lauantai 6. elokuuta 2022

Aurinko lisää kuorinnan tarvetta

Kesä alkaa olla loppusuoralla ja uv-säteilyn sekä hikoilun rasitukset näkyvät ihossa. Jos auringolta suojautuminen ei ole kunnolla onnistunut, kasvot ovat aika kirjavat ja hilseilevät, joten kuorinnan tarve on suuri.


Säännöllinen kuorinta auttaa muiden tuotteiden imeytymistä ja pitää ihon kirkkaana sekä tasaisena.


Uv-säteily nopeuttaa solukuolemaa 

Iholta irtoaa miljoonia kuolleita soluja vuorokaudessa ja jos se kaikki olisi näkyvää, niin meillä olisi aikamoinen pölypilvi ympärillämme. Tämä on ihan normaalia ihosolukon uudistumista, kun vanhat kuolleet solut hilseilevät pois ja uusia terveitä soluja tulee tilalle.
Uv-säteily lisää tätä ihosolujen kuolemaa ja ihon pintaan kertyy huomattavasti enemmän hilseilyä sekä kuollutta solukkoa. Hikoilun myötä ihon pintaan nousee rasvaa eli ihotalia ja tämä tali, hikoilu ja hilseilykerros takertuvat hyvin tiukasti ihon pintaan. 
Aika monella on se käsitys, että tämä tumma kerros on rusketusta ja joskus kasvohoitoasiakkaat pyytävätkin, etten tekisi kuorintaa, jottei rusketus häviäisi. Tämä on haastava tilanne päästä asiakkaan kanssa yhteisymmärrykseen siitä, mitä tehdään. Asiakkaan mielestä hänellä on kaunis rusketus ja minun mielestäni ihon pinnalla on paksu likakerros. Kyllä yleensä on löytynyt sopiva ratkaisu ja asiakas on huomannut sen, että kuorinta tuo raikkaan, heleän ja sileän ihon. 
Talvellakin kuiva sisälämmitys aiheuttaa hilseilyä ja ihon pinta on epätasainen, mutta ongelma on huomattavasti vähäisempi kuin aurinkoiseen aikaan.


Ihotyypin mukainen kuorinta-aine

Mielestäni jokaisella pitäisi olla käytössä ainakin yksi kuorinta-aine, joka auttaa muiden tuotteiden imeytymistä ja pitää ihon kirkkaana ja tasaisena. Uusimpina myyntiin on tullut puhdistustuotteita, jotka ovat kevyesti kuorivia ja erittäin suositeltavia tehokkaamman kuorintatuotteen rinnalle.
Kuorivia puhdistusaineita ovat iS Clinicalin Warming Honey Cleanser (55€) ja Dermalogican Daily Glycolic Cleanser (38€/59€). Warming Honey Cleanser on hiukan miedompi ja sopii hyvin kuivalle ja ohuelle iholle. Daily Glycolic Cleanser on myös hyvin lempeä, mutta poistaa tehokkaammin hilseilyä. Kumpaakin tuotetta voi käyttää jopa päivittäin. 
Uusin kuorintatuote on Dermalogican Daily Milkfoliant (19€/68€) ja sanat ei riitä kertomaan, miten onnistunut uutuus tämä kuorinta on. Siitä tulee takuulla hoitolani suosituin kuorinta. Se on yhtä helppo ja nopea käyttää kuin sisarustuotteetkin Daily Superfoliant (68€) ja Daily Microfoliant (59€ ja täyttöpussi 52€). Tämä uusi Daily Milkfoliant on ainutlaatuinen siksi, että kuorinnan lisäksi se hoitaa ja kosteuttaa. 
Vahvemmat kuorinta-aineet ovat Dermalogican Multivitamin Thermafoliant (64€) ja iS Clinicalin Tri-Active Exfoliating Masque (119€). Nämä kaksi tehokkainta kuorintaa sulattavat puolikuolleitakin soluja, jotka muuten hilseilisivät itsekseen pois vasta parin päivän kuluttua. 
Suosittelen, että jokaisella olisi kotona vahvempi kuorinta, jota käytetään pari kertaa viikossa ja joku miedompi kuorinta käytettäväksi 4-6 kertaa viikossa. Ihan hyvin voi illalla kuoria esim. vahvemmalla Multivitamin Thermafoliantilla ja jo aamulla Daily Microfoliantilla
Koskaan en ole nähnyt, että iho olisi kärsinyt liiallisesta kuorinnasta, mutta sitä näen lähes päivittäin, että iho olisi paljon paremmassa kunnossa, jos sitä kuorittaisiin useammin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti