torstai 15. joulukuuta 2022

Puhdistusaineella on väliä

Näen työssäni konkreettisesti, miten paljon puhdistustuote vaikuttaa ihonhoitoon. Hyvätkään hoitovoiteet eivät auta, jos pari kertaa päivässä pestään ihon oma suojakerros pois ja myös kosteus häipyy kuivaan talviseen huoneilmaan.


Osallistu Jouluarvontoihin kommentoimalla julkaisuja Facebookissa, Instagramissa ja/tai blogissa Purkkiarmeijan komentaja.


Varo kuivattavia pesuaineita

Hyvä ystäväni on ollut vakioasiakkaani vuosikymmeniä. Hän on ikäiseni ja ihotyyppi on kuiva, mutta erittäin hyvin hoidettu. Hänellä on ollut lokakuusta lähtien käytössä Dermalogican Smart Response Serum (139€) älyseerumi päiväksi ja iS Clinicalin Hydra-Cool Serum (15ml 72€ ja 30ml 112€) kosteusseerumi yöksi ja voiteena on ollut Sheald Recovery Balm (89€)
Tästä huolimatta iho oli hyvin pintakuiva ja kireä. Hän itsekin valitti, että iho tuntuu iltapäivisin jo kiristävältä ja punoittaa helposti. Ihmettelin sitä, koska hoitotuotteet ovat parhaat mahdolliset. Sitten hän kertoi, miten kirvelevän kuivalta iho tuntui pesun jälkeen ja on kova kiire laittaa voiteet, kun iho kinnaa niin pahasti. 
Tässä kohtaa ymmärsin kysyä, mikä hänellä oli puhdistustuotteena. Hän kertoi saaneensa kesällä lahjaksi litran pullon jotain apteekin pesunestettä, jota hän on yrittänyt käyttää pois. Ymmärsin heti, että kyse oli tämän puhdistustuotteen kuivattavasta vaikutuksesta. Kesällä pesuaine vielä menetteli, mutta talvella se rikkoi ihon oman suojakerroksen. 
Tähän asti hän on käyttänyt talvisin iS Clinicalin Cream Cleanseria (55€), joka on hyvin hoitava, mutta täysin vesiliukoinen. Hän oli itsekin harmissaan, ettei ollut ymmärtänyt pesuaineen olevan niin kuivattavaa, vaikka iho selvästi tuntui pahalta pesun jälkeen. Tämä onkin ihan selvä merkki väärästä puhdistusaineesta, kun iholle tulee niin kiristävä olo heti pesun jälkeen. 


Puhdistus on osa ihonhoitoa

Tämä tilanne oli taas opiksi minulle, että kiinnitän kunnolla huomiota siihen, miten asiakas pesee kasvonsa. Hyvä puhdistus on jo itsessään hoitava ja kosteuttava, eikä iho tunnu sen jälkeen huutavan kuivalta.
Tehokas ja hoitava puhdistus kaikille ihotyypeille on kaksoispuhdistus. Esimerkiksi Dermalogican PreCleanse (49€) alkupuhdistusöljy poistamaan meikin ja sen jälkeen Daily Glycolic Cleanser (150ml 38€ ja 295ml 59€), joka on miedosti kuoriva puhdistusgeeli. Herkälle ja kuivalle iholle hyvä kakkospuhdistus on Dermalogican Ultra Calming Cleanser (250ml 39€ ja 500ml 60€) herkän ihon puhdistusmaito, joka rauhoittaa punoituksia. 
Uusin hoitava puhdistusaine on Youngbloodin Nourishing Cleansing Oil (58€) puhdistusöljy, joka on täysin vesiliukoinen. Nourishing Cleansing Oil on oma suosikkini tällä hetkellä ja sitä voi käyttää kaksoispuhdistuksen alkupuhdistuksena, mutta yksinäänkin sitä voi käyttää.
Käytän nykyisin Nourishing Cleansing Oilia kasvohoitojen alkupuhdistuksena ja aina asiakkaan ensireaktio on kysymys, mikä tämä ihanan tuoksuinen aine on. Itselleni juuri tuo raaka-aineista tuleva sitruunainen tuoksu tekee tuotteesta niin miellyttävän. Myös sen täydellinen vesiliukoisuus tuo iholle raikkaan ja puhtaan olon.
Viimeistään näin talvella puhdistus kannattaa täydentää kosteuttavalla hoitosuihkeella. Hyaluronic Creamide Mist (47€) hoitosuihke on helppo ja nopea tapa kosteuttaa ihoa kunnolla. Tätä hoitosuihketta voi sumutella päivän mittaan ihan meikinkin päälle. 

Onko sinun puhdistustuotteesi mahdollisesti liian kuivattava?

Osallistu Jouluarvontoihin kommentoimalla julkaisuja Facebookissa, Instagramissa ja/tai blogissa Purkkiarmeijan komentaja. Arvontapäivät ovat kaikki joulua edeltävät sunnuntait ja keskiviikot. Palkintoina vähintään 50€ arvoisia tuotteita!





❤️ProSkin C-vitamiinikasvohoito & Dermalogican The Brighter Skin Set -pakkaus (sis. kaikki BioLumin-C tuotteet) NYT yht. 220€ (norm.319€) Tarjous voimassa 31.12. asti.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje TÄSTÄ

11 kommenttia:

  1. Anonyymi08:55

    Minulla on käytössä Dermalocigan kaksoispuhdistus ja siitä en enää luovu ikinä:) t.helsingin anna

    VastaaPoista
  2. Anonyymi09:16

    En ole ainakaan huomannut että olisi.
    Pirjo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi09:17

      Ja sähköposti vielä mukaan
      pirjo.seppala52 at gmail.com

      Poista
    2. Aikaisemmin kasvojen pesuaine oli mutta vaihtamisen jälkeen helpotti

      Poista
  3. Olen huomannut että kesällä käyttämäni puhdistusaine on liian kuivattava syksyllä, talvesta puhumattakaan. Siksi käytössä on ollut useampi puhdistusaine.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi16:36

    Tällä hetkellä käytössä on hyvä mutta aiemmin on sattunut myös kuivattavia puhdistusaineita.
    Tiina
    miumiu83@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Kevät-kesällä ja syksy-talvella käytössä eri putsarit, kaksoispuhdistus käytössä.

    VastaaPoista
  6. Anonyymi19:02

    Tykkään vaahtoputsareista mutta osa niistä on kuivattavia. tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

    VastaaPoista
  7. Onneksi olen löytänyt hyvän puhdistusaineen, joka ei kuivata ihoa.

    VastaaPoista
  8. Anonyymi06:23

    Kaksoispuhdistus käytössä, öljy ja maito. Toimivat hyvin minulla, eivätkä kuivata.

    VastaaPoista
  9. Anonyymi06:24

    Kaksoispuhdistus käytössä, öljy ja maito. Toimivat hyvin minulla, eivätkä kuivata.
    Pia

    VastaaPoista