämä kaikki tulevat esiin moninkertaisessa suurennoksessa, mutta mitä hyötyä on sellaisen ihon katselussa? Minä katson kasvohoidon yhteydessä suurennuslaseilla löytääkseni esimerkiksi talitukkeumat tai miliumit ja nyppiäkseni kulmakarvat. Kuitenkaan en luota näkökykyyni täysin, vaan tuntoaistini on vielä tärkeämpi aisti käsitellessäni asiakkaan ihoa.
Kyllä minäkin näen nuo edellä luetellut ihon osat, mutta ne kuuluvat ihoon. Iho on kamalan näköinen suurennettuna, mutta näin sen pitääkin olla. En myöskään ymmärrä, miksi sen pitäisi olla toisen näköinen, kun eihän sitä kukaan muu suurennettuna näe, eikä itsekään, ellei sitä vasiten tehtäväksi ota. 
Yleensä tämä suurennuksella katselu johtaa siihen, että ihoa aletaan puristelemaan ja nyppimään ja siitähän ei mitään hyvää seuraa. Suurentavaa peiliä tarvitaan kulmakarvojen nyppimisessä, silmämeikin teossa ja ylimääräisen karvoituksen nyppimisessä. 


Iho on aina epätasainen

Ihossa on paljon sellaista epätasaisuutta, jolle ei vaan voi mitään. Mitä enemmän tulee ikää sitä enemmän kaikki möykyt ja kolot korostuvat. Hyvin usein yli kuusikymppinen asiakas valittaa jotain ylimääräistä möykkyä kasvoissaan ja vaatii minua ottamaan sen pois. Yleensä kyse on rasvaluomistan joita ihoon alkaa tulla siinä vaiheessa, kun estrogeeni alkaa vähetä. 
Nämä rasvaluomet ovat yleensä hyvälaatuisia ja seitsänkymppisenä niitä on jokaisella. Myös muiden luomien määrä lisääntyy ja ihoon tulee iän myötä myös ruskeita pigmenttiläiskiä. Mitään näistä ei kosmetologi voi poistaa. Eniten minua pelottaa nykyisin, kun on paljon kosmetologeja ilman kunnollista koulutusta, että he alkavat käsittelemään näitä rasvaluomia. Moni asiakas on hyvin päättäväinen, että kosmetologin pitää poistaa joku rasvaluomi ja ellei kosmetologilla ole ammattitaitoa ja auktoriteettia, päädytään nyppimään jotain, mihin ei pitäisi koskea. Näissä tapauksissa asiakas pitää ohjata plastiikkakirurgille tai ihotautilääkärille. Pitää myös tarkkaan harkita, mitä kannattaa poistattaa, jottei seuraavaksi harmita poistosta jäänyt arpi.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje TÄSTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti