perjantai 4. marraskuuta 2022

Taloudellista ihonhoitoa

Olen aina ajatellut ihonhoitosuosituksia tehdessäni, mikä on asiakkaalle taloudellisin vaihtoehto. Asiakkaan on valitettavan hankalaa vertailla eri hoitojen ja hoitotuotteiden hintoja keskenään ja siihen tarvitaan kosmetologin ammattitaitoa.


Tehokkaat ammattilaistuotteet ovat hyvin riittoisia ja aina kannattaa hyödyntää myös tarjoukset.


Osta vain tarpeellista

Kosmetologien myynnissä on vain ammattilaisille tarkoitetut cosmeceutical-tuotteet, joilla tarkoitetaan kosmetiikan ja lääkkeiden välimuotoa. Ammattikosmetiikan vaikutusainepitoisuudet ovat moninkertaisia verrattuna muuhun kosmetiikkaan. 
Voidetta, jossa on korkea vaikutusainemäärä, tarvitaan noin kolmasosa siitä, mitä muita voiteita eli tämä riittoisuus tekee ammattikosmetiikasta taloudellisesti parhaan valinnan. Kosmetologin valitsema tuote on tarkoitettu juuri sinun ihollesi ja se jatkaa kasvohoidon vaikutuksia. 
Parin viime kuukauden aikana olen keskustellut monen eri alojen yrittäjien kanssa ja moni kertoo kaupankäynnin olevan heikompaa kuin jopa korona-aikana. Kuluttajat ovat säästölinjalla, kun elämisen hinta nousee ja taloustilanne on hyvin epävarma. 
Omassa hoitolassani on selvästi näkyvissä päinvastainen tilanne. Minulle on tullut useampia uusia asiakkaita ostoksille ja myös hoitoon. He kertovat miettineensä perinpohjin, mistä voivat elämässään säästää ja päätyneet siihen, ettei mitään heräteostoksia ihonhoidossa enää tehdä, vaan ostetaan vain se mitä käytetään.
Tätä samaa asiaa olen yrittänyt toitottaa jo vuosikymmeniä ja ilokseni huomaan, että nykyiset kolmekymppiset ovat ymmärtäneet tämän toimivan parhaiten. Järkevintä on ostaa kerralla kunnolliset hoitotuotteet ja sen jälkeen välttää kosmetiikkaosastoja ja verkkokauppoja. Minulla on ollut jo pitkään vakioasiakasryhmä, joka ei käy juurikaan kasvohoidoissa, mutta ostavat kaiken kosmetiikan minulta. Monet asuvat niin toisella puolella Suomea tai Eurooppaa, etteivät hoitokäynnit ole edes mahdollisia. He tilaavat hoitotuotteet verkkokaupasta ja moni ottaa neuvot tästä blogista tai sitten kysyvät ohjeita sähköpostilla. 


Säästövinkkejä

Ensimmäinen tärkeä asia on käyttää kaikki tuotteet loppuun asti. Älä jätä mitään tuubin loppuja odottamaan aikaa parempaa, koska ne vain pilaantuvat. Käytä yksi tuote loppuun ja siirry vasta sitten uuteen. 
Leikkaa kaikki tuubit auki, koska sinne saattaa jäädä vielä suurikin määrä voidetta. Mitään pumppupurkkeja ei kannata rikkoa, koska niiden välipohja nousee pumppaamisen mukana ylöspäin ja purkki tyhjenee täysin. 
Kannattaa aina ostaa isoja kokoja, koska ne tulevat käytössä edullisemmiksi. Esimerkiksi Dermalogican talven suosikkivoide Super Rich Repair 50ml maksaa 93€ ja se riittää käytössä noin kaksi kuukautta ja tuplakoko 100ml maksaa 149€ ja riittää neljä kuukautta. Pienempää kokoa käyttäen päiväannos maksaa 1,55€ ja isommalla koolla 1,24€ per päivä. 
Aina kannattaa hyödyntää tarjouksia ja Tähtitarjouksena on aina kaksi tuotetta ja niiden alennus on 15-25%. Tarjoustapahtumia on noin kolme vuodessa ja silloin kaikki tuotteet ovat -20%. Moni vakioasiakas ostaa kaiken kosmetiikkansa niistä tapahtumista ja se on jo suuri säästö. Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, ettei kannata sitten innostua jossain laivan tax-freessä ostamaan kassikaupalla lisää. Se on kallein vaihtoehto, että hankkii hetken mielijohteesta tuotteita, joita ei sitten pystykään käyttämään. 
Järkevintä on pitäytyä siinä ihonhoitosuunnitelmassa, jonka kosmetologi on tehnyt. Siitä tykkää iho ja siitä tykkää säästötili.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti