torstai 29. joulukuuta 2022

Vallankaappaussuunnitelmia

Minä olen aistivinani, että meidän perheessä kytee pieni vallankaappauksen suunnittelu. Valtsu 16v. on tähän asti ollut itsestään selvästi pomo, mutta nyt Vinski 3v. kuvittelee myös itsensä johtajaksi. Me muut seuraamme sivusta, miten tilanne kehittyy.



Luonnonlaki

Ilmeisesti eläinmaailman luonnonlaki on, että porukalla pitää olla joku pomo. Voi olla, että niillä on muukin järjestys, mitä ihminen ei osaa nähdä. Silloin, kun Hertta vielä eli, se oli ehdoton pomo ja käytti valtaansa sumeilematta. Kyllä isot kollipojat Jösse ja Valtsu seisoivat asennossa, kun Hertta rähisi. Hertan kuolemasta on yli kolme vuotta ja kyllä minulla on sitä ikävä.
Hertan kuoltua meille tuli Vinski ja Valtsu otti päällikön paikan. Jösse ei ole kiinnostunut mistään pomottelusta ja sydämen vajaatoiminta tekee sen väsyneeksi. Vinski on pienestä asti pitänyt Valtsua sijaisäitinään ja seuraa sitä joka askeleella. Niin se on vieläkin ja varsinkin nyt talvella Vinski hakeutuu aina Valtsun viereen lämpimään nukkumaan. 
Pikkupojat Vote ja Allu tulivat heinäkuussa ja ne eivät ymmärrä vallanpidosta yhtään mitään. Silloin, kun ne tulivat, Valtsusta näki, että se oikein röyhisti rintaansa päästessään niin ison joukon pomoksi. Samoin Vote ja Allu jumaloivat Valtsua ja pyrkivät sen viereen nukkumaan. Yleensä Vote nukkuu yönsä samassa kasassa Valtsun ja Vinskin kanssa ja sanonkin heitä meidän Veeryhmäksi. 


Vinski haaveilee pomon paikasta

Viime viikkoina olemme vähän huolestuneena seuranneet miten kovasti Vinski yrittää syöstä Valtsun vallasta. Yleensähän meidän pojat ovat täysin sovussa, eikä mitään riitoja ole syntynyt. Kesästä saakka Vinski on parin viikon välein yrittänyt ottaa Valtsusta mittaa. Valtsu heittää yhdellä liikkeellä Vinskin selälleen ja kävelee pois. Joten ainakin toistaiseksi Valtsu tyrmään vallantavoittelijan hetkessä. Tästä Vinski taas rauhoittuu pariksi viikoksi, kunnes taas yrittää uudelleen. 
Se on hyvä asia, ettei heille tule mitään isompaa riitaa, eikä murista tai tapella kunnolla. Valtsun auktoriteetti ja nopea painiote on toistaiseksi vaientanut Vinskin.
Huolenaiheena on nyt se, että olemme muutamia kertoja nähneet Vinskin ajavan takaa Jösseä. Se on ikävä juttu, koska Jössen pitää saada olla rauhassa tuon sydänsairauden takia. Yritämme komentaa Vinskiä tiukasti, kun näemme tilanteen. Taputan käsiä yhteen ja poljen jalkoja lattiaan ja komennan kovaäänisesti, ettei niin saa tehdä. Miehelleni komentaminen on vaikeaa ja hän vain vähän korottaa ääntään ja kieltää Vinskiä, ettei Jösseen saa koskea. On vaikea sanoa auttaako meidän komennusyritykset mitään. Onneksi näitä tilanteita on harvassa ja olemme järjestäneet Jösselle useita nukkumapaikkoja, missä se on paremmin turvassa. 
Jössen käyttäytymistavoissa on tullut muutos syksyn aikana ja mietimme kertooko se pelosta. Aina, kun mieheni istuu, Jösse asettuu hänen syliinsä nukkumaan ja tähän asti se on ollut Valtsun paikka. Nyt ne kumpikin nukkuvat tiiviisti mieheni sylissä ja pohdimme kokeeko Jösse vain siinä turvallisuuden tunnetta vai onko kyse lämmön hakemisesta veljeltään ja ihmisestä. Tällaista meillä tapahtuu näin vuoden loppupuolella ja kerron kyllä, miten tilanne etenee.



Tähtiarvonta! Osallistu kommentoimalla julkaisuja Facebookissa, Instagramissa ja blogissa. Aikaa on ma 9.1. asti ja palkintona SkinPerfect Primer SK30 + Youngblood ripsiväri!





Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje TÄSTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti