sunnuntai 18. joulukuuta 2022

Pakkaukset pitää olla helppoja käyttää

Kosmetiikkapakkaukset ovat tärkeä osa asiakkaiden käyttökokemusta. Silloin, kun pakkauksen kanssa pitää jotenkin kikkailla tai se on hankala, valmistaja on epäonnistunut. Pakkauksen ulkonäkö ei saa ohittaa tuotteen järkevää käyttöä. 


Osallistu Jouluarvontoihin kommentoimalla julkaisuja Facebookissa, Instagramissa ja/tai blogissa Purkkiarmeijan komentaja.


Pitää huomioida myös ikääntyneet

Vuosikymmenten aikana olen saanut paljon palautetta omilta ikääntyneiltä asiakkailtani siitä, miten hankala jotain pakkausta on käyttää. Nyt vasta alan hiljalleen ymmärtää, mistä he oikein puhuvat. Vanhuksilla katoaa sorminäppäryys ja pienet pullot ja purkit muuttuvat vaikeiksi käyttää. Niillä kenellä on kulumaa sorminivelissä tai kädet on muuten kipeät, liian tiukat kierrekorkit voivat tuottaa vaikeuksia. 
Minulle oli taas hyvä näpäytys ajattelemattomuudesta, kun vaihdoin erään asiakkaan seerumin toiseen pakkauksen takia. Eräs asiakkaani sai toispuoleisen halvauksen pari vuotta sitten ja toisen käden toiminta on vieläkin heikkoa. Hänen sisarensa tuli ostamaan ihonhoitotuotteita, mitä hän kotihoidossa voi käyttää. Voiteiden ja muiden lisäksi myin hänelle Circular Hydration Serumin (64€), joka on pipettipullossa. Meni pari päivää ja sisar tuli kysymään voisinko vaihtaa seerumin sellaiseen, mikä olisi helpompi käyttää. 
Silloin tajusin, miten ajattelematon olin, kun en ollenkaan huomioinut, miten asiakas pystyisi pipettipulloa käyttämään. Vaihdoin seerumin Phyto Replenish Oiliin (74€), mikä on helpossa tippapullossa. 
Olen myös oppinut ymmärtämään, että alkavan muistisairauden myötä, kyky availla pakkauksia muuttuu. Pumppupurkit tai hoitosuihkeet alkavat olla vaikeita käyttää. Muistisairaalle on liian monimutkaista puristaa hoitosuihketta kädessään ja samalla painaa yhdellä sormella pullon suihkeosaa. Samoin käy Super Rich Repairin (50ml 93€ ja 100ml 149€) pumppupurkin kanssa. Pumpun painaminen yhdellä sormella ei enää onnistu. Ikäihmisille ja muistisairaille on järkevintä suositella tuubeja, jotka ovat helpompia käyttää. 


Pakkauksen pitää olla hygieeninen

Tärkeä asia pakkauksen valinnassa on sen hygieenisyys. Enää ei juurikaan ole purkkeja, joihin mennään sormineen, koska ne alkavat pilaantua bakteerien vaikutuksesta nopeasti. Tuubit ja pumppupullot pitävät sormet loitolla, eikä käsissä olevia bakteereita pääse purkkiin. 
Valitettavasti en pysty kovinkaan paljoa tekemään, vaikka huomaankin jonkun pakkauksen epäkäytännölliseksi. Kosmetologi tekee siitä kirjallisen valituksen maahantuojalle, joka lähettää sen edelleen valmistajalle. Välillä vähän epäilen lukeeko kukaan pienen Suomen tekemiä valituksia. Suomi on niin pieni ostaja, että valmistajalle ei ole suurtakaan merkitystä, vaikka kyseisen tuotteen myynti loppuisi meillä. 
Välillä myyntiin tulee uusia tuotteita, joissa on alunperinkin hankala pakkaus. Varsinkin Dermalogican kohdalla näin on käynyt useampia kertoja. Vasta käytössä on huomattu, ettei pakkausta ole hyvä käyttää. Dermalogican Phyto Replenish Body Oil (57€) vartaloöljyn normaalikoko on hyvä esimerkki epäkäytännöllisestä pakkauksesta. Öljy on pullossa, jossa on hyvin leveä suuosa, josta kaadetaan tuotetta kämmenelle. Helposti öljyä hulahtaa käteen ihan liikaa tai öljyyntynyt pullo lipsahtaa käsistä lattialle. 
Olen tehnyt useampia valituksia pakkauksesta ja ilmeisesti seuraava tuotantoerä onkin uudessa pakkauksessa.

Millaisia kokemuksia teillä on kosmetiikkapakkauksista?


Osallistu Jouluarvontoihin kommentoimalla julkaisuja Facebookissa, Instagramissa ja/tai blogissa Purkkiarmeijan komentaja. Arvontapäivät ovat kaikki joulua edeltävät sunnuntait ja keskiviikot. Palkintoina vähintään 50€ arvoisia tuotteita!





❤️ProSkin C-vitamiinikasvohoito & Dermalogican The Brighter Skin Set -pakkaus (sis. kaikki BioLumin-C tuotteet) NYT yht. 220€ (norm.319€) Tarjous voimassa 31.12. asti.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje TÄSTÄ

6 kommenttia:

  1. Ihan hyviä ollut pääasiassa, kerran yhdestä kasvovoide purkista piti turhan tiukasti puristaa että sai rasvan ulos

    VastaaPoista
  2. silja.sundqvist@luukku.com15:44

    Toistaiseksi purkit olleet helppoja avata ja käyttää, tietysti myöhemmin kun on enemmän ikää niin tilanne saattaa olla ihan toinen. Mielenkiintoinen postaus,ei ollut tullut mieleenkään miten kaikki ei olekkaan niin helppoa vanhemmalla iällä.

    VastaaPoista
  3. Purkit etupäässä hyviä, toisinaan tuubeihin jää paljon tuotetta ja yleensä leikkaan lopuksi tuubin kahtia, jotta saan kaiken käytettyä.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi20:40

    Pumppupullot toimivat jossain tuotteissa paremmin ja jossain huonommin. Pipeteistä taas voi alkuvaiheessa tulla liiankin kanssa. --Pia

    VastaaPoista
  5. Anonyymi21:49

    Joskus on sampoo- tai suihkugeelipullon korkki ollut ikävän tiukka avattava. tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

    VastaaPoista
  6. Ihmettelen yhä edelleen 50 ml voidepurkkeja, joissa on purkin suu avoinna eikä mukaan tule spaatelia, mikä pöpöpesä tuollainen purkki onkaan.
    Pumppupullot ovat yleensä käteviä, ellei annostus ole aivan hassu. Esim. silmänympärysvoidetta tulee usein aivan liikaa. Usein ongelmia alkaa ilmetä ku purkki tyhjenee, pumppu räkii ja voidetta jää paljon lopulta käyttämättä.
    Mielenkiintoista oli lukea kokemuksesi muistisairaista. En ollut koskaan ajatellut näitä asioita heidän kannaltaan!

    VastaaPoista