keskiviikko 10. elokuuta 2022

Mineraalipigmentti on suuri parannus meikkituotteissa

Itselleni alkaa olla jo vanha juttu mineraalipigmentit meikkien väriaineina. Se oli joskus 2000-luvun alussa, kun ensimmäisiä mineraalimeikkejä tuli markkinoille ja hiljalleen ne saapuivat Suomeenkin.


Youngblood -tuotteet perustuvat puhtaasti mineraalipigmentteihin ja on Suomen Allergia-, Iho- ja Astmaliitton suosittelema. 


Mineraalipigmenttimeikit ovat suositeltavia herkkäsilmäisille 

Mineraalipigmentit ovat olleet jo sen verran kauan myynnissä, että en aina huomaa, etteivät ne välttämättä ole tuttuja asiakkaille. Pitkästä aikaa paneuduin miettimään näitä mineraalimeikkejä syvällisemmin, kun asiakas valitti, miten vaikeaa oli ostaa meikkivoidetta kemppariosastoilta, joissa kukaan ei neuvo tai auta. Hänen käsityksensä mukaan meikkivoide jättää kaulaan selvän rajan, jos väri on vähänkin väärä. Samoin hän pelkäsi, että meikkivoide olisi liian paksua ja kasvoista tulisi vahamaisen epäluonnolliset. Huomasin, että hän selvästi kertoi synteettistä pigmenttiä sisältävistä meikkivoiteista, jotka olivat sen lisäksi koostumukseltaan paksuja.
Tätä ongelmaa selvitellessäni huomasin, miten vähän edelleenkin on myynnissä puhtaasti mineraalipigmenttiin perustuvia meikkisarjoja. Lähes kaikki värikosmetiikka on synteettistä tai jotain luomua, joiden väriaine ei pysy stabiilina. 
Olen myynnyt Youngblood -meikkisarjaa vähintäänkin kymmenisen vuotta ja se on arvioitu moneen kertaan eri maissa parhaaksi meikkisarjaksi ja myös yksittäiset tuotteet ovat saaneet palkintoja. Youngblood on ainoa meikkisarja, jota Suomen Allergia-, Iho- ja Astmaliitto suosittelee. Meikkisarjassa ei ole hajusteita, eikä tunnettuja allergeeneja säilöntöaineina. 
Youngbloodin meikkisarjassa on kaikki meikkiin tarvittavat tuotteet ja nyt keväällä myyntiin tuli muutama ihonhoitotuotekin. Suosituimmat meikkituotteet Youngbloodilla on ehdottomasi jauhemainen meikkivoide Natural Mineral Foundation (65€). Sitä tuotetta, kun kerran on aloittanut käyttämään, ei halua vaihtaa. Kokeilen jatkuvasti uusia meikkisarjoja, mutta mikään meikkivoide ei pääse lähellekään Natural Mineral Foundationin laatua.

Mineraalipigmentti on läpikuultavaa 

Synteettinen pigmentti ja mineraalipigmentti eroavat täysin toisistaan. Synteettinen väripigmentti on pyöreä pallo, joka ei läpäise valoa. Mineraalipigmentti on ohut sekä litteä ja valo pystyy sen läpäisemään. Synteettiset pallomaiset pigmentit meikkivoiteessa asettuvat päällekäin ja kerroksesta tulee huomattavasti paksumpi, kuin litteistä mineraalipigmenteistä.
Valon läpäisevyys tekee mineraalipigmenttimeikkivoiteesta kevyemmän ja kuulaamman. Samalla se sopeutuu ihon väriin paremmin, kun ihon oma sävy kuultaa näkyviin meikkivoiteen alta. Synteettinen pigmentti meikkivoiteessa antaa täysin peittävän pinnan ja värisävyn pitää olla juuri oikea, jottei se eroa liiaksi omasta ihon väristä.
Itse en enää missään tapauksessa myisi synteettisen pigmentin omaavia meikkejä, enkä varsinkaan meikkivoiteita. Meikkivoiteissa tämä synteettinen pigmentti on ongelmallisin, koska se saa ihon näyttämään elottomalta ja vahamaiselta. Tällainen meikkivoide on vaikea pestä pois ja siihen tarvitaan ehdottomasti kaksoispuhdistus. Huolimaton puhdistaminen saa ihon helposti tukkeutumaan ja ihoon ilmaantuu ongelmia. 




Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje TÄSTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti