torstai 4. elokuuta 2022

Vastaisku vanhenemiselle

Uv-säteily on tieteellisesti todistettu pahimmaksi ihon vanhentajaksi. Aurinko tuhoaa kimmosäikeitä, ohentaa ihoa ja vähentää ihosolukon kosteutta. Tämä auringon vanhentava vaikutus kohdistuu meihin kaikkiin, mutta sen lisäksi osa ihmisistä sairastuu ihosyöpään.


ProSkin C-vitamiinikasvohoito kirkastaa ja tasoittaa ihon värin sekä poistaa auringon aiheuttamaa kuivuutta ja hilseilyä.


C-vitamiini korjaa auringon vanhentavaa vaikutusta

Aurinko ja uv-säteily ovat jatkuvan tutkimustyön kohteena, koska sen tuomat haitat kuormittavat terveydenhuoltoa ja syöpäpotilaiden hoito on myös kallista. Lääketieteellisen tutkimuksen ohessa kehitetään kosmeettisia tuotteita, jotka pystyvät torjumaan auringon haittoja ja myös korjaamaan jo tapahtuneita vaurioita. 
Paras todistusaineisto uv-säteilyn haitoista on oma vartalo. Verratkaapa pakaran ihoa kasvojen ihoon, niin huomaatte niissä suuren eron. Pakaran alue ei juurikaan näe päivänvaloa, eikä siihen kohdistu uv-säteilyä. Siksi siinä iho onkin täysin tasavärinen, ryppyjä ei näy ja veltostuminen on paljon vähäisempää kuin kasvoilla. On myös äärimmäisen harvinaista, että ihosyöpä ja solumuutokset tulisivat pakaran alueelle. 
Tämä on se syy, miksi koko ajan toitotan aurinkosuojavoiteen tärkeydestä. Aina olisi helpompaa ennalta ehkäistä uv-säteilyn vanhentavaa vaikutusta, kuin korjata sitä jälkeenpäin. 
Muutamia vuosia sitten huomattiin, että antioksidantit korjaavat ihon toimintoja vielä pari kuukautta valotuksen jälkeenkin. Pitkän tutkimustyön tuloksena huomattiin, että C-vitamiini on antioksidanteista paras työstää ihoon imeytyvään muotoon. 
Ongelmallisinta on ollut, että vain stabiili ja tasalaatuinen C-vitamiini korjaa uv-säteilyn haittavaikutuksia. Pitkän tuotekehittelyn tuloksena Dermalogica esitteli BioLumin -hoitolinjan, missä on kolme tuotetta, joiden vaikutus perustuu C-vitamiiniin. 


ProSkin C-vitamiinikasvohoito

Tuotekehittelyssä on huomattu, että C-vitamiini korjaa vielä noin kolme kuukautta uv-säteilyn jälkeen ihoon tulleita soluvaurioita. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomen kesän jälkeen on vielä marras-joulukuulle aikaa korjata uv-säteilyn haittoja. 
Dermalogica kehitti muutamia vuosia sitten myös kasvohoidon, joka perustuu C-vitamiinin vaikutuksiin. Käytän kaikissa hoidoissa tässä vaiheessa vuotta runsaasti C-vitamiinipitoisia raaka-aineita, mutta ProSkin C-vitamiinikasvohoito (89€ tai kolmen kerran sarja 240€) on täsmähoito, joka perustuu nimenomaan C-vitamiinin vaikutuksiin. 
ProSkin C-vitamiinikasvohoito kirkastaa ja tasoittaa ihon värin ja poistaa auringon aiheuttamaa kuivuutta ja hilseilyä. Tähän hoitoon kuuluu kuorinta, C-vitamiiniseerumin imeytys mikrovirralla, kasvohieronta ja C-vitamiininaamio. Hoitoon menee aikaa noin tunti ja sarjahoitona se kannattaa tehdä 1-3 viikon välein. 
Hoidon tulokseen vaikuttaa olennaisesti kotihoitotuotteet, joilla voi päivittäin jatkaa kasvohoidon vaikutuksia kotona.
Tärkein on BioLumin-C Serum (30ml 84€ ja 59ml 134€) ja kosteusvoide BioLumin-C Gel Moisturizer (67€), joka käy yöksi ja päiväksi. BioLumin-C Eye Serum (74€) silmänympärysvoide on geelimäinen ja erinomainen vähentämään turvotusta ja tummuutta silmien ympäriltä. 
BioLumin C-vitamiinikasvohoito on myös hyvin rentouttava ja rauhoittava hoito ja näitä ominaisuuksia pidän erittäin tärkeänä osana kasvohoitoa. 
Jos pitää valita, tehdäänkö kolmen hoitokerran sarja vai yksi hoitokerta ja kotihoitotuotteet, suosittelen mieluummin yhtä kasvohoitoa ja kotihoitotuotteet, jotka riittävät parisen kuukautta. Sarjahoito maksetaan niin kuin Dermatude-kasvohoitosarjakin eli joka hoitokerta erikseen, jottei tarvitse maksaa koko summaa etukäteen ja näin maksuja voi vähän tasata eri kuukausille. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti