sunnuntai 14. elokuuta 2022

Onko hiukset hyvin?

Olen joskus ennenkin ihmetellyt, miksi ihmisille hiukset ovat tärkeämpiä kuin ihonhoito. Tuntuu todella ikävältä, kun olen tehnyt puolentoista tunnin kasvohoidon parhaani mukaan ja asiakas nousee ylös, katsoo peiliin ja sanoo äkäisenä, että kato, mitä sä teit mun tukalle. 



Kasvohoidossa hiukset sotkeentuvat

Se on aivan varmaa, että kasvohoidon jälkeen hiukset eivät ole siistillä kampauksella, vaan yleensä otsatukka on pystyssä. Jotkut haluaisivat, että suojelisin jotenkin hiusrajaa, mutta minun näkemykseni mukaan silloin ei kannata kasvohoitoa tehdäkään, jos hoidetaan vain keskikasvoja. Hiukset pitää myös saada kasvoilta täysin pois, koska yksikin hius kasvoilla kutittaa pahasti, eikä asiakas pysty rentoutumaan. 
Täysin mahdoton yhtälö on suojata asiakkaan kampausta, mutta silti tehdä kunnollinen kasvohoito hiusrajaa myöden. Ehdotankin, että kosmetologilla keskitytään ihonhoitoon ja sitten muualla hiuksiin. Kasvohoidon jälkeen voi toki jäädä odotustilaan tai wc-tilaan laittamaan hiuksiaan ja sen ymmärrän hyvin, ettei ole kiva lähteä kaupungille tukka pörrössä. 
En ole koskaan huomannut kysyä kampaajilta, onko heidän asiakkaat vihaisia, kun meikki lähtee hiusrajasta hiuksia pestessä. Värjätessä kampaajan jälkeen jää usein värikerros hiusrajaan ja pitääpä kysyä kampaajaltani kommentoivatko asiakkaat sitä närkästyneenä. 


Kokonaisuus on tärkeä

Itse pidän tärkeänä, että sekä hiukset, että kasvot olisivat hoidettu hyvin. Omaan silmääni ristiriita korostuu vahvasti, jos hiukset ovat viimeisen päälle tällingissä, mutta kasvot täysin hoitamattomat. 
Vielä kymmenisen vuotta sitten itsenäisyyspäiväjuhlissakin näki, että puku ja hiukset olivat juhlan mukaan, mutta iho ja meikki oli täysin ennallaan. Onneksi nyt on tähänkin tullut jo korjausta, mutta ei kuitenkaan kaikille. 
Myönnän suoraan loukkantuvani, jos kasvohoidosta ei edes kiitetä, vaan heti kiukkuisena nähdään vain hiukset. Joskus hoitamattoman ihon kohdalla kasvohoito on kirkastanut koko ilmeen ja iho on täysin erilainen kuin hoitolaan tullessa. Itse ilahdun näkyvästä muutoksesta kovasti ja ihmetykseni on suuri, kun asiakas ei huomaa kuin vinoon menneet hiuskarvat. 
Pahin hiuskatastrofi tulee silloin, kun hiukset ovat jäykkänä lakasta ja muista aineista. Silloin osaan jo uudenkin asiakkaan kohdalla ennustaa, että hoidon jälkeen taivastellaan pitkään ja perusteellisesti, miten olen sotkenut hiukset. Onneksi näitä tönkkölakattuja hiuksia ei enää näe kuin itseni ikäisillä ja nykyisin on hiukan ilmavampi hiusmuoti valloillaan. 
Minun puolestani jokainen saa laittaa hiuksensa ihan miten haluaa, koska ne eivät ole minun osaamisaluettani. Kuitenkin toivoisin, että kosmetologin työ olisi yhtä arvostettua, kuin kampaajankin työ.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti