maanantai 5. joulukuuta 2022

Ajatuksia luonnonkosmetiikasta

Olen seurannut vuosia, miten luonnonkosmetiikkasarjat kehittyvät ja ihmisten into niitä kohtaan lisääntyy. Periaatteessa voisin ottaa myyntiin luonnonkosmetiikkasarjan muiden tuotteiden rinnalle, jos löytyisi tarpeeksi laadukas ja tehokas ammattikosmetiikkasarja.


Osallistu jouluarvontoihin Facebookissa, Instagramissa tai tässä blogissa tykkäämällä sekä kommentoimalla!


Luonnonkosmetiikka on muodikasta

Omat laatukriteerini kosmetiikkaa, eli työvälinettäni kohtaan, ovat erittäin korkeat. Selvitän paljon perinpohjaisemmin luonnonkosmetiikan raaka-aineet, kuin kosmetologit yleensä maanviljelijätaustani takia. Tiedän hyvin paljon maanviljelystä ja luomutuotteista, joten en tyydy mihinkään standardivastauksiin. 
Tähän asti ei mikään sarja ole pystynyt selvittämään minulle tyhjentävästi, mistä heidän raaka-aineensa tulevat ja miten ilmasto- ja luontoystävällisyys käytännössä toimii. Siihen en usko, että kosmetiikkasarja, joka käyttää noin sataa vaikutusainetta, neuvottelisi jokaisen viljelijän kanssa erikseen. Yleensä raaka-aineet ostetaan isoista tukuista ja silloin yksittäisen tuotteen tausta on vaikea selvittää. 
En usko, että kaikkien raaka-aineiden tausta olisi niin puhdas ja ilmastoystävällinen, kun annetaan ymmärtää. Tulee myös hyvin kalliiksi ostaa parasta luomulaatua raaka-aineisiin. Silloin, kun ostetaan suuria määriä eri kasviraaka-aineita maailmankaupasta, mukaan takuulla mahtuu ryöstömaanviljelyä, mukamasluomua ja ei niin ilmastoystävällistä maataloutta. 
Näistä syistä en usko, että luonnonkosmetiikan eettisyys olisi yhtään sen parempaa kuin muunkaan kosmetiikan. Silloin, kun erikoisia raaka-aineita ostetaan jostain Kiinasta tai Afrikasta, kuka takaa sen, ettei niitä viljellä uiguurivankien työvoimalla tai maaperässä, joka on sotatoimien pilaama.
Itselleni olisi todella tärkeää, että pakkausmateriaalit ja tuotantoketju olisi mahdollisimman luontoystävällistä. Tällä hetkellä käyttämäni hoitosarjat Dermalogica ja iS Clinical ovat ammattikosmetiikan ykkösiä tässä luontoystävällisyydessä ja mitkään pienemmät luonnonkosmetiikkasarjat eivät pysty tähän samaan. 


Kosmetiikan pitää olla tehokasta

Ensisijainen kriteerini hoitosarjojen valinnassa on niiden tehokkuus. Ei ole mitään järkeä käyttää kosmetiikkaa, joka ei vaikuta juuri mitenkään. Toistaiseksi tämä on suurin syy siihen, miksi en myy luonnonkosmetiikkaa. Ammattisarjoissa ei ole tarjollakaan montaa luonnonkosmetiikkasarjaa, koska tuotteiden vaikuttavuus ei riitä kasvohoitoihin. 
Pelkään myös, että luonnonkosmetiikan raaka-aineissa on tyypillisiä allergeeneja. Esimerkiksi maustekasvit tai joku artisokkauute tai levä voi aika helpostikin ärsyttää ihoa. Sellaistakaan riskiä en halua ottaa, koska nykyisin käyttämissäni hoitosarjoissa ei sellaista tapahdu koskaan. Koko ajan luonnonkosmetiikan laatu paranee ja vaikuttavuus tehostuu, joten uskon siihen, että vielä minun työvuosieni aikana löytyy hoitosarja, joka täyttää vaatimukseni.

Millaisia kokemuksia teillä on luonnonkosmetiikasta?


Jouluarvontoihin pääset osallistumaan, kun tykkäät ja kommentoit julkaisuja Facebookissa, Instagramissa ja/tai blogissa Purkkiarmeijan komentaja. Arvontapäivät ovat kaikki joulua edeltävät sunnuntait ja keskiviikot. Palkintoina vähintään 50€ arvoisia tuotteita!

4.12. arvonnassa Youngbloodin Mineral Primerin voitti Tiina, joka kommentoi täällä blogissa. Tiinaan ollaan yhteydessä sähköpostilla. Paljon onnea!




 

5 kommenttia:

  1. Anonyymi10:05

    Hyvä pointti aineiden alkuperästä, minulla ainakin luonnon kosmetiikka ärsyttää helposti ihoa.
    Pia

    VastaaPoista
  2. Olen kokeillut luonnonkosmetiikkaa ja todennut että ärsyttävät kasvojen ihoa, itsellä kuiva atooppinen iho.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi17:31

    Luonnonmukaisena markkinoitu ei todellakaan ole hyväksi.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi19:44

    Toivoisin kosmetiikkaan yhtä luotettavaa sertifiointijärjestelmää kuin mitä Luomu on ruuassa. Kiva, että kirjoitat aiheesta!

    vivica.aurora@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Käytin luonnonkosmetiikkaa paljonkin joitakin vuosia sitten ja itsellä ei atooppinen iho ärtynyt tai reagoinut mitenkään huonosti. Tänä päivänä on paljon kotimaisia luonnonkosmetiikka-sarjoja ja olen heiltä löytänyt kivoja tuotteita. Mielellään tukee suomalaisia yrittäjiä . Mutta kieltämättä Dermalocigan voittanutta itselle ei ole. Tuotteet on niin paljon tehokkaampia ja riittoisia verrattuna kaikkeen muuhun kosmetiikkaaan mitä olen testannut. Ystävälläni on kauneushoitola ja hänellä on käytössä kaksikin kotimaista luonnonkosmetiikka merkkiä, jotka on kehitetty kauneushoitoloita ajatellen, niillä tehdyt hoidot oli kyllä mukavia ja hemmottelevia, mutta en huomannut muuta vaikutusta.

    VastaaPoista