perjantai 19. elokuuta 2022

Iltapesun aika

Kasvohoitoasiakkaat usein kertovat, miten kiva on mennä nukkumaan, kun iltapäivällä on käynyt kasvohoidossa ja iho on laitettu jo yökuntoon. Hoidon tehon kannalta olisi parasta, että kasvohoidossa käytetyt tuotteet saisivat vaikuttaa yön ylitse.



Iltaisin iho tarvitsee tehohoidon

Iltaisin ihonhoitoon menee yleensä enemmän aikaa, kuin aamuisin, koska puhdistus on tehokkaampi ja yöksi kannattaa laittaa enemmän vaikutusaineita imeytymään. Yöllä ihon lämpötilan kohotessa seerumeista ja muista tehoaineista saa irti suuremman vaikutuksen. 
Asiakkaat kertovat usein, etteivät millään jaksaisi enää nukkumaan mennessä tehdä mitään monimutkaista ihonhoito-ohjelmaa. Olen samaa mieltä, etten sellaista jaksaisi minäkään ja siksi laitankin ihon yökuntoon jo heti töistä tullessani. 
Ihmisillä on hyvin erilainen elämänrytmi ja toimintatapoja on monenlaisia, joten ei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä ihon iltahoitoa. Oma tapani on heittäytyä täysin vapaalle heti tultuani töistä kotiin. Tosin se pitää huomioida, että tulen kotiin vasta kello 20-21 välillä, joten ilta-aikaa ei ole paljoakaan ennen nukkumaan menoa. 
Ensimmäisenä kotiin tultuani vaihdan vaatteet kotiverkkareihin ja puhdistan meikin pois ja laitan hoitotuotteet yötä varten. En juuri koskaan ole kotona meikin kanssa, vaan kotirooliini kuuluu pikkumyykampaus ja meikitön naama. 


Ihonhoito pitää olla kivaa

Ymmärrän hyvin, ettei kotihoitoon jaksa enää paneutua, jos on jo uninen ja sänkyyn kaatumassa. Itsekin takuulla laiminlöisin ihonhoitoa, jos tekisin sen vasta juuri ennen nukkumaan menoa. Mietinkin sitä, että kannattaisiko ihmisten kokeilla toista elämänrytmiä, jos ihonhoito on liian työlästä juuri nukkumaan mennessä. 
Ehkä tämä iltaväsymys on syynä siihen, miksi niin usein näen aamuasiakkailla, että edellispäivän meikinpoisto on ollut ihan riittämätöntä. Kenenkään iho ei pysy kunnossa, jos meikin poisto unohtuu monena iltana viikossa. Eikä ole edes järkevää ostaa mitään seerumeita ja hoitotuotteita, jos niitä jaksaa käyttää vain pari kertaa viikossa. 
Ihonhoidon ei pidä olla liian monimutkaista tai työlästä, mutta juuri kotiin tullessa yleensä on vielä virtaa sen verran, että jaksaa uhrata pari minuuttia ihonhoitoon. Ehdotankin, että kannattaa kokeilla toisenlaista ajoitusta ihonhoidolle, jos se usein jää tekemättä väsymyksen takia. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti