keskiviikko 17. elokuuta 2022

Seerumi alle ja voide päälle

Tässä taas ohjeita kotihoitotuotteiden käyttöön. Kovin vakava juttu ei ole, jos tuotteet menevät välillä väärässä järjestyksessä, eikä siitä mitään katastrofia synny. Kotihoitotuotteista saa kuitenkin paljon enemmän tehoa, kun ne käytetään oikeassa järjestyksessä.


Seerumi levitetään aina ennen muita hoitotuotteita, koska se imeytyy syvimpiin ihokerroksiin.


Seerumi imeytyy syvemmälle

Hoitotuotteet levitetään iholle siinä järjestyksessä, miten syvälle ne imeytyvät. Alimmaiseksi laitetaan aina seerumi, koska se imeytyy syvimpään ihokerrokseen. Ihohan koostuu 4-5:stä ihosolukerroksesta ihotyypistä riippuen. Rasvainen iho on paksumpi ja siinä on viisi ihokerrosta ja kuiva iho on ohuin ja siinä on neljä solukerrosta. Iän myötä tai ihon heikon hoidon vuoksi iho alkaa ohentua ja näen usein kasvohoidossa uusia asiakkaita, joilta puuttuu poskilta jopa parikin solukerrosta. 
Jokaisella ihokerroksella on oma tehtävänsä ja seerumi imeytyy kuljettaja-aineiden eli liposomien tai mikrosomien avulla juuri siihen kerrokseen, missä sitä tarvitaan eniten. Seerumin tarkoitus on, että se ohittaa ihon pintakerrokset ja vaikutusaineet vapautuvat vasta syvemmällä. Tämän takia seerumi ei riitä käytössä yksinään, koska se ei jätä ihon pintaan mitään suojaa. 
Silloin, kun ihon pinta on kuorittu ja puhdas, seerumi pääsee vaivattomasti imeytymään pinnan lävitse syvemmälle. Hilseilykerros taas imaisee itseensä jo osan seerumista ja kaikki ei imeydykään sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Tämän takia iho kannattaa aina kuoria hyvin, jottei hoitoaineita menisi turhaan hukkaan ja niiden vaikutus olisi mahdollisimman tehokasta. 
Seerumin jälkeen laitetaan hoitosuihke, mutta toisinpäin tehtynäkään ei tule suurta vahinkoa. Hoitosuihkeen molekyylirakenne on sen verran pientä, että seerumi yleensä pääsee imeytymään sen läpi. Se, mihin solukerrokseen seerumi vapauttaa vaikutusaineensa, riippuu seerumin tarkoituksesta. iS Clinicalin Youth Serum (30ml 185€) on erittäin kiinteyttävä ja se vaikuttaa juuri kollageenia tuottavassa kerroksessa. Dermalogican BioLumin-C Serum (84€) on ihon väriä kirkastava, kosteuttava ja uv-säteilyn haittoja korjaava. Se vaikuttaa pigmenttisolukerroksessa tasoittaen ihon väriä ja imeytyy muissa ihokerroksissa vähentäen kosteuden haihtuvuutta ja nopeuttaen uusien solujen syntymistä. 


Hoitovoide suojaa ihoa

Voidemainen hoitotuote on molekyylirakenteeltaan sen verran isoa, että suurin osa sen vaikutusaineista jää ihon pintakerroksiin. Tämä on ihonhoidon tärkein asia, että käytetään hoitotuotetta, joka hoitaa ja suojaa ihon pintakerroksia. 
Ihon pinnassa on oma suojabarriääri eli ihorasvasta ja kosteudesta muodostunut suojakerros, mikä vähentää ulkoisten haittojen vaikutusta. Tämä suojakerros vähentää tuulen, sateen, lämmönvaihtelujen, ilmansaasteiden ja auringon haittavaikutuksia. Auringon haittoja vastaan ihon oma suoja on minimaalinen, eikä se riitä yksinään suojaksi. 
Silloin, kun ihon oma suojabarriääri on pettänyt se näkyy punoituksena, hilseilynä, kuivuutena, rypistymisenä ja tuntuu kiristyksenä sekä kirvelynä. Yleisin iho-ongelma on yleensä tämä suojabarriäärin pettäminen ja ellei se ole kunnossa, parhaatkaan kiinteyttävät seerumit eivät toimi kunnolla. Jos pitää valita kumman ostaa seerumin vai voiteen, niin se on ilman muuta voide. Ei kannata satsata tehokkaaseen täsmäseerumiin, ellei ihon pintakerros ole kunnossa. Tämä suojabarriäärin pettäminen vaikuttaa suuresti myös meikin levittyvyyteen. Silloin, kun oma suojakerros puuttuu, iho on epätasainen ja meikkikin levittyy epätasaisesti. 
Dermalogican suosituin voide on Intensive Moisture Balance (100ml 79€) ja sen ymmärtää hyvin, koska se vahvistaa todella hyvin ihon omaa suojapintaa. Se ei ole yhtään rasvainen tai paksu, mutta jättää vaikutusaineita ihon oman suojabarriäärin joukkoon. Näin iho pysyy sileänä, pehmeänä ja joustavana.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti