torstai 11. elokuuta 2022

Mitä eroa on hoitosuihkeella ja kasvovedellä?

Kosmetiikkaan tulee niin paljon uutuuksia tai ainakin uusia nimityksiä, ettei ikäiseni kuluttaja pysy niiden perässä. Vielä parikymmentä vuotta sitten vannottiin kasvoveden nimeen, eikä ihoa voinut puhdistaa ilman saman sarjan kasvovettä.


Dermalogican uusi hoitosuihke Hyaluronic Ceramide Mist täyttää ihon kosteudella ja palauttaa ihon kimmoisuuden.


Puhdistusaineet eivät enää tarvitse kasvovettä

Kasvoveden tarkoitus on poistaa iholta puhdistusaineen rippeet, desinfioida iho ja supistaa huokoset. Nykyisin suurin osa puhdistusaineista on vesiliukoisia, eikä niitä enää tarvitse poistaa kasvovedellä, vaan ne liukenevat veteen muutenkin. 
Ajatus kasvoveden desinfioivasta ja huokosia supistavasta vaikutuksesta on myös jo aikansa elänyt. Tämä desinfioiva vaikutus tulee yleensä alkoholista tai sen kaltaisesta voimakkaasta aineesta, joka poistaa samalla myös ihon oman suojabarriäärin ja kuivattaa ihoa. 
Aikanaan näillä liian voimakkailla kasvovesillä saatiin iho epätasapainoon, koska iho alkoi puskemaan talia liikaa kuivuneeseen ihon pintaan. Pääsääntöisesti kasvovesiä ei nykyisin tarvita enää tähän puhdistuksen täydentämiseen ja itse en ole sen tyyppisiä tuotteita myynnyt enää tällä vuosituhannella. Suhtaudun myös epäluuloisesti puhdistustuotteeseen, jos sen jälkeen välttämättä tarvitaan kasvovettä. Minulle se kertoo, ettei puhdistusaine ole täysin vesiliukoinen, ja silloin se voi myös tukkia ihoa ja jättää iholle meikin rippeitä. 


Hoitosuihke on hoitotuote

Dermalogicalla ja iS Clinicalilla ei ole kasvovesiä, joilla pyyhitään ihoa puhdistamisen jälkeen. Kaikista myymistäni puhdistusaineista jää raikkaan puhdas olo jo vesipesun jälkeen. Itse en haluaisi käyttää puhdistustuotetta, joka ei täysin liukenisi pelkkään veteen, koska koen sen jättävän tahmean ja likaisen tunteen iholle. 
Hoitosuihkeiden tarkoitus on täydentää ihonpuhdistus palauttamalla ihon normaali pH pesun jälkeen. Samoin ihon kosteustasapaino ja suojabarriääri palautuvat täysin hoitosuihketta käyttämällä. Pidän hoitosuihketta hyvin tärkeänä hoitoaineena muiden tuotteiden rinnalla. Sen avulla seuraavaksi käytettävät hoitovoiteet imeytyvät paremmin ja syvemmälle.
Yleensä suositellaan, että seerumi levitetään ennen hoitosuihketta, koska se imeytyy syvimmälle. Käytännössä tuolla järjestyksellä ei ole merkitystä, vaan pääasia on, että hoitosuihketta ja seerumia käytetään. Ihon puhdistusvaiheen lisäksi hoitosuihketta voi sumutella pitkin päivää virkistämään ja kosteuttamaan ihoa. 
Itse olen ihan koukussa Dermalogican uuteen Hyaluronic Ceramide Mistiin (47€), joka on ollut hellepäivinä ihanan virkistävä ja energisoiva. Olen pitänyt sitä hoitolassa jääkaapissa ja kylmä suihke hikiselle iholle kiireen keskellä antaa lisäpuhtia ja poistaa kuivuuden kireyttä ja raikastaa ihon sekä koko olotilan.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti