lauantai 3. joulukuuta 2022

Rasvoittuvakin iho voi kärsiä kuivuudesta

Moni asiakas kokee hyvin ristiriitaiseksi, että iho on öljyisen rasvainen ja finnejä syntyy helposti, mutta silti se on kuiva ja hilseilevä. Se ei ole mikään outo ilmiö, vaan iho on siinä tapauksessa paksumpi ja rasvainen, mutta siitä puuttuu kosteus, joka näkyy hilseilynä.


Osallistu jouluarvontoihin Facebookissa, Instagramissa tai tässä blogissa tykkäämällä sekä kommentoimalla!


Pintakuivuus lisää rasvoittumista

Ihon pinnan kuivuminen aiheuttaa lisää rasvoittumista ja siksi kuivuus pitää saada nopeasti tasapainoon. Ihon pinnan kiristyessä iho alkaa automaattisesti työntämään talia pintakerrokseen, jotta huokosten suut eivät kiristyisi ja tukkiintuisi. Vilkastunut talineritys jää huokosiin, koska kireä ja kuiva ihon pinta on tukkinut huokosten suut. Tali jää muhimaan huokosiin ja jos tähän iskee tulehdusbakteeri, on kasvot täynnä finnejä eli lopputulos on huono. 
Jottei tätä reaktiota syntyisi, täytyy ihon pintakerros pitää kosteutettuna ja ihoa kannattaa myös kuoria riittävän usein. Tämä kuiva hilseilykerros tukkii huokoset ja syntyy mustapäitä ja finnejä. Paras kosteuttaja rasvaiselle iholle on nyt Tähtitarjouksena oleva iS Clinicalin Hydra Cool Serum 15ml NYT 55€ (72€) ja 30ml NYT 85€ (112€) hyaluronihapposeerumi. 
Hyaluronihappo on kaikista kosteuttavin kosmetiikan vaikutusaineista ja se myös lisää ihon kosteuden sitomiskykyä. Suosittelen, että rasvaisellekin iholle käytetään Hydra-Cool Serumia 2-3 tippaa joka aamu ja ilta. Huomatkaa myös, että tätä kosteuttavaa seerumia voi levittää myös silmien ympärille.


Kuori pois huokosia tukkiva hilseily

Talvella kannattaa lisätä kuorintaa ja varsinkin rasvoittuvalle iholle olisi hyvä käyttää jotain kuorivaa tuotetta päivittäin. iS Clinicalin uusin on Cleansing Complex Polish (63€), jota voi käyttää päivittäin puhdistuksenkin korvaajana. Olen käyttänyt sitä itsekin lähes päivittäin ja rutikuiva ihoni ei ole kärsinyt yhtään. Cleansing Complex Polish tuntuu tehokkaalta, mutta siinä olevat rakeet ovat joustavia, eivätkä raavi ihoa liikaa. 
Nuorten Clear Start -hoitolinjaan on tullut Breakout Clearing Liquid Peel (31€) kuorintageeli, joka sisältää kuollutta solukkoa sulattavia AHA-happoja. Breakout Clearing Liquid Peel levitetään puhtaalle iholle ja annetaan vaikuttaa 7-10 minuuttia ja huuhdellaan lämpimällä vedellä pois. Kuorintaa kannattaa käyttää 2-3 kertaa viikossa.
Breakout Clearing Liquid Peel on hyvin hellävarainen, eikä se riko tai ärsytä märkäpäisiä finnejä. Vaikutusaikana se saattaa hiukan kihelmöidä, mikä kuuluu asiaan ja kihelmöinti loppuu heti, kun kuorinta pestään pois. Clear Start -hoitolinja on tarkoitettu noin 10-25-vuotiaille nuorille.

Kuinka usein käytätte kuorintaa ja onko teillä useampia erilaisia kuorintatuotteita käytössä? 


 Jouluarvontoihin pääsee mukaan tykkäämällä sekä kommentoimalla postauksia Facebookissa, Instagramissa ja/tai blogissa Purkkiarmeijan komentaja. Arvontapäivät ovat kaikki joulua edeltävät sunnuntait ja keskiviikot. Palkintoina vähintään 50€ arvoisia tuotteita!




 

4 kommenttia:

  1. Anonyymi09:25

    Kuoriminen on kyllä ehdottoman tärkeätä. Käytän Daily Microfoliantia. Sipaisen pienen määrän myös kämmenselille, ja nekin jotenkin tulevat tuoreemman näköisiksi.

    Olen saanut näytteen kuorivasta naamiosta Masque Exfoliant. Se on hyvä tuote myös.

    Daily Milkfoliantia pitäisi päästä kokeilemaan.Uskon, että sillä on todella hyviä ominaisuuksia.

    Leena


    VastaaPoista
  2. Anonyymi10:54

    Aika harvoin.
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
  3. Dermalogican Daily Microfoliant sekä Rapid Reveal Peel löytyy kotoa, pyrin kuorimaan viikottain.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi08:34

    Käytän kuorintaa säännöllisesti kahdesti viikossa, lauantaina thermafoliant ja keskiviikkona dermatuden enzyme peel. Käytän näiden lisäksi tarpeen mukaan daily miklofoliantia, joka on aivan ihana kuorinta. Marjukka

    VastaaPoista