sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Vaikeita asiakkaita

Minulla kävi viime viikolla erittäin vaikea asiakas eli oma äitini. Hän tuppaa huomauttelemaan kaikesta näkemästään, mutta sen lisäksi hänellä on hyvin haastava iho. Hänellä on äärimmäisen ohut, allerginen ja atooppinen ihotyyppi.


iS Clinicalin Sheald Recovery Balm on todellinen tehovoide korjaamaan ja suojaamaan vaurioitunutta ja herkistynyttä ihoa.


Haastavat ihot lähipiirissä

Olen joskus ennenkin kirjoittanut siitä, että hankalimmat ihot hoitaa löytyy lähipiiristäni. Oma äitini ja paras lapsuuden ystäväni ovat atoopikkoja, joiden iho reagoi milloin mihinkin. Äidilläni on se lisäksi aurinkokeratoosia ja basalioomaa, joita on jäädytetty ja leikattu. 
He ovat koekaniineina kaikille kasvohoidoilleni ja välillä saan pistää koko ammattitaitoni liikkeelle, että keksin heille apua. Toinen paras ystäväni on nyt 75-vuotias ja ulkoilmaihminen, joten hänellä on helposti pigmenttiläiskiä ja ahavoitumista. Hänelle kokeilen yleensä kaikki pigmenttihoidot ja ryppyhoidot.
Kumpikin ystävistäni ovat käyneet hiljattain läpi sytostaattihoidot, joten olen saanut hyvää kokemusta siitä, miten iho reagoi syöpähoitojen aikana ja jälkeen. 
Äitini on viime vuosina käynyt kasvohoidossa valitettavan harvakseltaan, koska hän oli monta vuotta niin kiinni isäni hoidossa. Siinä näin, miten helposti ihminen laiminlyö itseään ja ei pidä tärkeänä omaa hoitoaan. Sitten, kun on tarpeeksi väsynyt, niin kuin moni omaishoitaja on, ei vapaahetkenä jaksa edes lähteä mihinkään, vaan se vähäinen hetki menee lepäämiseen. 
Näin kävi äitinikin kohdalla. Ensin omat menot vähenivät, kun isääni ei voinut jättää yksin ja sitten ei lopuksi enää jaksanut ajatellakaan mitään menoja. Onneksi äitini on päässyt väsymyksestään ylitse ja on harvinaisen reipas 81-vuotias neljän kissan yksinhuoltaja. 


Arpia ja allergiaa

Äitini kohdalla olen saanut testailla hoitotuotteita myös kasvojen leikkausarpiin. Hänelle tehtiin kaksi kertaa samaan kohtaan leikkaus, missä poistetiin basalioomaa eli tyvisolusyöpää. Haava alkoi oikean silmän sisänurkasta ja päättyi suupieleen eli käytännössä koko kasvot oli viilletty auki. 
Nämä leikkaukset tehtiin kolme vuotta sitten ja nyt arpea tuskin huomaa. En olisi ikinä uskonut, että hänen ikäisellään iho voi parantua niin hyvin. Aloin heti noin viikon kuluttua leikkauksesta tekemään hänelle lymfan tyyppistä kevyttä hierontaa ja hän käytti 2-3 kertaa päivässä iS Clinicalin Super Serumia (111€-183€) ja Sheald Recovery Balmia (89€). Nämä kaksi iS Clinicalin tuotetta on parhaat tuotteet arpihoitoihin ja niillä on moni asiakas saanut hienosti häivytettyä arpiaan. 
Äitini on myös hyvin herkkäihoinen ja saa nokkosrokkoa ja ihottumaa milloin mistäkin. Nykyisin Pro-Heal Serum (113€-183€) on hänelle hyvä rauhoittaja, joka yleensä saa punoitukset laskemaan. Hoitovoiteena hänellä on Dermalogican Calm Water Gel (52€), jota hän käyttää käsivoiteenakin, koska se rauhoittaa myös niiden ihottumia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti