perjantai 2. joulukuuta 2022

Kuorinta on tärkeä osa ihonhoitoa myös talvella

Edelleenkin vallalla tuntuu olevan käsitys, että kuorinta kuivattaa ja rasittaa ihoa. Tämä käsitys on jo aikaa sitten vanhentunut ja nykyiset laadukkaat kuorinta-aineet ovat hyvin ihoystävällisiä. Siitä on jo kymmeniä vuosia, kun markkinoilla oli raapivia ja rasittavia kuorintoja.


Osallistu jouluarvontoihin Facebookissa, Instagramissa tai tässä blogissa tykkäämällä sekä kommentoimalla!


Kuorinta poistaa hilseilyn

Ihmisen iho uudistuu koko ajan ja tämä uudistuminen hidastuu iän myötä, niin kuin kaikki muukin elimistön toiminta. Uudet solut työntävät edestä pois kuolleen solukon, eikä hilseilykerros jää ihon pintaan. Vanhenevalla iholla taas hitaammin syntyvä uusi solukko ei jaksa irrottaa kuolleita soluja ja iho alkaa hilseillä. Hilseilykerros vähentää hoitotuotteiden imeytymistä, kun suurin osa aineista imeytyy jo siihen. 
Kuollut solukerros tekee ihosta kalpean sekä harmaan ja kuivuudesta johtuvat rypyt korostuvat. Nuorella rasvoittuvalla iholla hilseily tukkii ihohuokoset ja talineritys ei pääse huokosista ulos. Se aiheuttaa mustapäitä ja tulehtuneita finnejä.
Kuorinta on talvella ihan yhtä tärkeää kuin kesälläkin, mutta kuorinta kannattaa valita tilanteen mukaan. Pari kuukautta sitten myyntiin tullut Dermalogican Daily Milkfoliant (68€ + pikkukoko 19€) mullisti kertaheitolla koko kuorintakäsitteen. Se on ensimmäinen kuorinta, joka on samalla hoitava ja rauhoittava. 
Daily Milkfoliant on samanlainen jauhe kuin Daily Microfoliant (59€) ja Daily Superfoliant (68€). Jauhetta otetaan kämmenelle noin puolikas teelusikallista ja lorautetaan hiukan vettä joukkoon. Veden kanssa hieroessa jauheesta tulee vaahtomainen ja sillä vain pestään kasvot. 
Kuorinta käy nopeasti ja on helppo tehdä. Daily Milkfoliant jättää iholle pehmeän ja sileän tunteen, eikä iho tunnu yhtään kuivalta. Daily Milkfoliant on suunniteltu myös ohuelle vanhenevalle iholle ja sillä on suuri merkitys ihon rypistymisen ehkäisyssä.


Kaksi vaikutusta ja yksi tuote

Toinen käytännöllinen uutuus ovat tuotteet, joilla on useampi vaikutus. Dermalogicalla ja Youngbloodilla on kummallakin myynnissä tuote, joka on kuorinta ja naamio yhtä aikaa. Dermalogican Hydro Masque Exfoliant (59€) ja Youngbloodin Daily Enzyme Exfoliant Crème (82€) ovat kumpikin vaikutukseltaan hellästi kuorivia ja samalla hoitavia naamioita.
Hydro Masque Exfoliant sisältää pallosia, jotka levitysvaiheessa rikkoutuvat ja vapauttavat kuorivaa bambu-uutetta. Kuorintanaamio saa vaikuttaa 5-7 minuuttia, jolloin kosteuttavan naamion vaikutusaineet ehtivät imeytyä. Lopuksi tuote huuhdellaan runsaalla vedellä pois ja laitetaan muut hoitotuotteet.
Daily Enzyme Exfoliant Crème käytetään samaan tapaan ja se on myös suunniteltu herkkää ihoa rauhoittamaan. Kuorivina rakeina tässä tuotteessa on sokerirouhe, joka myös hiukan sulaa ihon lämmössä. Daily Enzyme Exfoliant Crème sisältää rauhoittavaa ja kosteuttavaa aloe veraa ja allantoiinia. Sheavoi ja saflorinsiemenöljy vahvistavat ihon omaa suojakerrosta ja vähentävät punoitusta sekä ärtyisyyttä.
Kumpikin kuorintanaamio soveltuu hyvin käytettäväksi saunassa. Ensin puhdistetaan iho hyvin puhdistustuotteella ja levitetään kuorinta kevyesti hieroen. Sitten siirrytään lauteille lepäilemään ja naamio saa saunan lämmössä rauhassa vaikuttaa. Hyvä vaikutusaika on 5-10 minuuttia ja kuorintanaamiota voi käyttää 2-3 kertaa viikossa.

Mitä kuorintaa sinä käytät tai haluaisit kokeilla?


Jouluarvontoihin pääsee mukaan tykkäämällä sekä kommentoimalla postauksia Facebookissa, Instagramissa ja/tai blogissa Purkkiarmeijan komentaja. Arvontapäivät ovat kaikki joulua edeltävät sunnuntait ja keskiviikot. Palkintoina vähintään 50€ arvoisia tuotteita!




 

3 kommenttia:

  1. Dermalogica Daily Milkfoliant.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi12:22

    Daily Enzyme Exfoliant Crème
    Tiina
    miumiu83@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Anonyymi09:53

    Suosin rakeettomia kuorintoja, koska herkkä ihoni arvostaa niitä enemmän. Mainitsemaasi Hydro Masque Exfoliantia olisi kiva kokeilla! (kissankarva85(at)gmail.com)

    VastaaPoista