keskiviikko 28. joulukuuta 2022

Stressi aiheuttaa iho-oireita

Nyt on selvästi alkanut se vaihe vuodesta, kun ihmiset tarvitsevat pikaisesti kasvohoitoajan ihon kirvelevän kuivuuden takia. Yleensä tuo pahin kuivuminen iholla näkyy vasta tammikuun lopulla, mutta nyt se tuli etuajassa.


Kuivuneen ja stressaantuneen ihon pelastaa Nanolift -kasvohoito sekä tehokkaat kotihoitotuotteet.


Stressi aiheuttaa ihottumia

Olen huomannut syksyn aikana asiakkailla olevan tavallista enemmän ihottumia. Yleensä ihottumat ovat ruusufinniä, perioraalidermatiittiä tai finnireaktioita ja kaikkia ihottumia stressi pahentaa. Mietinkin, että näkyykö tämä poikkeuksellinen elämäntilanne ihottumina, kun ihmisillä on monenlaisia huolia. 
Pitkän koronakauden jälkeen ihmiset ovat väsyneitä, nyt sähkölaskut piinaavat, talouselämä on rempallaan ja media syytää kuvia Ukrainan sodasta. Nämä kaikki yhdessä voivat kuormittaa ihmistä niin paljon, että keho alkaa oireilemaan. Ihottumat ovat hyvin tyypillinen oire stressistä ja iho reagoi usein jo ennen kuin ihminen itse edes huomaa stressiään. 
Stressin poistaminen ei ihan heti tapahdu, joten kannattaa tehostaa ihonhoitoa ja paneutua ihottumien hoitoon. Jos asiakas tulee hoitoon ongelmallisten iho-oireiden takia mietin hyvin tarkkaan, onko tarve ohjata hänet lääkäriin. Suosittelen heti lääkärissä käyntiä, jos en itse pysty kunnolla tilannetta parantamaan. 
Ruusufinni ja perioraalidermatiitti vaativat yleensä antibioottikuurin rauhoittuakseen. Paras yhdistelmä on antibioottikuuri ja sen kanssa yhtäaikaa ihon suojautumista parantavat kasvohoidot. Yleensä ihottumat tarvitsevat 2-3 kuukauden antibioottikuurin parantuakseen kunnolla. 


Kuivuuteen auttaa kasvohoito

Tyypillisin iho-ongelma näin talvella on kuivuudesta johtuvat punoittavat, kutisevat ja hilseilevät läiskät kasvoilla. Atoopikoilla nämä puhkeavat melkeinpä joka talvi, mutta säännöllisillä kasvohoidoilla monen vakioasiakkaan iho on pysynyt useampia vuosia ilman näitä ihottumia. 
Nanolift-kasvohoito (124€) on paras hoito pahasti kuivuneelle iholle, mutta yksinään se ei riitä, vaan hoidon vaikutuksia pitää tehostaa kotihoidolla. Ellei asiakkaan ihoa ole pitkiin aikoihin hoidettu, suosittelen Nanolift-kasvohoitoa 2-4 kertaa peräkkäin 2-5 viikon välein. 
Kotihoitoon kannattaa valita herkistyneen ja kuivan ihon hoitotuotteita. Dermalogican Phyto Replenish Oil (74€) öljyseerumi on omiaan atooppisen kuivalle iholle. Hoitovoiteeksi kannattaa valita iS Clinicalin Sheald Recovery Balm (89€), joka vahvistaa ihoa ja parantaa sen toimintaa. Tätä yhdistelmää voi käyttää aamulla ja illalla. 
Nopein ja tehokkain apu tilanteeseen kotihoitona on Dermalogican Melting Moisture Masque (73€) naamio, joka on loistotuote. Tämä naamio on suorastaan kuivan ja atooppisen ihon pelastaja ja se on vieläpä helppo ja nopea käyttää. Naamio sulaa ihoon ja sen voi jättää yöksi tai päiväksi vaikuttamaan. Olen itse jättänyt sen usein päiväksi ja tehnyt meikin siihen päälle ja silti meikki pysyy siistinä koko päivän. 
Nyt, kun talvi kuivattaa jokaisen ihoa, suosittelen hankkimaan Melting Moisture Masquen. Sen avulla voi ennaltaehkäistä monia kuivuusongelmia, joten se kannattaa ottaa käyttöön jo hyvissä ajoin.



Tähtiarvonta! Osallistu kommentoimalla julkaisuja Facebookissa, Instagramissa ja blogissa. Aikaa on ma 9.1. asti ja palkintona SkinPerfect Primer SK30 + Youngblood ripsiväri!




Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje TÄSTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti