torstai 3. marraskuuta 2022

Purkkiarmeijan komentajan purkkiongelmat

Luulin jo, että kaikki logistiikka- ja muut saatavuusongelmat olisivat ohitse, kun kaikki pelasi jo hyvin koko loppukesän. Henkäisin helpotuksesta ihan liian aikaisin ja pahaa pelkään, että ongelmat vain kasvavat, kun koronakin on taas lisääntymässä.



Purkkeja ei ole saatavilla

Viimeisen kolmen vuoden aikana on ollut niin monenlaista ongelmaa tuotteiden saatavuuden kanssa, että olisin jo ihan harmaantunut, ellen kävisi väripadassa kerran kuussa. :) Kuitenkin olen ollut toiveikas, että asiat vielä palaisivat ennalleen ja tämä jokapäiväinen tuotteiden metsästys olisi ohitse. Taitaa käydä niin, että olen ollut ihan liian toiveikas ja ehkä ei enää koskaan palata entiseen normaaliin. Voi olla, että tämä epävarmuus tavaran saatavuudesta onkin pysyvä olotila.
Lähes kaikki kosmetiikkapurkit ovat kiinalaista tuotantoa ja tyhjät pakkaukset toimitetaan Amerikkaan kosmetiikkatehtaalle ja täytetään siellä. Koko koronan ajan Kiinan toimitukset ovat tökkineet joko purkkien osalta tai sitten raaka-aineita ei voida toimittaa. Tämä samahan on ollut ongelmana lääketeollisuudessa.
Syksyllä oli tippapullot tehtailta loppu ja esimerkiksi Dermalogican Overnight Repair Serumia ei hetkeen saatu. Sehän on pakattu samanlaiseen pulloon kuin silmätipat ja tiedän, että apteekeillakin oli silmätipoissa toimitusvaikeuksia tämän takia. 
Nyt se ongelma on ohitettu ja kaikkia ihonhoitotuotteita on saatavilla. Ainoastaan meikeissä on saatavuusongelmia väripigmenttipulan vuoksi. Vaaleampia meikkivoidesävyjä ei Youngbloodilla ole tällä hetkellä saatavilla. Onneksi niitä on luvattu tulevaksi jouluun mennessä.


Naamio pumppupullossa

Melting Moisture Masque (73€) naamio on aivan loistotuote kuivalle iholle. Sen pumppupakkaus on vain hiukan ongelmallinen tai ei ainakaan sovi nopeatempoiselle ihmiselle. Melting Moisture Masque on pakattu pumppupulloon, josta tulee hyvin hitaasti pieni määrä kerrallaan. 
Tämä ei johdu mistään virheestä, vaan tuotteen ominaisuuksista. Kaikissa Dermalogican tuotteissa on aivan minimaalinen määrä mitään ylimääräisiä aineita vaikutusaineiden lisäksi. Pakolliset lisäaineet ovat säilöntäaineet ja emulgaattorit. Emulgaattorit auttavat raaka-aineita sekoittumaan keskenään ja muokkaavat tuotteen paksuutta ja notkeutta. 
Melting Moisture Masque sisältää tarvittavan määrän emulgaattoreita, mutta sen tarkoitus on olla paksuhko voide. Ohjeissa annetaan neuvo, että pumppupulloa lämmitetään käsien välissä pari minuuttia ennen käyttöä, niin tuote notkistuu. Itse lämmitän pulloa hetken ajan kuuman veden alla ja sekin auttaa notkeuteen.
Toisaalta nyt, kun sen tietää, että pumpun on tarkoituskin olla hitaalla, se ei enää häiritse. Melting Moisture Masque on meidän talvessa ihan paras naamio. Se sulaa ihon rakenteeseen ja vahvistaa ihon omaa suojapintaa. Naamion runsas E-vitamiinipitoisuus suojaa ihoa ilmansaasteilta ja esimerkiksi sadeveden raskasmetallit eivät pääse imeytymään ihoon. 
Atooppiselle ja ohuelle kuivalle iholle Melting Moisture Masque on suorastaan pelastus. Se on myös helppo käyttää, koska sitä ei tarvitse poistaa, vaan se jätetään vaikuttamaan päiväksi tai yöksi.






Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje TÄSTÄ

2 kommenttia:

  1. Kylläpäs kerrot hyvin tuosta logistiikkaverkosta. Kuka tulee ajatelleeksi, että purkit seilaavat ensin tyhjinä Kiinasta Yhdysvaltoihin ja siellä täytetään ja sitten seilaavat kohdemaiden markkinoille? Merikonttikuljetukset ovat valtavan iso osa jokapäiväistä elämäämme tietämättämme. Onneksi alalla sentään löytyy valvontaa, että yrittäjän usko tulevaisuuteen säilyy. https://www.larpes.fi/asianajopalvelut/meri--ja-kuljetusoikeus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inkeri20:49

      Tämä olikin mielenkiintoinen tieto, koska Ulrika Larpes on hyvä tuttuni yrittäjänaisten kautta, mutta en todellakaan tiennyt hänen erikoistuneen merikuljetusoikeuteen. On todella tärkeää, että näitä asioita valvotaan. Korona opetti, että kuljetukset on jatkuva tapahtuma mikä rasittaa ympäristöä ja maksaa hirvittävästi. Kuitenkaan ilman tätä logistiikkaa meillä ei olisi tarvitsemiamme tavaroita.

      Inkeri

      Poista